Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért romlik el a szex, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért romlik el a szex, ha érzelmek alakulnak ki a másikban?

Figyelt kérdés

Már nem az első eset, hogy ezt tapasztalom: megismerkedek valakivel, jól érezzük magunkat, nem csak egy darab húsként tekintünk egymásra, hanem jókat beszélgetünk, hülyéskedünk, egy szimpatikus, összeszedett ember bontakozik ki előttem. A szex nagyon jó, működik a "váltás" a szerepek között, vagyis az illető akkor durvább és határozottabb, amikor annak kell lennie és akkor törődő és gyengéd, mikor az esik inkább jól. Nincs probléma abból, hogy szex közben máshogy viselkedjünk egymással, mint amikor csak ölelkezüno és beszélgetünk. Mindenki tudja, hogy mit akar, lendületes a kapcsolat is és az együttlétek is. Ez tart 1-2 hónapig, aztán belémszeretnek.

És onnantól elromlik az egész.

A lendületnek vége, megy a szerencsétlenkedés, az óvatoskodás, a már említett "szerepek" és változatosság helyett egy ilyen konstans langyos szar lesz az egész (az ágyban és a randikon is), ahol nekem kell irányítani, megmondani, hogy mit csináljunk és hogyan és kis túlzással ráparancsolni a másikra, hogy csináljon már valamit ő is és ne piszmogjon meg tőlem várjon mindent. Természetesen nem teszem, mert enélkül is bőven illúzióromboló az egész, nem kell fokozni. És onnantól jön a lejtmenet, mintha nem is ugyanaz az ember lenne az illető. Félre ne értsétek, semmi bajom a romantikával és az elgyengüléssel, itt tényleg inkább arról van szó, hogy az az ember, akinek korábban volt egy saját személyisége, ami nagyon tetszett és szabad akarata/ízlése, teljesen alámrendelődik és jóformán magamra vagyok hagyva (nekem meg ehhez egyáltalán nincs türelmem, nem akarok kínos együttléteket, azt akarom, hogy mindketten magunkat adjuk és belevigyük a saját személyiségünk az egészbe, mint addig és határozottan, lelkesen cselekedjünk ennek megfelelően).

Én úgy vagyok vele, hogy tudok határozott, "tökös" lenni a másikkal akkor is, ha fülig szerelmes vagyok belé. Én nem leszek a hétköznapi dolgokban is döntésképtelen, bizonytalan és vacakolós attól, hogy szerelmes vagyok. Ugyanúgy bennem van, hogy "produkáljam magam" a másiknak, hogy ötleteket dobáljak be azzal kapcsolatban, hogy mit csináljunk, hogy magam találjam ki, hogy mivel lepjem meg, hogy egy kicsit megmutassam a saját ízlésem szerint azt, hogy fontos nekem. Ugyanúgy képes vagyok vadul szexelni valakivel, mintha egy egyéjszakás lenne, ha épp arra van igény. Nem az van bennem, hogy jaj de szeretem őt, nem akarom rommá dugni. De úgy érzem, hogy másoknak ez nem megy felém. És itt nem arról van szó, hogy merjük vállalni egymás előtt a gyengébb oldalunkat és meg merünk nyílni érzelmileg is, ezzel gyengéd, szerelemmel teli pillanatokat is megélni, hanem hogy konkrétan eltűnik az a karizmatikus, magabiztos ember, akit megismertem és megszerettem (és hozzám hasonlónak hittem) és ott van helyette egy balf*sz, akihez nincs türelmem, mert nem akarja többé már azt, amit korábban és ég és föld a különbség köztünk, én meg már úgy érzem, hogy tehén b*ssza a bikát. És nem bővült úgymond a repertoár a szerelemmel, hanem minden elromlott.

Miért van ez és mit tehetnék ellene?

Kezdem úgy érezni, hogy a jó szex és a normális kapcsolat egymást kizáró tényezők...

2023. ápr. 26. 10:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én is azzal értek egyet, hogy rosszul választasz. Ez nem általános.
2023. ápr. 26. 12:19
 12/26 anonim ***** válasza:
50%

Ismét leírom: ez azért van, mert az elején ott az újdonság varázsa, mindenki a legjobb arcát mutatja, amíg izgi a szex. Utána kihátrálnak, mikor kezdene elmélyülni a dolog, azért válnak passzívvá 1-2 hónap után. És mint írtam, ez azért van, mert túl hamar megkaptak, testileg és érzelmileg is. Nem adsz időt a dolgoknak, fejest ugrasz nagy lánggal a kapcsolatba, és ez hamar ki is hűl.

Én tavaly 4(!) kapcsolatba kezdtem így bele és mindnek ugyanaz lett a vége, mint amiről te is beszélsz. Emiatt mentem pszichológushoz és ő is, na meg az összes barátom is azt javasolta külső szemlélőként, hogy ne kapkodja ennyire, sokkal türelmesebben, fokozatosabban kell felépíteni egy kapcsolatot, különben mindig ez lesz a vége. De nem muszáj hallgatnod rám, majd a 20. csalódás után magadtól is rájössz.

2023. ápr. 26. 12:28
 13/26 A kérdező kommentje:

Hogyan kellene keresnem, hogyan választhatnék jobban?

