Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van nárcisztikusnak, bántalmazónak, sőt, konkrétan a sátánnak lehordva az a férfi, aki a párja önbizalmát támadja?
Holott a tapasztalataim szerint a legtöbb esetben nem ez az ok áll mögötte.
Hanem az hogy a legtöbbünk már megtapasztalta azt hogy milyen is az amikor egy nőnek felpumpálják az önbizalmát és elkezd kicsit csinosabban öltözködni, edzeni, stb. Hirtelen elszáll, kilő mint a rakéta és elkezd gondolkodni hogy kinyílt neki a világ, lehet hogy megkaphat sokkal jobb pasikat mint a párja és dobbant. Legalább 10 ismerősömmel, barátommal is megtörtént ez és velem is.
Éppen ezért ha a nő önbizalmát kicsit visszahúzza a párja azt a legtöbbször azért teszi mert szereti, vele akar maradni, szeretné megőrizni az egészséges dinamikát, szeretne családot, egészséges családi életet stb. Csak a mai világ teljesen ez ellen dolgozik, nőknek az önbizalompumpálás egész tárháza elérhető és még olyan sok energiát sem kell belefektetni. Ha még fektet is (pl. látványos eredményekkel járó edzés) akkor 0 esély van arra hogy azzal a férfival marad akinek ő már a "nagy változása" előtt is kellett, ezáltal kvázi 0 lesz a szemében.
Fáj hogy nem bókolhatok ész nélkül a szerelmemnek, szerintem a legtöbb férfi ezzel így van. De miért elképzelhetetlen hogy ez szükséges sajnos és nem vagyunk ettől szemetek, disznók, nárcisztikusak, bántalmazók, potenciális nőverők meg akármik?
39 nem rajongásra vágyik egy nő, csak hogy tisztázzuk. Arra, hogy érezze, fontos és a párja azért van vele, mert szereti. És bátorítsa, ha épp arra van szüksége. Nem számít bátorításnak, ha kineveti, ha minden lehetséges módon megalázza, butának titulálja és azt érezteti, hogy örüljön, hogy Ő, a teremtés koronája megtiszteli azzal, hogy egyáltalán szóba áll vele és ha Ő nem lenne, akkor egyedül pusztulna el nyomorultul. És Ő a teremtés koronája bármikor találna százszor jobbat, fiatalabbat, csinosabbat, ezért legyen boldog és tegye össze a ket kezét, hogy ilyen csodálatos férfi van mellette.
Most nyilván sarkítottam, de a lényeg ennyi. Ha szeretsz egy nőt, azt érezteted vele, hogy szereted, igenis értékes és örülsz, hogy ő van neked. Nem kellenek az üres, eltúlzott bókok, csak a tudat, hogy a másik mindenkivel szemben őt választaná.
Önbizalmat leépíteni csak annál lehet, akinek eleve nem volt, vagy gyenge lábakon állt, az ilyenek viszont nem partnerei, hanem ÁLDOZATAI egy nárcisztikusnak.
Sajnos többször is volt részem a típushoz, míg sikerült helyre tennem magam, és ténylegesen felnőni. Mindig azzal tettek függővé, hogy elhitették oltári mázlim van, hogy ők egyáltalán rám néznek, de nincs baj, mert "így is szeret".
Most már el sem tudom képzelni, hogy ne olyannal legyek, akivel teljesen egymásra vagyunk kattanva és oda-vissza dícsérjük a másik erényeit. Több éves kapcsolatban, gyerek után sem laposodtunk el, vagy tunyultunk meg, szeretünk tetszeni egymásnak, és ennek hangot is adunk. Szinte nincs este, hogy levetkőzéskor ne nézne végig rajtam, vagy jegyezné meg, hogy milyen szép vagyok.
Nekem meg eszembe nem jutna, hogy másik pasi után nézzek azért, mert csinosnam érzem magam.
41
Te miről beszélsz?
