Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez megalázó vagy túlreagálom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez megalázó vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés

Az van, hogy a férjemmel és a másfél éves gyermekünkkel élünk, úgy, hogy a teljes háztartás és a teljes gyerek gondozás az én feladatom. A férjem ugyan vállalta, hogy hetente egyszer porszívózik, esténként elmosogat és hetente 3x ő csinálja az esti fürdetést, de ezek 90%-ban elmaradnak. Alig látjuk, vagy home office-ban dolgozik vagy videojátékozik a tetőtéri szobájában. Én az utóbbi időben nagyon elkeseredtem attól, hogy nem lehet szólni hozzá, nem érdekeljük, nem lehet semmit megbeszélni, nem kérhetek segítséget, mert az ő énideje mindennél előbbre van. De még ez is csak a jéghegy csúcsa kb., mert még tök semmi dolgokba beleköt és még azért is engem hülyéz le, meg hibáztat, amit ő ront el. Pl. a 70x140 cm-s törülközőt hosszában akarta a gyerekre tekerni, akkor én adtam neki rossz törülközőt, ami mindenhol rövid és nem fér bele a gyerek. Úgyhogy többször mondtam már neki, hogy gondolkodom, hogy elválnék. Erre meg azt mondja, hogy toxikus vagyok és bántalmazom őt ezzel.

Na, az anyagi helyzetünk olyan, hogy jelenleg nekem jön a GyED, a lakásban nekem van tulajdoni hányadom, neki nincs, viszont az ő számlájához van társkártyám, limittel. Ezt korábban akkor használtam, ha ételt, háztartási cuccot, gyereknek szükséges cuccot vettem. Ha már nekem volt valami a listában, inkább fizettem az én kártyámmal. Amikor kb.másodjára mondtam neki a válást, visszakérte a bankkártyáját, hogy ha el akarok válni, akkor csináljak úgy. Aztán később nem volt annyira fókuszban ez a válás nekem, próbálkoztam még türelmesebb lenni meg ilyenek, s akkor egyszercsak jön és hozza a társkártyát ezekkel a szavakkal: “Itt az ideje, hogy ezt visszakapd, mert mostanában rendesen viselkedtél: nem emlegetted, hogy elválsz.”

Hát ezt én annyira megalázónak éreztem! Azóta is ott van a kártya, ahova lerakta, én meg próbálok a saját kártyámmal kijönni, mert rosszul vagyok, ha csak ránézek arra kártyára… :( És mostanában meg kérdezi, hogy miért van ott a kártya és miért nem használom, s meg van sértve, hogy nem vettem vissza.

Lehet, hogy én reagálom ezt túl? Simán el kéne fogadnom és használni megint?

2023. ápr. 11. 23:08
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Off: 8 éve vagyunk együtt és tényleg úgy érzem így utólag visszatekintve, hogy egészen a terhességemig megjátszotta magát. Meg nyilván én sem voltam elég szemfüles, meg szerelmesen mindig megsajnáltam, hogy relaxálnia kell, mert fáradt, akkor én csinálom meg, hiába vagyok én is fáradt. Az első pillanattól gyerekmániás volt és a rokonság gyerekeit ajnározta, meg még a terhességem elején is arról beszélt az ismerősöknek, hogy hogyan kell törődni a gyerekkel, meg egyenlően kell osztozni az otthoni munkán pl. Aztán meg elkezdett látszani, hogy a gyakorlatba ezt ő nem tudja/akarja átültetni. Az viszont nonszensz belemagyarázás, hogy a gyerekkel van a gond. Ő a legeslegjobb dolog a világon és egyáltalán nem bánom, hogy még pár évtizedig rajta a fókusz. De egyedül (+gyerek - gy.k.) könnyebb lenne, mint férjjel, úgy érzem. Anyagilag nyilván nehezebb, de az érzelmi terhet, meg az ellátását levenné.
2023. ápr. 11. 23:53
 12/32 anonim ***** válasza:
81%
Ok. Akkor válj el. Mi a gond.
2023. ápr. 12. 00:03
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

Mindenképpen válj el, a férjed egy önző barom, aki azt hiszi, hogy hatalma van feletted.

