Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy függőségem ami megöli a kapcsolatomat, mit tegyek?
Szerencsejáték függő vagyok, és távkapcsolatban élek ( külföldöm dolgozok és kompletten eltartom a családom viszont havonta hazajárok 2 hétre) van 1 kisfiunk(4) és ha bármilyen pozitivumot kell magamról mondanom az kb annyi hogy anyagilag mindent megadok és mindent fizetek nekik és probálok nagyon pozitív lenni.
Ezen felül viszont sportfogadok többKEVESEBB sikerrel vagyis képes vagyok elbukni a maradék pénzem amit magamnálhagyok.
A baj az hogy ez a függőség már régen túl nőtt rajtam és úgy gondolom hogy segitség vagy támogatás nélkül nem hiszem hogy abba tudom hagyni (többször probáltam és mindig visszaestem)
Az igazsághoz hozzá tartozik hogy a kapcsolatban nem kapom meg a minimális segitséget sem és van egy érzésem hogy csak azért van velem mert szó szerint nagyon jó életet biztositok neki anyagilag de ezen felül sokmindent nem érzek hogy akarná hogy változzak meg.
Csak egy egyszerű példa hogy pl amikor tervezgettük a gyereket akkor én valami elképesztő módon probáltam őt segíteni abban hogy szokjon le a cigiről ami akkor nem kicsit csinált és minden nap dicsértem , segítettem , alternativákat kerestem stbstb szóval érződött hogy valaki mellete van, nálunk ilyen nincs maximum annyi hogy számonkér hogy hol a többi pénz és.
A kérdésem az hogy olyan esetben ha valakinek van egy sulyos függősége pl nekem a sportfogadás akkor jogos elvárás a másikféltől hogy próbáljon segíteni? Attól félek hogy ez az egész "támogatás hiány" megöli a kapcsolatot bennem mert én tenni szeretnék ellene és mostanában éreztem elöször azt hogy megfogom magam és elmegyek személyesen egy csoportba ahova rendszeresen szeretnék járni viszont ha otthonról nem kapok semmilyen támogatást akkor is meg fogom csinálni de vszeg ez a kapcsoaltom végét is fogja jelenteni mert ha forditott esetben lenne én biztos hogy úgy probálnék segíteni ahogy csak tudok a barátnőmön..
Félek hogy azért annyira közömbös a téma iránt mert megkapja azt ami neki kell és ez így kényelmes neki semmi több.

29/
Igazat adtam sokmindenben de ebben most nem. Ha megvan a csőlátású anya fogalom aki "magának szül" akkor az eredendő bajok ott kezdődtek és a kihült kapcsolat ennek az eredménye de ez más kérdés. A külföldi munkám is ennek köszönhető amibe ő teljes mértékben beleegyezett. Olyan vehemenciával vetettem bele magam abba hogy apa leszek hogy azt elmondani nagyon nehéz lenne és eljutottunk oda hogy a kezéből nem adta ki a gyereket és a védőnő kezdett el az ügyel foglalkozni és be kellett mennünk mert ő is látta hogy mennyire beteges.
Na most erről nem én tehettem viszont mégis én voltam ki ida oda hordta és a helyzetett akarta megoldani és segíteni neki hogy levehessek róla terhet .
Ha ebbe megyünk bele akkor ott és akkor már régen megvolt az első olyan történés ahol nagyon sokat kellet tennem hogy egyben tartsam a "családot"
A logikád alapján ezekszerint akkor nekem nem kellet volna foglalkozni az ő pszihologiai problémájával amit hívjunk egy nagyon erős szülés utáni depressziónak mert nekem mind férj vagy barát nem az a dolgom hogy segítsem és támogassam.
Az én nézőpontom az hogy mind 1 hogy régi vagy új a probléma legyen az ilyen vagy olyan jellegű a párodnak segítened kell és mellete kell álnod a kérdésem igazából ez volt, de ezt valaki így valaki meg úgy kezeli.
Én segítek mások nem, midenki más és ezt elfogadom.
A történet lényege hogy nyilvánvalóan félek kilépni ebből még ha katasztrófa is de ezt a lépést meg kell tennem ahogy azt is hogy szakember segitségét kérem a másik jellegű bajomhoz.
32/ Nagyon köszönöm :)
Csak így lehet. Van egy bajom betegségem tökmind 1 hogy hívjuk de az biztos hogy egy tiszta ember sokkal jobban látja a mmásik baját mint aki benne van így egyértelmüen elfogadom azt még ha nem is tetszik sokszor.
vannak nagyon erős oldalaim amiben kb sokkal jobb vagyok mint mások :) de ez pont nem ez az így ha valaki ezen tud segíteni és rajtam is az pfff kb a legjobb dolog a gyerekem születését leszámítva....
31/
Ez lesz és összekapom magam :) (válni amúgy nem kell mert nem vagyunk házasok)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!