Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom pitiáner dologból csinált akkora balhét, hogy sírva fakadtam. Nem nem tudom meddig bírom ezt. Ti mit tennétek? (27/l)
A barátommal 3 éve vagyunk együtt, egyszer szakítottam vele 1,5 évvel ezelőtt pár hónapra, az nagyon rosszul esett neki. Tudom, hogy akkor megbántottam, mert a pár hónapban mással találkoztam, de utána rájöttünk, hogy hiányzunk egymásnak és újra összejöttünk. Ezt azért írom le, mert szerintem erre vezethető vissza a viselkedése, legalábbis nagyon remélem, mert ha nem, akkor pszichopata.
Egy edzőteremben dolgozik és ő maga is gyakran ott edz. Tegnap otthon felejtette az edzés előtti "pörgetőjét" és írt nekem napközben, hogy mikor megyek este, akkor vigyem el neki. Én is dolgozom, elég felelősségteljes munkám van, ami nagy odafigyelést igényel, így megkértem, hogy ezt még minimum egyszer írja le nekem, mert délutánig/estig ezt még 6-szor elfelejtem.
Nos, nem írta la még egyszer és persze elfelejtettem.
Mikor odaértem kérdezte, hogy hol van amit kért, én meg bocsánatot kértem és mondtam, hogy ezt bizony elfelejtettem. Megjegyzem a konditeremben is lehet 5 féle pörgetőt kapni 500 forintért, mondta volna inkább, hogy akkor vegyek neki egyet, de ahogy viselkedett velem, már nem volt hozzá kedvem.
Onnantól nem szólt hozzám a teremben, mikor elment mellettem rám sem nézett, nagyon abszurd volt az egész.
Mikor később hazaértünk akkor sem szólt hozzám órákig, mire már rárivallatam, hogy "most komolyan ez a k*rva pörgető a bajod?"
Erre kifakadt, hogy én soha nem figyelek rá, meg ő minden kérésem teljesíti, én meg nem foglalkozom azzal amit kér soha (szerintem ez nem igaz, de nekem tényleg többször kell mondani ezeket, mert elfelejtem, koncentrálnom kell egész nap).
Mikor visszaszóltam, hogy te a saját dolgodat elfelejted, akkor én hogy ne felejteném el, mikor tudod mennyi dolgom van, arra az volt a válasza, hogy "fejezd be a pofázást". :O
Majd folytatta, hogy költözzek el, mert az az ő lakása, stb.
Őszintén, eddig sem voltam benne biztos, hogy ő a megfelelő, de ezek után... egy ilyen dolog miatt. Ő edző, az ő munkája nem mondanám, hogy stresszes, de az enyém nagyon az, nincs szükségem még erre is..
Szerintem ma kipakolok és legyen boldog.
Ti mit tennétek?
Amúgy meg ne is haragudj, de most belegondoltam... Igaz, mi csak egy éve élünk párkapcsolatban, de amiket leírtál, azok olyan szinten abszurdak és elképzelhetetlenek...
Nem számítógépek vagyunk, hanem emberek. Most mi van akkor, ha valaki elfelejt valamit? Főleg hogy az embernek azért van más elfoglaltsága is, mintsem hogy a másik memóriabankja legyen. Én is volt, hogy felejtettem már el valamit, meg ő is. Még csak a gondolata sem merült fel, hogy emiatt duzzogjunk, vagy balhézzunk.
Aztán az is tény, hogy önálló, cselekvőképes, életképes emberek vagyunk. Ha valamit elfelejt valamelyikünk, ha lehetséges, nem fogja a másikat traktálni vele. Párszáz forintos, egyébként mellőzhető tételért meg bocsi, de hülye, aki elkezd balhézni. Ha annyira fontos neki, akkor vegyen magának. Vagy kivételesen egyszer hagyatkozzon a saját izomerejére. Tipikusan olyan "probléma" ez, amit egy perc alatt meg lehetne oldani, de ő megoldás helyett inkább nekiáll balhézni, meg bunkóskodni.
Aztán ez a hangnem. Voltak nekünk is konfliktusaink, nem fogom letagadni. De hogy ilyen hangnemben beszéljek vele, vagy ő velem? Nekem ez összeegyeztethetetlen lenne egy kapcsolattal. Egy kapcsolat egyik alapja a kölcsönös megbecsülés. Az ő "stílusából" pedig ordít a lenézés. Sokat elmond az is, hogy hogy reagált, amikor szembesítve lett a saját hibájával. Na, az ilyen egyén alkalmatlan párkapcsolatra.
Le leszek pontozva, de nem nagyon érdekel.
Szerintem mindkettőtöknek van igaza. Mindkettőtöknek kell változni, ha fontos a másik. És ha neked fontos, akkor te magad állítottál volna be emlékeztetőt, így viszont ő küldözgessen üzeneteket, de még akkor sem biztos semmi.
Nekem az a benyomásom, hogy neked nem volt fontos igazán ez pörgető. A másik dolog, hogy szerintem kicsit vártad már hogy vége legyen, és elpattanjon a dolog. Megértem a te oldalad is, de úgy érzem kettőn állt a vásár itt is, a működéséhez két ember kell - kell ő is, de kellesz te is.
Vannak részletkérdések - nyilván az az 500 forint nem összeg, tehát ezt pl pitiánerségnek tartom. A stílusa elég követelőző, és bunkó, ezen a részén sincs mit szépíteni. Itt az a kérdés, hogy fontos-e a másik, vagy könnyebb továbblépni.
Amikor megismerkedtél vele nem jött ki ez a lekezelő stílus?
Én úgy tapasztalom, hogy aki így beszél az emberekkel, az nem szokott változni.
"Nekem az a benyomásom, hogy neked nem volt fontos igazán ez pörgető."
Ehhez nem kell benyomás, valóban a kérdezőnek nem volt fontos az a cucc, mert semmi köze hozzá, nem az ő dolga. A pasi teljes mértékben rá akarja nyomni a felelősséget a saját hülyesége miatt. A kérdezőt b.sztatja, holott ő ugyanúgy elfelejtette a SAJÁT dolgát. Értem, hogy rosszul esik, ha megkérem valamire a párom, és ő elfelejti, de itt konkrétan arról van szó, hogy a fickó ezt személye elleni szándékos sértésnek vette. Valamit nagyon ráprojektált erre a szituációra, azért akadt ki ennyire. Nem tudjuk, mert a kapcsolatukból csak az ide leírtakra támaszkodhatunk. De igazából mindegy, ha azt mondaná a pasim, hogy távozzak a lakásából, akkor ott már nincs kérdés, mennék akkor is, ha csak dühében mondta.
#28 Ezért akadt ki, mert így látja a helyzetet:
"Erre kifakadt, hogy én soha nem figyelek rá, meg ő minden kérésem teljesíti, én meg nem foglalkozom azzal amit kér soha"
Ezt még a kérdező is elismeri burkoltan, hogy tényleg leszar mindent, csak szépítgeti:
"(szerintem ez nem igaz, de nekem tényleg többször kell mondani ezeket"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!