Kérj segítséget rokonoktól, barátoktól. Innentől kezdve ne is említsd neki a válást, költözz el (ideiglenesen), és add be a keresetet.

Az ő szégyene lesz, mivel alapos indokod van erre.

Én is megléptem ezt tavaly, és nem bántam meg, a kisfiam is sokkal kiegyensúlyozottabb környezetben él most.

Az ilyen here még azt sem érdemli meg, hogy bárki szeresse.

2023. ápr. 12. 00:33
 14/32 anonim ***** válasza:
86%

Igen képzeld el rengeteg kapcsolat toxikus, akkor is ha megpróbálod elbagatellizálni.

Egyfajta maslow piramisként lehet erre gondolni, ahogy fejlődik az ember, mostmár a pszichológiai dolgokra is "van ideje figyelni", nem az az élet fő célja hogy ne halj meg.

De tekintve hogy részben a kereszténységnek köszönhetően kb 1000évbe telt mire újra eljutottunk a római birodalom fejlettségi szintjére, így a pszichológiai tényező szintjére csak nem túl rég jutottunk el, ennélfogva igen, csomó toxikus dolog van, és azért mert a nagyapáink eléldegéltek toxikus kapcsolatban, nem azt jelenti hogy nekünk ne kéne jobb életminőségre törekedni

2023. ápr. 12. 00:58
 15/32 anonim ***** válasza:
24%

Itt is gondolom tudatos családtervezés volt, gondos válogatás az apajelöltek közt, házasság és gyerek előtt sikerült kiismerni egymást... 🤦Amúgy mi a kérdés? Egy szar, semmilyen felszínes házasságban vagy benne egy gyerekkel ahol hülyének, cselédnek vagy nézve.

Sok sikert a következő 20 évhez.

2023. ápr. 12. 07:30
 16/32 anonim ***** válasza:
8%
Ő keresi a pénzt, te vezeted a háztartást. Szerintem ez teljesen normális. Csak a feministák várják el, hogy a férfi legyen a nő rabszolgája.
2023. ápr. 12. 07:53
 17/32 anonim ***** válasza:
34%
Nagyon csunyan visdzael sz anyagi elonyevel, en biztosan nem birnam ezt a megalazo viselkedest.
2023. ápr. 12. 09:50
 18/32 anonim ***** válasza:
83%
Saját videójáték szobája van, megvan mindene ami számít :D Ti csak púp vagytok a hátán szegénynek
2023. ápr. 12. 10:20
 19/32 anonim ***** válasza:
18%
Ha közös a ház, amiben élnek, nagyon nehéz lesz elválni, hiszen el kell adni, amihez közös megegyezés kell. Itt szoktak kezdődni a nagyon csúnya dolgok, direkt kicseszés a másikkal. Nem lennék a kérdező helyében.
2023. ápr. 12. 10:57
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Most csak én vagyok a teljesen hülye, hogy arra gondolok először, hogy el kéne menni párterápiára és megbeszélni a dolgokat?

Nagyon sok helyen fordul elő az, hogy a férfi nemes egyszerűséggel kivonja magát a családi életből. Eddig ketten voltak, két felnőtt ember, egy házaspár, most meg már hárman vannak, itt egy kisgyerek. Egy nő 9 hónapig hordja, megszüli, szoptatja, éjjel-nappal vele van. Egy férfi meg nagyon sokszor féltékeny lesz, elhanyagoltnak érzi magát, stb.

Mondjuk az én nagyobb gyerekem apukája nemes egyszerűséggel kocsmába kezdett járni a gyerek megszületése után, minden egyes nap, hétvégén egész nap. 1 év elteltével meg nagyon durván nekem esett és bántalmazott. Akkor szakítottunk is. Egy ilyen esetben nyilván nem nagyon lehet már mit csinálni. De a kérdező esetében? Simán lehet, hogy fél év párterápia után sokkal jobban fognak menni a dolgok és a gyerek a SAJÁT szüleivel nőhet fel.

2023. ápr. 12. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!