Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez másoknál is gondot okoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez másoknál is gondot okoz?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy kb 80 milliós vagyonom, ami ingatlanból, befektetésből és egyéb ingóságokból áll. Ez nem csak úgy az ölembe pottyant, szüleim egy életet dolgoztak azért, hogy egy olyan alapot adjanak, amiből végül ez a vagyon született, szóval nagyon megbecsülöm amim van.

A barátnőmmel a jövőben tervezünk gyereket, családi házat, házasságot. Viszont aggaszt a vagyonmegosztási kérdés. Az számomra természetes, hogy házasság után közös kasszán vagyunk, és az én keresetem az ő keresete is, az ebből félretett pénz közös. Viszont a meglévő vagyonommal már nem így vagyok. Valószínűleg ebből lesz házvásárlás, ami majd csak a házasság után lesz, szóval ez így egyből közös vagyonná válik, aminek viszi a felét egy válás esetén. Tudom, hogy nem szabad ilyenre gondolni, de nagyon sok embert láttam már tönkremenni amiatt, mert elvakította őket a szerelem.

Szóval hasonló szituációt mások hogy oldanak meg? Kössünk egy szerződést, hogy ha a mostani lakásomat eladom a házasság alatt, és veszünk egy másik ingatlant, akkor az a válás után is az enyém marad? Számomra ez teljesen megmérgezné a kapcsolatot, mivel egy ilyen szerződésben kvázi ellenfél a másik, akitől meg akarjuk védeni magunkat.

2023. jún. 20. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kössetek házassági szerződést!
2023. jún. 20. 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Házassági szerződés pont erre való.
2023. jún. 20. 13:22
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
A közös élethez egy új ingatlant vesztek felesben? Ez a terv?
2023. jún. 20. 13:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A házasság előtt szerzett vagyonhoz semmi köze és ha abból vesztek később ingatlant, akkor ahhoz sincs. Ez szerződés nélkül is így működik, de azért nézz alaposan utána, esetleg kereshetsz is egy ügyvétet, aki tud tanácsot adni. A másik lehetőség a házassági szerződés, de ha ezt nagyon nem akarod, akkor az első is működik, csak tényleg nézz utána, hogy tudd pontosan mi hogy működik.
2023. jún. 20. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs baj a házassági szerződéssel sőt, ha ekkora anyagi különbségek vannak jobb is tisztázni papíron, az nem feltétlen jelenti azt, hogy válás esetén kisemmized a másikat megegyezhetek abba is hogy ő kap egy kisebb, panel lakást vagy a lakás bérlését támogatod. Ugyanis, ha vannak már gyerekek akkor jó esetben ugyse rakod utcára ez egyértelmű+ gondolom ő is fog továbbra is dolgozni, ha ilyen jól éltek szerintem simán tud ő is az évek alatt spórolni, hogy ha gond lenne tudjon mihez nyúlni.
2023. jún. 20. 13:36
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Nekem semmi bajom a házassági szerződéssel. Nem válni készül az ember persze, de baleset biztosításom is van, pedig elesni se tervezek, utasbiztosítást is kötök, bár az utazás alatt sincs tervben a kórházi ellátás, van casco-m, bár nem tervezem összetörni az autót, lehetne folytatni. Miért a házasság a mumus mindig? Miért épp arra nem kéne "biztosítás"?
2023. jún. 20. 13:40
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

A hozott vagyonnak semmi köze a közös vagyonhoz. Nálunk is hasonló a helyzet, én örököltem egy lakást, páromnak van némi megtakarítása. Abban egyeztünk meg, hogy ha veszünk közöset, akkor csak az lesz közös, amit mi kerestünk, magyarul a lakást nem fogom beleforgatni és ez így tiszta.

Írjatok vagyonszerződést, attól még a közös életetek vagyona lehet közös, hogy nem öntötök össze mindent.

2023. jún. 20. 13:40
 8/11 anonim ***** válasza:
6: Szerintem sokan sumákolni akarnak és nem akarják megmutatni az összes lapukat a párkapcsolatban. Abban reménykednek, végigmanipulálhatják az egész házasságot, félnek, hogy ha elmondanak valamit, akkor a másik már nem akarja őket.
2023. jún. 20. 13:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a párom a spòrolt pènzèt beleforgatta egy nagy lakásba (+ szüleitől is kapott pár milliòt bele),de csak az ő neve került fel a tulajdonlapra, mivel nekem nem volt meg a fele összeg hozzá anno, de kölcsönt sem akartam felvenni, mèg nem voltunk házasok, illetve tudtam, hogy ez az ő ès szülei èrdeme, legyen csak ő a tulajdonlapon, engem ez nem zavar, mindig úgy emlegeti közös lakás, otthont teremtettem belőle stb. Ìgy házasságkötèsnèl tiszta sor volt, hogy ha ne adj isten elválnánk, csak a házasság utáni együtt spòrolt pènz feleződne + az a pár száz ezer forint, amiből vettem pár bútort járna hozzá nekem ès nem lenne cirkusz belőle, ki maradjon, ki menjen. Nekem lenne hová menni, ha dobbantanom kène a gyerekkel.
2023. jún. 20. 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Kössél szerződést, de az van, amit írtak, ami a tiéd most, az a tiéd is marad a válás után. Egyedül a gyereked lép a képbe, illetve ha feldobod a pacskert, akkor öröklés lesz, szóval végrendelkezhetsz is.

Ismerős pl. a nem vérszerinti, nem örökbefogadott nevelt gyerekre hagyott mindent, ez csak végrendelettel lehetett.

Nálunk a férjemmel együtt fele - fele mindent, de ő pénzt tett a lakásba. Fel sem merült benne, hogy ne így legyen a közös lakás. Szerintem az ingatlanos is meglepődött. Mondjuk együtt vagyunk kb. 20 éve, válás nem merült fel.

2023. jún. 20. 18:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!