Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Aki kertes házban él, az mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki kertes házban él, az mi jogon várja el a férfitől hogy ő mosogasson?

Figyelt kérdés
Van a férfiaknak elég kinti munkája meg benti szerelése. Pl: fűvet lenyírni, A sövényt lenyírni, Tetőt javítani, fát hasogatni, tüzet rakni mindennap...stb Mire fel várják el a nők hogy nekik segítsenek még? Neki az a dolga hogy főzzön mosson takarítson, a férfinak meg a sajátja.

2023. ápr. 7. 15:12
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, megásta a lyukat😀
2023. ápr. 7. 19:59
 32/38 anonim ***** válasza:
91%

Tök igazad van.

Fűnyírás: tavasztól-őszig kb 2 hetente mérettől függően max pár óra.

Sövény nyírás: Tavasszal, esetleg nyár közepén, végén egyszer

Fa hasogatás: Amikor megérkezik rászánsz egy teljes napot. Vagy hetente pár órát.

Es csak télen kell, csak hideg télen. Meg néha tavasszal...

Tűzrakás: Szintén csak hideg időben, kazán minőségetől függően pár óránként pár perc

Tetőjavitás: 10-20 vagy 30 évente egyszer, azt is inkább szakemberrel, mert nem játék.

Mosogatás: ha nincs gép, akkor akár napi több óra munka.

Tényleg nem lehet ezt összehasonlitani a többivel

Egyébként nincs férfi meg női munka, minden csak megegyezés kérdése. Az viszont hogy te azert nem segitesz a mindennapi ezek szerint tetemes hazimunkaba, mert a felsoroltaktól "nincs időd" az nagyon szánalmas.

Mégha azt mondanád hogy van 500 nm veteményes amit te kapálsz, meg 200 birka, meg 120 szárnyas, meg 20 disznó, még azt mondom jogos. De ez... Ez semmi.

2023. ápr. 7. 20:11
 33/38 anonim ***** válasza:
92%

Hű. És ha nőként szeretek sövényt, vagy füvet nyírni? A férjem meg férfiként porszívózni, vagy kádat sikálni?

Merthogy nálunk az a helyzet, hogy két hetente kell füvet nyírni, amit általában megosztunk (3800 nm), én ebből megcsinálok úgy 1200-at, mert az sík és kiélem a kedvtelésem. A férjemé a maradék, de már nézegeti a trakikat, amin ücsörögve kőkemény fizikai munkával issza majd a sörét fűnyírás közben. :D

Sövényt, tuját évente egy alkalommal nyírunk, formázunk kb. 2x3 órában a-tól z-ig. Szintén szívesen csinálom, amit elérek.

A tetőnket nem kell javítgatni. A fűtés áramról megy, így tüzelgetni, meg fát hasogatni sem kell, hacsak nem grillezni akarunk, vagy bográcsozni és éppen kényes úri ízlésünknek nem felel meg ehhez a gázpalack.

A férjem csomó benti feladatot csinál meg szívesen. Le kéne tiltanom, hogy "NEEEEMMMM! EZ NŐI MUNKA, EL A KEZEKKEL!!!"?

Mosogatógépünk van mellesleg.

Normál helyen szerintem ha közös döntés a családi ház, akkor közös program annak a fenntartása is, totál mindegy éppen milyen ház körüli feladat akad.

2023. ápr. 7. 21:59
 34/38 anonim ***** válasza:
90%
És mikor a nő tologatja a fűnyírót? Ilyet is látni nem egy kertes háznál....
2023. ápr. 7. 22:26
 35/38 anonim ***** válasza:
88%

A kérdés eléggé provokatívan lett megfogalmazva, de én látok más nézőpontot is. (Nő vagyok).

A családomnál: Az első udvart + plusz az árkokat fűnyírózni kell, a 2 hátsó udvart nem lehet. Hatalmas terület, "szerencsére" dombon is van, meg még göröngyös is, ott damilos fűkaszát (régen kézit) használunk. Ez több napba telik, ha végeztünk, kezdhetjük is újra.(+ vannak gyümölcsfák, virágok, eper, kukorica, burgonya.) A tető kb. minden esőzésnél beázik valahol, olyankor kicseréljük a cserepet. A fűtés: kazánnal, kályhával és kandallóval. A fűrészelés és a hasogatás folyamatos. A környéki falvakban mindenki így él. Szerintem itt a többségnek a luxus jut eszébe a családi házakról, nekem inkább a nyomor.

Megjegyzés:

"Nálunk én csinálom a kerti munkákat, mert a férjem annyira nem szereti, én meg igen. Cserébe viszont igen, elvárom, hogy mosogasson meg főzzön bent, amíg én rendbeszedem a növényeket."

Najah... a lényeg, h egy egyenlőség van.🤷🏼‍♀️

2023. ápr. 8. 17:58
 36/38 anonim ***** válasza:
85%

35# Ezt az életformát emberek választják. Sokaknak megfelel, mert ebbe születtek és eszükbe sem jut, hogy lehetne máshogy. Akinek eszébejut, az választhat más utat. Mindenki a saját sorsa kovácsa.

Ha kizárólag csak azzal járhatna a családiház, ami a kérdésben szerepel, vagy amit leírtál, maradtunk volna lakásban. Sajnálatos, hogy már luxus kategória egy normális tető, vagy egy olyan fűtési rendszer, ami nem fán alapul.

2023. ápr. 8. 18:31
 37/38 anonim ***** válasza:
78%

A mondandóm lényege az lett volna volt, hogy nem minden kert egyforma.😂

Meg nem panasznak szántam, amit leírtam. Bár nem vágyom vissza, soha nem cserélném le a gyermekkorom. Hamar önálló lettem, sok mindenhez értek, meg én a "rossz" időkben is jól boldogultam. Ha látogatóba megyek, még mindig szívesen segítek otthon.

2023. ápr. 9. 23:12
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
A kerti munka és a benti szerelés nem mindennapos feladat. Legalábbis időben nagyon nem egyezik a kettő. Amúgy megállapodás kérdése. Nem nagy elvárás hogy kb 50-50% legyen a munkamegosztás. Hogy ez kinti és benti feladatokban hogy oszlik megy az egyéni preferencia és megbeszélés kérdése.
2023. máj. 23. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!