Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha neked nátcisztikus az exed, megírod, honnan szeded az infót?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert folyton ezt olvasom "nárcisztikus volt az exem", "egy nárcisztikussal voltam kapcsolatban és X idő volt helyreállnom utána mentálisan", "azért nem működött mert nárcisztikus volt", stb.

Biztos ti is olvastatok már ilyeneket.

Pedig a nárcizmus kicsit sem gyakoribb más személyiségzavaroknál, és az emberek kb. 1%-ra igaz csak.

Kérdem ezért: Te, aki "túlélője" vagy egy nárcisztikus exnek; te, akinek az exe nárcisztikus volt; te, akinek azért nem működött a kapcsolata mert az exe nárcisztikus volt, honnan tudod? Diagnosztizálta rajtad kívül valaki olyan is, akinek papírja van?

2023. ápr. 12. 18:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Rz engem is érdekel. Túl könnyű rávágni ezt a kifejezést arra, akinek csak szimplán nem bírjuk a pofáját
2023. ápr. 12. 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
34%

https://www.youtube.com/watch?v=NCeaRmvhb8k Én ezt a podcastot tudom ajánlani, mert nem csak a kifejezett az agresszív nárcisztikusokról beszélnek benne.

Az exem is nárcisztikus vol de ő csak lelkileg bántott másokat, testileg sosem.

Nálam az volt, hogy állandóan én voltam a hibás mindenért, sose lehetett igazam, én nem tudhatok nála jobban semmit, és mindig ő az áldozat mindenki más a hibás, ő a töökélet személy akit követni kellene....miközben egy totál szétcsúszott emberről beszélünk. És igen itt jön a kérdés miért nem hagytam ott ezekért? Hát azért mert szerintem ő se tud arról hogy nárcisztikus lenne. Ez az oldala egy depressziós időszak kezdetének alkalmával bújt elő szépen lassan. Amikor már kezdtem észrevenni, hogy hazudik az érzéseiről felém és kihasználni kezd rögtön otthagytam.

2023. ápr. 12. 19:05
 3/14 anonim ***** válasza:
30%

Én eleve azt nem értem, miként mennek bele olyan sokan párkapcsolatba egy nárcisztikussal, amikor van ismerkedési idő, amikor elég sok minden kiderül?

Vagy, ha belemennek, és kiderült, hogy az illető nárcisztikus, miért nem dobják ki azonnal?

A nárcisztikus ember lelkibeteg, mivel nem kapott szeretetet gyermekkorában. A beteg embernek meg orvosra van szüksége, aki meggyógyítja, nem pedig párkapcsolatra.

Szóval zavaros nekem ez az egész... Én amondó vagyok, hogy zsák a foltját, tehát akik képesek egy nárcisztikust elviselni mondjuk fél évig, azok szintén nárcisztikusak valamennyire.

2023. ápr. 12. 19:06
 4/14 anonim ***** válasza:
27%
3 attól függ mennyire tudatos egy ilyen meber. Aki teljesen tudatos nagyon sokáig képes jól rejtőzködni, magához kötni valakit teljesen és utána csap le rád.
2023. ápr. 12. 19:08
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Szakembertől. Egy segélyszervezettel vettem fel a kapcsolatot, hogy meg tudjak szabadulni tőle, segítsenek lelkileg. Ahogy beszélgettünk, elmondtam mi a helyzet, megerősítettek abban, hogy valóban komoly mentális problémái vannak.
2023. ápr. 12. 19:11
 6/14 anonim ***** válasza:
21%

Ezt az érvet már hallottam, de nem fogadom el.

Mint említettem, a nárcisztikus ember lelkibeteg. Beteg, nem pedig egy Hannibal Lechner féle pszichopata-zseni, aki a markában tartja az embereket.

Egy beteg ember nem ura az érzelmeinek sem, márpedig ha jól értem, az egyik legnagyobb nárcisztikus jellemvonás az, hogy nincs önkritikája. Mindig a másik a hibás, stb. Ez azonnal lelepleződik már a kapcsolat elején, tehát szerintem könnyű kiszűrni az ilyen fazonokat.

2023. ápr. 12. 19:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Látom neked még nem volt dolgod ilyen emberrel.
2023. ápr. 12. 19:16
 8/14 anonim ***** válasza:
88%
#6, te szerencsés vagy, mert sosem találkoztál ilyennel. Szóról szóra azt gondoltam, amit te, amíg nem találkoztam egyel. Sose tapasztald meg, azt kívánom.
2023. ápr. 12. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

6#a legnagyobb manipulátorok. A legtöbb nőknél és karrierben társadalomban átlagon felett sikeresek. Imádja őket mindenki.

Kapcsolattartásra megvezetésekre csak 3 lépéstartással képesek csak.

Azaz aki pl velük él, az már viszont meghal.

Meg bárkinek is összezárva lenni egy ilyennel huzamosan, a biztos halál viszont.

2023. ápr. 12. 19:23
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Van akiknél csak a törvény visszatartó ereje hat, de van akiknél az sem ér semmit.

Ezek a narcik.

2023. ápr. 12. 19:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!