Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy függőségem ami megöli a kapcsolatomat, mit tegyek?
Szerencsejáték függő vagyok, és távkapcsolatban élek ( külföldöm dolgozok és kompletten eltartom a családom viszont havonta hazajárok 2 hétre) van 1 kisfiunk(4) és ha bármilyen pozitivumot kell magamról mondanom az kb annyi hogy anyagilag mindent megadok és mindent fizetek nekik és probálok nagyon pozitív lenni.
Ezen felül viszont sportfogadok többKEVESEBB sikerrel vagyis képes vagyok elbukni a maradék pénzem amit magamnálhagyok.
A baj az hogy ez a függőség már régen túl nőtt rajtam és úgy gondolom hogy segitség vagy támogatás nélkül nem hiszem hogy abba tudom hagyni (többször probáltam és mindig visszaestem)
Az igazsághoz hozzá tartozik hogy a kapcsolatban nem kapom meg a minimális segitséget sem és van egy érzésem hogy csak azért van velem mert szó szerint nagyon jó életet biztositok neki anyagilag de ezen felül sokmindent nem érzek hogy akarná hogy változzak meg.
Csak egy egyszerű példa hogy pl amikor tervezgettük a gyereket akkor én valami elképesztő módon probáltam őt segíteni abban hogy szokjon le a cigiről ami akkor nem kicsit csinált és minden nap dicsértem , segítettem , alternativákat kerestem stbstb szóval érződött hogy valaki mellete van, nálunk ilyen nincs maximum annyi hogy számonkér hogy hol a többi pénz és.
A kérdésem az hogy olyan esetben ha valakinek van egy sulyos függősége pl nekem a sportfogadás akkor jogos elvárás a másikféltől hogy próbáljon segíteni? Attól félek hogy ez az egész "támogatás hiány" megöli a kapcsolatot bennem mert én tenni szeretnék ellene és mostanában éreztem elöször azt hogy megfogom magam és elmegyek személyesen egy csoportba ahova rendszeresen szeretnék járni viszont ha otthonról nem kapok semmilyen támogatást akkor is meg fogom csinálni de vszeg ez a kapcsoaltom végét is fogja jelenteni mert ha forditott esetben lenne én biztos hogy úgy probálnék segíteni ahogy csak tudok a barátnőmön..
Félek hogy azért annyira közömbös a téma iránt mert megkapja azt ami neki kell és ez így kényelmes neki semmi több.

Pont ez az, hogy családapa vagy! Képes vagy feldúlni a családot, ha a barátnőd nem támogat? Milyen apa vagy te??
Másrészt te pontosan tudtad, hogy a barátnőd cigizik, és mennyit. De neki valószínűleg sejtelme sincs, hisz még csak nem is egy országban éltek! De már most őt hibáztatod, ha nem tudsz leszokni. Mert te is tudod, hogy nem fogsz tudni leszokni.
Rendezd az életed, hogy ne ilyen pótcselekvések jelentsék az egyetlen örömöt. Mondjuk egyesítsd a családodat!

Igen tökéletesen tud róla és arról is hogy azelött mindent eljátszottam viszont amióta a kisfiam megvan azóta az elsők ők hogy mindenük meglegyen.
A baj az hogy kb ez az örömöm ha lehet így kifejezni ( mivel nem otthon vagyok így kb ez van csak) ez nem mentség és magyarázat.
Amúgy talán azért vagyok ebben a "boldogtalan kapcsolatban" mert játszok és amikor veszitek akkor legalabb tudom hogy van valakim aki mondjuk nem igazan foglalkozik a bajommal de legalabb van valakim...
Borzasztóan nagy bajom van és ezt tudom és ennek vége kell hogy legyen lassan viszont ha vége lesz akkor vszeg dominoefektus jönni fog és a kapcsolatból is kilépek mert részéről semmilyen támogatást nem kapok.
Azt nem tudom mi a helyes ebben az esetben de azt igen hogy én mit tennék ha ő lenne ilyen helyzetben és szeretem: probálnék segíteni ahogy csak tudok.
11/
Persze, képes vagyok feldulni és szakitani egy olyan emberrel aki ha segiteni kell (támogatás , szavak , visszacsatolás) nem segít.
Kifejezetten oda írtam hogy terhesség elött és közben segítettem neki ahogy csak tudtam letenni a cigit az már magától értendőnek kellene lennie hogy magadtól le akarsz szokni a baba miatt de neki nem ment egyedül de velem sikerült minimalizálni.
Miért? mert fontos nekem és a baba is és ha nem lett volna terhes akkor "ki vagyok én hogy beszabályozzam" de így azthiszem jó hogy segítettem.

15
jogos. Ragaszkodás van nálam is lehet hogy jobb lenne elengedni és megküzdeni a problémámmal utána meg élni az életet csak jobban mint eddig.

Nekem kicsit olyan, mintha részben rá hárítanád, hogy azért nem sikerült még leszokni, mert ő nem támogat. Pedig ez nagyrészt rajtad múlik és már többször próbáltad abbahagyni, lehet nem tud elég komolyan venni ahhoz, hogy megtegye. Gondolom van elég problémája a gyerekneveléssel, hogy egyedül kell csinálnia szinte mindent és nem tud/akar még ezzel is foglalkozni, amíg nem érzi, hogy lenne is értelme.
Menj el egy szakemberhez, tegyél meg mindent, amit csak emberileg lehetséges és akkor elvárhatod, hogy ő is támogasson, de akkor se ezen múljon, ne rá told a dolgot. Ha magától nem teszi se borítanék mindent, alőször beszélnék vele (semmiképp nem szemrehányóan, hogy bezzeg te megtetted), hogy te nagyon igyekszel és jól esne, ha azt éreznéd, hogy melletted áll és büszke rád, amiért mindent megteszel, hogy végre elhagyd a függőségedet.
Ez a beszélgetés már megvolt. Számomra meg picit olyan érzés hogy azért van velem mert anyagilag mindent megadok és amugy sem vagyok otthon sokat így elviselnie sem kell viszont egyedül sehogy sem tudná megoldani így vszeg itt most az anyagi része a dolognak sokat nyom.
Az én bajom meg 100% ban az én hibám viszont nem segít az hogy egyedül kell megoldanom ezt ha meg így lenne akkor számomra ez egy jelzés hogy ne legyek egy olyan emberrel aki ameddig fizetek mindent addig nemizgatja.
Amugy a kapcsolatunk abszolut elhidegültre hasonlit így valóban lehetséges hogy ez már csak arról szól hogy nem kell dolgoznia albérletet fizetnie stb.
Amit mondtam azt ugy is gondolom ha szeretsz valakit segitesz neki ha nem akkor nemfoglalkozol vele többször probáltam megálni de ezek mind én miattam voltak nem veszekedés miatt vagy ilyesmi és most elöször gondolkodok szaksegitségen de 1 dolog biztos ha ezt egyedül kell végigvinnem akkor az jelzés értékű számomra hogy egyedül vagyok így biztos hogy különválunk.
17
Egyaltan nem akarom rá háritani, nem miatta játszok az amugy is gyenge kifogás lenne. A probléma megoldása viszont már rajta is múlik (miért? mert a barátnőm akivel együtt vagyunk és a gyerekem anyja) Ki segítsen ha nem ÉN és Ő + szakember de nem is segíteni hanem csak támogatni erőtadni , a szaksegítséget majd megadja akinek fizetek ezért pl addikt.hu valaki leírta nagyon tetszik is szóval fel fogom keresni.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!