Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Legális ilyet kérni a házastár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legális ilyet kérni a házastársadtól?

Figyelt kérdés
Van egy lízingelt kocsija a családnak, amire van még 1,5millió kifizetetlen részlet. (Anyukám nevén van a kocsi.) A férjem felajánlotta, hogy ad nekem 1,5millát, fizessem ki a banknak a kocsi felmaradó részletét, majd adjam el 2,5milláért (kb. annyiért mennek az ilyen típusúak, évjáratúak használtan) és a vételárból majd visszaadom neki a kölcsönkapott 1,5millát + 100ezer forintot. Szerintetek egy házastársi viszonyba ez belefér, vagy csak szerintem fura, hogy 100ezerrel többet kér tőlem vissza a férjem, mint amennyit kölcsönadna nekem...? :D

2023. máj. 6. 18:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok ismét.

A jogi részét tehát tisztáztuk.

Amit 7-esben fölvetettél, az az etikai része.

Nos, megmondom őszintén, hasonló helyzetben eszembe nem jutna egy fillér kamatot se kérni. Eleve nem hosszú időre adná kölcsön a pénzt, hanem 1-2-3 hónapra, amíg a banki részt lerendezitek és el tudjátok adni az autót.

Másrészt nálunk pl. mindkettőnk szülei segítettek annyival minket az életkezdésben, meg azóta is pl. gyerekvigyázásban és más dolgokban, hogy még ha nekem kamatveszteségem is lenne rajta, azt se hagynám, hogy ők kifizessék nekem. És igen, nekem is gusztustalanul hangzik, hogy az anyósán akar valaki nyerészkedni. A mi családunkban ez elképzelhetetlen lenne. De azt ti tudjátok, hogy milyen a viszony a ti családotokban.

2023. máj. 6. 19:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre furán hangzik. Másodszorra is. Nekem eszembe nem jutna kamatot kérni közeli családtagomtól.
2023. máj. 6. 19:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésedre válaszolva igen, legális, az emberi része pedig... Azt inkább nem minősítem, hisz nem nekem kell vele együtt élnem.
2023. máj. 6. 19:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Oké, legalább tudod hogy mire számíthatsz a jövőre nézve, ha esetleg kenyértörésre kerülne sor. A saját megtakarításaidat kezeld magánügyként hogy esetleg ne maradj majd hoppon pár év múlva.
2023. máj. 6. 20:19
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem félreérted, nem az anyósán akar nyerészkedni hanem a FELESÉGÉN. Ugyanis ha jól értem a felvezetőben írottakat, csak névlegesen van az autó az anyós nevén, ténylegesen a kérdező tulajdona vagy hogy...

2023. máj. 6. 20:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Baráttól se kérnék kamatot, nemhogy a feleségemtől..
2023. máj. 6. 21:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Írtatok házassági szerződést bármilyen extra kritériummal? Mert ha nem, akkor én konkrétan kiröhögném, hogy ugye megvan, hogy ez kb. olyan, mintha egyik zsebéből kivenné azt a 100 ezer forintot, a másikba meg betenné és örülne, mint majom a farkának, hogy lett 100 ezre... :D

Meghát... kölcsön adok a másik zsebemnek ugye. Na mindegy.

Biztos, hogy tisztában van a házassággal járó jogi szabályozásokkal?

Morális értelemben meg én is csak annyit mondanék, hogy: gáz...

2023. máj. 6. 23:35
 18/19 anonim ***** válasza:

Jó kis kamat, mit ne mondjak! Legalább gyakorlatias: ha már keresni lehet a családon, akkor miért ne ő járjon jól?

Most eszembe jutott, amit egyszer a Murphy kisasszony törvénykönyvében olvastam: a gyerekeit az ember a legolcsóbban a volt feleségével tudja felneveltetni. Biztos a férjedhez hasonló férfiak ihlették :D

2023. máj. 7. 07:49
 19/19 A kérdező kommentje:
#15 igen valami ilyesmi - az autó még részben a bank tulajdona, mert lízingelt autó, másik tulaj az anyukám - ezt az autót apám vette, de ő időközben elhunyt és anyukám örökölte meg utána, de mivel neki jogsija sincs, így mi használjuk, a férjem van megnevezve üzembentartónak.
2023. máj. 8. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!