Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A napokban költöznék össze a barátommal, én mennék hozzá az ő városába.

Pár napja a testvére és a barátnője bejelentette nagy "hirtelenséggel", hogy kidobják őket az albérletükből egy 1 éves kisgyerekkel, és hogy ők akkor jönnének a barátom lakásába. Nem is kérdezve, csak így bejelentve.

A probléma ezzel az, hogy ez a páros a világ lustája hatalmas arccal, és most ott van még egy gyerek is, aki nyilván nem tehet semmiről persze, de nagy feladat. Lusták, döglenek egész nap, és az albérletüket is azért kell elhagyniuk, mert már egy éve nem fizetik...

Szemét vagyok biztosan, de ezt én nagyon ellenzem. Eleve mehetnének a szülőkhöz is, de az ugye nem derogál már, hiszen ott fizetni kell. A hely is szűkös, plusz hónapok óta azt terveztük hogy alakítjuk ki a lakást magunknak, erre bumm, +3 ember.

A barátom segíteni akar a testvérének persze megértem, de nem érti az én aggályaim. Magyarán azért dolgoznék napestig, hogy fizessek a lusta sógoréknak mindent, nulla magánélettel. Sok a vita most ezen, hogy lehetne ezt megbeszélni?

2023. máj. 12. 15:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem költöznék oda, amíg ott vannak. Fogadja be őket, de majd ha leléptek, akkor mennék.

Eleve ezért sem jó zűrös családdal rendelkező emberekkel ismerkedni. Nem tehetnek róla, de legalább kezelni tudná, de sokaknak az sem megy, mert hát család…

2023. máj. 12. 15:51
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem hagyd, hogy odaköltözzenek, de te ne költözz oda, én biztos nem tenném. A párod pedig X időnyi közös élés után be fogni látni hogy ez nem működik. Szerintem ettől nem kell szakítanotok, és szép a parodtól, hogy segít a testvérén. Ha a párod nem érti meg hogy te bmiert nem akarsz odamenni rabszolgának, ez őt minősíti.
2023. máj. 12. 15:51
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

"nem vagyok vele a bajban"

Szóval úgy látja, hogy baj van? Akkor mit vár tőled? Hogy menjél vele a bajba, amikor még soha együtt se laktatok?

2023. máj. 12. 15:54
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt dolog lenne, hogy odaköltözzek. Ha odaveszi őket, akkor én befejezném ezzel a pasival.

Nézd a jó oldalát, jobb így, mintha mondjuk 5 év házasság és egy közös gyerek után mondaná azt, hogy márpedig odaveszi a tesójáékat is. Most még szabadon kilépsz belőle.

2023. máj. 12. 16:12
 15/23 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan ezt várja.

2023. máj. 12. 16:29
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Várjon, amit akar, de neked nem kell semmit sem megtenned, amit nem akarsz.
2023. máj. 12. 16:35
 17/23 anonim ***** válasza:
94%

Végül is ezt úgy is fel lehet fogni, hogy milyen jó, hogy már most kiderült, hogy ez a pasi egy ilyen...

Inkább akarja a tesóját eltartani, mint saját életet kezdeni veled.

Én megmondanám kerek perec, hogy nyilván ha átmeneti szituációról van szó, hogy a rokonnak átmenetileg kell fedél a feje fölé amíg talál másik lakást, akkor oké. Ez esetben azzal segítesz, alkalmazkodsz, hogy addig nem költözöl te is, amíg ott vannak, hiszen úgy még szűkösebb volna csak a hely.

És miután már elmentek, akkor jöhet szóba a Te költözésed. Ha ez elhúzódik, akkor nem költözöl. Senkinek nem hiányzik, hogy egy feltehetően pici lyukban nyomorogjon sokadmagával.

Az megint csak ott van, hogy az egy dolog, hogy a palid hagyja hogy monjuk a rokonok fél évig élősködjenek a nyakán, de azt nincs joga eldönteni, hogy a te nyakadra is költözzenek. Ha már együtt élnétek, akkor is így magától eldöntené, h márpedig jönnek, annak ellenére, hogy az adott lakásban 2-en éltek és teljesen kihagyna téged ebből a döntésből?

A bajban együtt lenni pedig nyilván a párodra vontakozik. Ha a párod valamelyik rokona bajban van akit még csak nem is ismersz, ezek alapján elvéárható, hogy segíts? Ez így szerintem nagyon nem normális hozzáállás. És ha a te tesódnak van mondjuk hitele amit nem tud fizetni, akkor azt is triviális lenne, ha te meg a párod felesbe törlesztenétek? Abszurd ez a hozzáállás..

2023. máj. 12. 16:37
 18/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem szakitanek első körben de oda se költöznék, kivárnék, hogy működik neki az együttélés a testvérével. Ennyi
2023. máj. 12. 18:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Mi lesz a következő lépés? Adjál majd pénzt is neki eltartani őket? Egy fizetésből nem lesz ám könnyű 4 embernek megélni. Vagy dolgozik egyáltalan valamelyik?

Nem költöznék oda akárhogyan is próbálna zsarolni ezzel a próbatételes hülyeségeivel.

2023. máj. 12. 19:45
 20/23 A kérdező kommentje:

A testvére és a barátnője jó ha együtt dolgoztak összesen 5 évet sem, most pedig a gyerekre van fogva hogy miatta nem dolgoznak, vele kell lenni nonstop. Közel 30 évesek de nulla egzisztenciával.

A barátom dolgozik, én pedig onnan járnék/jártam volna be dolgozni ahol jelenleg is. Természetesen az a felállás, hogy mi tartjuk el őket de majd fizetnek ők is ne aggódjunk.

Tipikusan az a fajta páros akinél ha pénz van azonnal elverik. Emellett kiállhatatlan egoista bagázs, köszönöm nekem erre semmi szükségem.

2023. máj. 12. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!