1. Egyáltalán nem utaltam arra, hogy a nőkkel kell így viselkedjenek a férfiak. Mi több, egyetlen szóval nem utaltam a nemekre, úgyhogy fogalmam sincs, hogy honnan vetted ezt a baromságot, hogy a férfiak meg a nők így meg úgy.
2. Külön kihangsúlyoztam, hogy nem megalázásról és céltalan bunkózásról beszélek, hanem arról, hogy az ember ha kell, szembesítse a párját (akár férfi, akár nő) a hibáival, ami adott esetben bizony lehet a túlzott önbizalom és beképzeltség.
Nem értem, mi értelme volt ennek a szalmabábozó picsogásnak, amit itt előadtál.
41
"Szerintem aki igazán szereti a párját az nem valami huszadrangú romantikus regényből ellesett ostoba rajongással fordul felé"
Erre írtam, hogy nem ostoba rajongás kell. Érintett vagyok, vagyis voltam a módszeres bántalmazásban. Nekem a másikkal való kötsögösködés vörös posztó. És hányok a szirupos romantikától. Nekem az a szalmabábozás.
Ha valakivel elszalad a ló és masokat fikáz, azt nyilván meg kell mondani, de ez nem is önbizalom leépítéséről szól!!! Az egy teljesen más téma. Ha a párom egy rosszindulatú gyökér lenne, aki leszól másokat, akkor vagy nem lenne a párom, de ha már igen, leültetném és szembesíteném azzal, hogy ez a viselkedés nagyon nem oké. Nyilván nem helyeselnék, hogy persze, nyugodtan fikázd a szomszedasszony elálló fülét, az olyan kedves! De az eredeti kérdés az volt, hogy jogunk van-e nyírbálni a másik önbizalmát. És ahhoz bizony nincs jogunk! Egy előző hozzászólásomban említettem, hogy 50 kilósan "kedvesen" lekövérezett a 110 kilós exem (de Icuka a 23 éves pincérnő, az aztán!) vagy mikor munkahelyet váltottam volna, azt mondta, hogy úgysem tudnám ellátni azt a feladatot, mert nem vagyok a legélesebb kés a fiókban és még sorolhatnám. Nekem ezt jelenti az, hogy nem támogat és nem hisz bennem a párom. Na én ebből nem kérek. Ha bunkó lennék (nem vagyok, de ha egyszer mégis az lennék), leültetne és elmagyarázná, mintegy tükröt tartva elém, azzal nem sértene meg. Ne keverjük a kettőt!
47
Majdnem sajnálom, hogy ennyire a "lelkedbe" tapostam. :)
Nagyon szeretnek a nárcisztikus jelzővel dobálózni itt az emberek, miközben a jelenség amire gondolnak az nem más, mint az önzés.
A kérdés ennyi: miért van önzőnek nevezve az, aki a saját érdekében képes bántani a másikat?
Hát... mert önző, azért. Ennyi.
Éppen ezért ha a nő önbizalmát kicsit visszahúzza a párja - éltem ilyen párkapcsolatban.
A "kicsit visszahúzza" az konkrétan azt jelenti, hogy szép lassan leépíti az önbizalmát és lehúzza a maga szr szintjére.
Persze, csak ilyen kis finoman, oda-odaszúrva, mert ahhoz nincs mersze, hogy nyíltan megmondja, mi a baja, helyette gerinctelen gyáva.
Őszintén: remek volt egy ilyen emberrel együtt élni, és a végére folyamat gyomorgörccsel élni, mert minden szrba belekötött- nem durván, de soha semmi nem volt jó neki, és folyamatosan piszkált valamivel.
Értelmes nő messzire elkerüli az ilyen nymorultakat - én is kapcsoltam, szerencsére, bár 10 hónappal később, mint kellett volna.
Mindegy, azóta egészséges kapcsolatban élek, ahol a párom támogat, mert szeret, nem egy egoista pts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!