Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez megalázó vagy túlreagálom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez megalázó vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés

Az van, hogy a férjemmel és a másfél éves gyermekünkkel élünk, úgy, hogy a teljes háztartás és a teljes gyerek gondozás az én feladatom. A férjem ugyan vállalta, hogy hetente egyszer porszívózik, esténként elmosogat és hetente 3x ő csinálja az esti fürdetést, de ezek 90%-ban elmaradnak. Alig látjuk, vagy home office-ban dolgozik vagy videojátékozik a tetőtéri szobájában. Én az utóbbi időben nagyon elkeseredtem attól, hogy nem lehet szólni hozzá, nem érdekeljük, nem lehet semmit megbeszélni, nem kérhetek segítséget, mert az ő énideje mindennél előbbre van. De még ez is csak a jéghegy csúcsa kb., mert még tök semmi dolgokba beleköt és még azért is engem hülyéz le, meg hibáztat, amit ő ront el. Pl. a 70x140 cm-s törülközőt hosszában akarta a gyerekre tekerni, akkor én adtam neki rossz törülközőt, ami mindenhol rövid és nem fér bele a gyerek. Úgyhogy többször mondtam már neki, hogy gondolkodom, hogy elválnék. Erre meg azt mondja, hogy toxikus vagyok és bántalmazom őt ezzel.

Na, az anyagi helyzetünk olyan, hogy jelenleg nekem jön a GyED, a lakásban nekem van tulajdoni hányadom, neki nincs, viszont az ő számlájához van társkártyám, limittel. Ezt korábban akkor használtam, ha ételt, háztartási cuccot, gyereknek szükséges cuccot vettem. Ha már nekem volt valami a listában, inkább fizettem az én kártyámmal. Amikor kb.másodjára mondtam neki a válást, visszakérte a bankkártyáját, hogy ha el akarok válni, akkor csináljak úgy. Aztán később nem volt annyira fókuszban ez a válás nekem, próbálkoztam még türelmesebb lenni meg ilyenek, s akkor egyszercsak jön és hozza a társkártyát ezekkel a szavakkal: “Itt az ideje, hogy ezt visszakapd, mert mostanában rendesen viselkedtél: nem emlegetted, hogy elválsz.”

Hát ezt én annyira megalázónak éreztem! Azóta is ott van a kártya, ahova lerakta, én meg próbálok a saját kártyámmal kijönni, mert rosszul vagyok, ha csak ránézek arra kártyára… :( És mostanában meg kérdezi, hogy miért van ott a kártya és miért nem használom, s meg van sértve, hogy nem vettem vissza.

Lehet, hogy én reagálom ezt túl? Simán el kéne fogadnom és használni megint?

2023. ápr. 11. 23:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
91%
Kivancsi vagyok, hogy ez a ferfi mikor fog parterapiara menni, de hajra.
2023. ápr. 12. 13:07
 22/32 anonim ***** válasza:
84%

21

Beszéltem egy nagyon jónevű párterapeutával és viccelődve mondta, hogy nem volt még férfi a praxisában, aki magától ment volna párterápiára. Csak akkor mennek, ha kőkeményen megmondják nekik (nem zsarolva, hanem tényleg komolyan gondolva), hogy válás lesz, ha nem mennek párterápiára. Ilyenkor aztán van, aki elmegy, van, aki nem...

20-as voltam

2023. ápr. 12. 13:17
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
22-es - és ennek mi értelme? Nem hinném, hogy az ilyen terápiáktól beáll valami változás.
2023. ápr. 12. 13:37
 24/32 anonim ***** válasza:
27%
#23 Pontosan. A párterapeuta egy tipikus fingfaragó szakma. A történelem során valószínűleg nem volt még olyan kapcsolat, amit a párterápia mentett volna meg.
2023. ápr. 12. 13:39
 25/32 anonim ***** válasza:
91%
A fickónak nincs köze a házhoz. El kell válni és kirakni onnan. Visszamész dolgozni, gyerek bölcsibe. Nem lesz gond. De ezzel az idiótával minek együtt maradni.
2023. ápr. 12. 13:41
 26/32 anonim ***** válasza:
98%

Ez mekkora paraszt... neki énideje van meg tetőtéri szobácskája. A te házadban. Te meg fizesd a háztartást a gyededből, mert ő elveszi a társkártyát ha nem úgy ugrálsz, ahogy ő fütyül.

Aput ki kéne onnan tenni, visszamész dolgozni, gyerek bölcsibe. És akkor már nemcsak emlegetted, hanem el is váltál.

Kapja be.

A fröcsögőknek annyit az "apuka nem akarta a gyereket" meg biztos "marha átgondolt döntés volt meg ez volt a legjobb jelölt" szokásos szöveghez, hogy 4 év után vállaltam gyereket az exemmel, nem, nem szocpolra (akkor még az volt, nem csok) közös döntés volt. Majd félidős terhesen kb otthagyott a hapsi anyámnál, kb meggondolta magát. Utána végül együtt éltünk a gyerek születésétől, de csak 1,5 hónapig bírtam, mert kb így kezelt ő is minket, hogy púp voltunk a hátán az agglegény életéhez, valamint kitett napi 2000 ft-ot a hűtőre reggelente mikor elhúzott, hogy abból vásároljak hármunkra. Nem kicsit adósodtam el a hitelkártyámon, azzal jártunk pelust venni meg nagybevásárolni. Aztán mikor már a diplomaosztómra kapott Zsolnay és minden nyakláncom, fülbevalóm a zaciban volt, akkor fogtam a gyereket és elköltöztem. Bölcsi, vissza meló.

Csak mondom. Púp vagytok a hátán. Zavarjátok a köreit is és anyagilag se nagyon szeretne rátok áldozni. Gondold át, ezt érdemled-e.

2023. ápr. 12. 14:28
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
....*de csak 1,5 ÉVIG bírtam, mert kb így kezel ő is....
2023. ápr. 12. 14:30
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg magadtól hogy ez a kapcsolat megér-e neked annyit hogy konstans megalázásban részesülj/ kutyába se nézzen téged a párod.

Ha nem, akkor szerintem te is tudod hogy mi a teendő.

2023. ápr. 13. 08:16
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, ez így siralmas, ahogy van. Én rég beadtam volna a válást a helyedben, nem hagynám, hogy a gyerekem ebben a légkörben nőjön fel.
2023. ápr. 25. 09:37
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek mindenkivel, ideje lenne beadni a váláspapírokat.
2023. ápr. 25. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!