Sajnos amit elsőre láttam, arról utólag derült ki, hogy talán nincs is úgy valójában. Nem feltétlenül idegenekkel ismerkedem, volt, aki előtte viszonylag sokáig a barátom volt. Nem ilyennek ismertem meg. :/ nem tudom, mit nem veszek észre elsőre

2023. ápr. 26. 12:31
 14/26 anonim ***** válasza:
72%

Lehet, hogy csak te fogtál ki ilyen arcokat, de azért tegyük hozzá, a "rózsaszín ködös szerelem" fázisa átmenetileg valamelyest megváltoztatja az embert, ilyenkor a legunalmasabb dolgok is csodálatosnak tűnnek a másikkal, sokkal könnyebben feladod a saját igényeidet, stb. Néhány hónap múlva elmúlik, és beáll a kapcsolat egy működőképesebb szintre. Valamint ekkor van, hogy kezd neked fontos lenni a másik, ugyanakkor mivel annyira még nem ismerted ki, persze, hogy óvatosabb vagy a szokásosnál. Valamiért az az érzésem, hogy (a másikkal ellentétben) benned nem igazán alakult a szerelem, és ezért is látod ilyen negatívan ezt a fázist.

A belekényelmesedést nem tudom értelmezni, az nem 1-2 hónap után jellemző, hanem amikor már stabilan sínen vannak a dolgok és érzed, hogy igencsak sok kell hozzá, hogy a másik ott hagyjon.

Ami a szexet illeti, ez a mondat telitalálat:

"Nem az van bennem, hogy jaj de szeretem őt, nem akarom rommá dugni."

Szóval két dolog:

Egyrészt biológiai okokból férfiként könnyebb sérülést okozni.

Másrészt hiába van 2023 és hiába zajlott le jó pár évtizeddel ezelőtt a szexuális forradalom, az egész szex/test témát többé-kevésbé még mindig átszövi egyfajta vegyes hozzáállás, miszerint a szexuális vágyak könnyen bűnös, de minimum lealacsonyító és állatias, más dolgoknál alacsonyabb rendű késztetések. Ez többé-kevésbé még mindig sokunkban benne van, ilyen a kultúránk. Egy kicsit a te leírásodból is érezni - ha egy randi csak szexről szól jó beszélgetések nélkül, akkor "húsdarabként tekintünk egymásra". Akkor is írnánk ilyen negatív kifejezéseket, ha egy randi csak beszélgetésekről szól szex nélkül? Ehhez pluszba vegyük hozzá a klasszikus toposzt, amit egész fiatal korodban nyomat körülötted mindenki, hogy a nőknek szerelem és érzelmek nélkül nem megy. És hát egy "rommá dugnám" gondolatban a többség nem fedez fel túl sok érzelmet és szerelmes érzést (pedig milyen kielégítő tud egy jól kivitelezett kiadós b.szás, nem igaz?).

Az egyéjszakás és a pároddal való szex alapvetően különbözik. Nyilván egyéjszakásnál sem akarsz rosszat a másiknak, de ha véletlen nem voltál olyan odafigyelő, kicsit kellemetlen volt neki ez az, a kelleténél hevesebb voltál, mi van? Vagy ha felvállalod azt, ami igazán izgat, és ő emiatt kissé tárgyiasítónak, perverznek, satöbbinek lát téged, mi van? Végül is semmi, a továbbiakban úgyse nagyon lesz semmi közötök egymáshoz. A párod viszont a legutolsó ember, akit kitennél bármi kellemetlenségnek, valamint bármiféle olyan vágynak, amitől ő lealacsonyítva érzi magát.

Tudom, hogy nem kéne így lennie, de jelen társadalmunkban nagyjából így van. Vannak a párkapcsolatoknak ellentmondásos dolgai (nekem egyébként sokkal keményebb dió volt az, hogy a randizás időszakához képest mennyire be tud tenni a szexuális izgalomnak az összeköltözés - az első csodás néhány hetet leszámítva).

2023. ápr. 26. 12:31
 15/26 A kérdező kommentje:

Ismét leírom, nem csak olyan kapcsolataim voltak, amik így indultak. Voltak olyanok is, amik lassan, de valahogy kiestek abból a szerepből, amiben eleinte megszerettem őket. Vagy benne sem voltak. A legutóbbi kapcsolatom például végig langyos volt, soha nem kaptam meg azt, amit máshol az elején legalább igen. Csak kényelmes volt és unalmas, minden szempontból. Intellektuálisan kielégítő, de szerelem és szex szempontjából egy kizárólagos barátság inkább.

Nekem ez volt inkább a nagy csalódás, nem az, hogy legalább az első pár hónap stimmelt.

2023. ápr. 26. 12:34
 16/26 anonim ***** válasza:
66%
Komolyan földönkívülinek érzem magam, nekem a rózsaszín köd a szerelemmel jön, nem a dugással. A szerelemhez meg idő kell.
2023. ápr. 26. 12:36
 17/26 anonim ***** válasza:
45%
Akkor azt tudom javasolni, hogy menj el egy pszichoterapeutához, engem nagyon helyre tett, rávilágított, hogy mit csináltam rosszul. Mert hidd el, ha a sokadig kapcsolatod is rövid idő alatt zátonyra fut, ott te csinálsz/választasz valamit rosszul, csak lehet magadban nem látod meg a hibát, ezért kell szakember.
2023. ápr. 26. 12:36
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy megismersz valakit, úgy veszít a varázsából, úgy illan el a rózsaszín köd! Ez a megfejtés. Ezért nincs szex 20 év múlva a házasságokban. Gondolj bele, 20 év!
2023. ápr. 26. 13:25
 19/26 anonim ***** válasza:
61%
SZerintem az is gond, hogy te belelátsz olyan dolgokat a pasikba, amik nincsenek is benne. Aztán igen, kb 1-2 hónap, mire annyira megismered, hogy ja, ez nem is olyan. Ilyenkor pedig kiábrándulsz belőle.
2023. ápr. 26. 13:33
 20/26 anonim ***** válasza:

18-as, meg cáfollak, 29 éve vagyok a férjemmel, és

van szex, méghozzá jó is.Nem mondom hogy általános,de

nem is lehetetlen a dolog.

2023. ápr. 28. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!