Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom miért nem érti meg,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom miért nem érti meg, hogy tök hülyeséget csinál anyagilag?

Figyelt kérdés

Mielőtt összeköltöztünk, vett egy lakást, amit teljesen felújított, azonban a felújításból maradt összesen 5 millió forint, amit felesben fizetünk (én költöztem össze vele). Én havonta utalok 90 ezret, ő is 90 ezret, ezzel havi 180 a törlesztés. A párom nagyon jól keres, és én is, azonban meddig én csak a szükséges minimumot törlesztem, ő a saját pénzéből agresszívan több hónapokat előtörleszt, aminek semmi értelme. Ha ő a saját pénzéből 450 ezret kifizet havonta az én 90ezremmel azért, hogy hamarabb ki legyen fizetve, sokat bukik, mert a többszázezer forint mehetne állampapírba, ami 1 év alatt akár fél hónapnyit tudna kamatozni, de ő hajthatatlan és inkább minél hamarabb ki akarja fizetni.

Én még 2 évig utalok majd neki kb 90ezer forintot, amit majd ő betesz állampapírba, de úgy érzem, ilyen jó kamatozás mellett teljesen értelmetlen valamit előtörleszteni, aminek fix törlesztése van havonta, csak azért, hogy 2-3 év helyett 1 év alatt ki legyen a lakás fizetve.

2023. jún. 16. 20:33
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
A-aaa! Nem kozos a lakás édesem! Semmi kozod hozzá. Ha szakitotok, off. Ő lakása
2023. jún. 17. 08:17
 42/49 anonim ***** válasza:
91%
Nah...te is aztán k*rva jó penzügyi dontest hoztál! 👏👏👏 Fizetsz egy lakásba, amihez semmi kozod! Taps 😂
2023. jún. 17. 08:18
 43/49 anonim ***** válasza:
90%
Ez a barátod ötlete volt?
2023. jún. 17. 09:11
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Saját kárából majd csak tanul.
2023. jún. 17. 09:35
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
Ertem, hogy miert logikusabb az allampapir, sot, en is szoktam ilyenekkel "ugyeskedni". Viszont vam egy nagy erv, amit semmilyen mas racionalis ervvel nem lehet kiutni: tartozni rossz erzes. Bizonytalansagot okoz, folytonos felelmet, hogy mi lesz, ha az ember elvesziti az allasat, mi lesz, ha nem fogja tudni fizetni, ha tortenik valami, stb. Igy gondolom a parod minel hamarabb le akarja tudni. Es ezert a nyugalomert cserebe neki megeri lemondani az evi par szazalekos nyeresegrol. Hiaba tudom, hogy logikusan ez a rosszabb valasztas, teljesem megertem ot, es valahol a biztonsag erzete megis fontosabb, igy megis ez lesz a jo valasztas.
2023. jún. 17. 11:18
 46/49 anonim ***** válasza:
84%
Ha az utóbbi években vette föl a kölcsönt, akkor a tartozás kamatos kamata jóval túlszárnyalja az állampapíros nyereség mínusz inflációt. De ehhez nyilván ő jobban ért, mint te. Hagyd rá és oszd be a saját pénzedet. Ja hogy az nincs.
2023. jún. 17. 12:35
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Egy nő irta itt a multkor, hogy a párja nem akar tovabb dolgozni, azt talalta ki, hogy a nő fizeteseből eljanak a pasi lakasaban. Egyre több ilyet hallok.
2023. jún. 17. 12:51
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor az előző párjával szakítottak, mindent feleztek szakítás után."

- "mondja ezt ő, azért hogy megnyugtasson, hogy nálatok is így lenne. Így éri el, hogy hitelesnek tűnjön. De van rá bizonyíték, ott voltál? Na ugye...

Rafinált lehúzós a barátod, beszélj egy ügyvéddel szerintem. Ne vedd félválról, mert nagyot koppansz. Engem a" legjobb barátnőm" vágott át egy összrggel és a kedves családom is a hátom mögött mesterkedett, hogy kiírjanak az örökségből, szóval nem bízok senkiben.

2023. jún. 17. 13:45
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mennyi futamidőre vettétek fel az 5m hitelt? Milyen feltételekkel? Fix/változó kamat? Ha utóbbi, milyen gyakran van kamat reset, illetve mit követ a kamat?

A hitel előtörlesztését csak úgy tudod összehasonlítani az állampapírba fektetéssel (melyik állampapírba?), ha minden paraméter rendelkezésre áll.

2023. jún. 17. 23:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!