Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a francot csináljak? Ti mit tennétek?
Röviden tömören.
Párommal joideje együtt vagyunk. Született gyermekünk.
Mindig is ivott, így fogadtam el napi 2 sörrel. Ám az elmúlt fél évben lesüllyedt teljesen. Napi 2 sörből 3-4 lett plusz röviditak van hogy este 7kor már kioffolva alszik.
A másik probléma hogy egyre többet spurizik. (speed) eddig évente 1x alkalmi bulikba. Mostmar 2 havonta 1x belefér neki. Nekem kevésbé. Ha megszólóm égtelen haragra kerjed üvölt és hisztizik hogy én még ne mondjam már neki ő se szabályoz engem.
A gyermekünket imádja mint apa nincs vele baj.
Mással viszont annál több.
Fogalmam nincs mit tegyek.
A párom agresszív alkoloista lett plusz alkalmi drog fogyasztó.
Nem akarom elvesziteni én nagyon szeretem őt, hát még a gyerkőcünk....
De ez így nem élet....én magam is tudom.
Heti 7 napból 3x k. O a piatól 1x,2x ittas mérsékelten a maradék 2 nap meg a napi 2-3 sör meg sem látszik rajta.
Elkoltozni nem tudnék (nem is akarok még mert nagyon szeretem!!!) se családi segítségem se anyagi. Konkrétan első hónapban éhen halnánk az én pénzem az elmegy a lakbér plusz rezsire és akkor még nem ettünk, nem vettem gyógyszert vagy ruhát....
Szóval ez sem megoldás mert klór végképp kihuzom magam alól a szőnyeget.

Hagyd el, mi mást? A gyereked nézd, senki mást!
Nem elég, hogy iszik még drogozik is.
Ha nem lépsz le, akkor lassan mindent el fog adni érte és kapni is fogsz [sőt lehet a kicsi is:(].
Létezik segélyszervezet, anyaotthon, direkt ilyen helyzettel küszködőnek, mint te.
Tehát akárhogy is szereted, vagy a pici, akkor is költözz el!

Apaként nincs vele baj?
Együtt mernéd hagyni vele a gyereket egy hétre kettesben?
Ha a válasz nem, akkor baj van vele.
Normális anyának a válasz nem, mert te is tudod, hogy részegen vagy benyomva nem tudja ellátni. Akàr veszélyes is lehet rá!
Mi lesz később? Mert egyre többet fog inni és drogozni is. Lesz olyan, mikor az se érdeli már, hogy mit esztek.
Minél előbb keress egy anya otthont! Hosszú a várólista.

Csinalj programokat a barataiddal vagy 1-1 baratoddal. Sportolj.
Ne akarj rajta logni. Legyenek barataid. Lany vagy fiu,az mindegy 2023-ban.

Mennyi idős a gyerek? Végzettséged, szakmai tapasztalatod van? Oviba, bölcsibe suliba van már hely biztosítva? Van munkahelyed?
Semmilyen más lehetőséged nincs, mint saját lábadra állni. Minél előbb vissza kell menned dolgozni. Ezzel párhuzamosan bölcsit/ovit keresni. A pasid rokonsága milyen? Nagymama vagy megbízható rokon van, akire legalább fél órát lehet hagyni? Vagy marad "apuka"?
Minél több pénzt, minél gyorsabban félre kell tenned. Számold ki, hogy mennyi az albérlet, kaució, bútor, egy havi rezsi, stb. Rohadt sok, de muszáj megoldani.
Aztán ha ez megvan, akkor albérletedbe költöztök a kicsivel. A gyerektartást be kell vasalni.
Nem te vagy az első, akinek innen kell felállnia.
Viszont gondolj bele, hogy ha kiderül, hogy apuka drogozik és iszik, te pedig nem tudsz gondoskodni a gyerekedről, egy ugrás a nevelőcsaládhoz kerülés.

Hogy lehet leírni egy alkesz drogosra, hogy apaként nincs vele baj?!?
De! Van. Nagyon nagy baj van vele.

Azonnal lelépnék, mert nem szeretném a gyerekeim úgy felnevelni, hogy azt gondolják, ez a követendő minta. Léteznek szociális otthonok ilyen nők számára, ahonnan el lehet indulni. Persze nem olyan kényelmes, mint becsukni a szemed, de én sose lennék képes ilyen helyzetbe hozni a gyerekeim, az ő életüket is megnyomorítani ezzel.
Nem mellesleg ez lehet a te párod is kibillentené a mostani állapotból, és rájönne, hogy változtatnia kell, ha nem akarja elveszíteni a családját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!