Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Legális ilyet kérni a házastársadtól?
Figyelt kérdés
Van egy lízingelt kocsija a családnak, amire van még 1,5millió kifizetetlen részlet. (Anyukám nevén van a kocsi.) A férjem felajánlotta, hogy ad nekem 1,5millát, fizessem ki a banknak a kocsi felmaradó részletét, majd adjam el 2,5milláért (kb. annyiért mennek az ilyen típusúak, évjáratúak használtan) és a vételárból majd visszaadom neki a kölcsönkapott 1,5millát + 100ezer forintot. Szerintetek egy házastársi viszonyba ez belefér, vagy csak szerintem fura, hogy 100ezerrel többet kér tőlem vissza a férjem, mint amennyit kölcsönadna nekem...? :D
... ja ezt azért ajánlotta fel, mert mindenképp el szeretnénk adni a kocsit, csak itt agyaltunk, hogy hogyan legyen. És neki ez volt az ötlete, hogy ad nekem kölcsön 1,5milliót és ha eladom a kocsit, akkor 100ezerrel többet adjak vissza neki.
2023. máj. 6. 18:42
3/19 anonim válasza:
Legális, de alapvetően nem etikus.
Bár kérdés, hogy működik a családotok anyagilag. Mert ha teljesen külön kasszán vagytok, és ő mondjuk ezért feltör egy befektetést, vagy valutát vált, ami miatt elesik X összegű hozamtól, akkor valamennyire azért védhető a dolog.
2023. máj. 6. 18:46
4/19 A kérdező kommentje:
Nem, semmi ilyesmiről nincs szó, a férjem csak a félretett pénzéből adná ezt az összeget. (Amúgy félig-meddig vagyunk csak közös kasszán - a közös kiadásokra közösen adunk pénzt, de mindkettőnknek van külön bankszámlája.)
2023. máj. 6. 18:51
5/19 anonim válasza:
Férj és feleség jogilag vagyonközösséget alkot. Vagyis teljesen mindegy, hogy ő neked és te őneki mennyi pénzt adtok át. Kb. olyan, mintha nekem lenne két bankszámlám és azok között utalgatnék pénzt.
Ha viszont anyukád nevén van a kocsi, akkor valójában ti (mint házaspár) anyukádnak adnátok 1,5 milliót, majd ha elkelt az autó, akkor anyuka visszaadna nektek annyit, amennyiben megegyeztek (1,5 M Ft-ot vagy 1,6 M Ft-ot, ez megegyezés kérdése) és utána a maradék pénzzel anyukád rendelkezne.
2023. máj. 6. 18:52
6/19 A kérdező kommentje:
Igen, tulajdonképpen így értettem, csak hülyén fogalmaztam.
2023. máj. 6. 18:57
7/19 A kérdező kommentje:
A lényeg inkább az, hogy nekem ez tök fura, hogy 100ezerrel többet kér vissza, mint amennyit kölcsönad - vagy én vagyok a hülye?
2023. máj. 6. 18:59
8/19 anonim válasza:
Elég furcsa hogy a saját feleségétől kamatot kér…..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!