Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha egy párkapcsolatban jól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy párkapcsolatban jól működik a kommunikáció, akkor a szex is jól fog?

Figyelt kérdés

Sokszor mondják ezt, hogy fejben dől el meg kommunikáción múlik minden, de ez valóban így van a gyakorlatban is? Ha mennyiségben nagyon eltérőek az igények, akkor biztos nehéz lehet kompromisszumot kötni, de mondjuk, ha fel merik vállalni egymás előtt a vágyaikat és meg is tudják fogalmazni, akkor elvileg kapnak egy-egy útmutatót egymáshoz.

Ha ilyen egyszerű lenne, akkor mégis min buknak el sokan? Nem nevezik nevén a dolgokat vagy nem mernek visszajelzést adni egymásnak? Végülis felnőtt emberekről van szó, nem gyerekekről, normális esetben ki kellett alakulni egy egészséges önbizalomnak, hogy ezt fel merje vállalni az illető.

2023. márc. 20. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha megvan a kémia, kívánjátok egymást és nyitottak vagytok egymás vágyaira (persze beteg dolgokra nem kell..), akkor jól fog működni.
2023. márc. 20. 10:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kommunikációtól nem. Ha amúgy nem kívánod, nem tetszik, a hátad közepére sem kívánod az egészet vele, akkor beszélgethettek akármennyit, attól nem lesz jobb. Sokan ott buknak el, hogy egyáltalán nem jelzik, hogy mire vágynak, a másik meg nem gondolatolvasó. Aztán ez szépen terebélyesedik az elfojtott konfliktusokkal együtt, amit nem beszélnek meg és ez telepedik rá a kapcsolatra, ami aztán kinyírja a szexualitást is, mivel nem tudsz őszintén kívánni egy olyan embert, akivel kapcsolatban elfojtott indulataid, sérelmeid vannak.
2023. márc. 20. 11:05
 3/11 anonim ***** válasza:
98%
Erősen kétlem, hogy ez így lenne. Ha a másiknak mindene az anál, verset is írhat róla, engem akkor sem, szóval mindkettőnknek szenvedés lesz a szex.
2023. márc. 20. 11:10
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem, ez így nem igaz. A kommunikáció nagyon fontos, de nem elég. Ha nem egyeznek a vágyak, nincs meg a vonzalom, méretbeli problémák vannak, nagy a libidó különbség stb azt nem lehet megbeszélni. A kommunikáció alap dolog, hogy meg tudjanak nyílni egymásnak a felek. De csak ez nem old meg mindent.
2023. márc. 20. 11:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így van. Ha jobban megnézed hány több évtizedes házasság van, ahol jól tudnak a felek egymással kommunikálni, jól tudják együtt nevelni a gyerekeiket, jól kezelik együtt a pénzügyeket stb, csak szex már régen nincs, vagy ha van akkor is sz*r.

Itt az oldalon is lehet napi szinten ilyen panaszokat olvasni. Mindenben jól tudnak együttműködni, csak a szexben nem.

Vannak akik már többször leülnek megbeszélni hogy változtatnak, de érdemben sokszor nem történik semmi. Hiába kommunikálnak róla, attól még nem változik semmi, nem lesz jó a szex.

2023. márc. 20. 11:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az a kapcsolat, ahol hosszú évek múltán is jól működik a szexualitás, ritka, mint a fehér holló. Szerintem már az is, ahol egyáltalán jól működik valami. Ezért is van rekord sok válás.
2023. márc. 20. 11:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ó, nagyon nem. A kommunikáció arra jó lehet, hogy a két fél összecsiszolódjon, de ennyi.

Szerintem másnak is volt már olyan emberrel kiváló, eget rengető szexuális élménye, akivel a háta közepébe se kívánt volna pl. egy házasságot vagy gereket.

2023. márc. 20. 14:01
 8/11 anonim ***** válasza:
hát igen, vannak a kapcsolatra nem alkalmas férfiak, akikkel azért összejön egy-egy jó szex. De nem marad mellette a normális nő.
2023. márc. 20. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válaszom az, hogy nem garancia, de mindenképpen sokat segíthet.

Szokták mondani, hogy néma gyereknek az anyja se.........

Tehát ha van normális kommunikáció, akkor az sokat segít egy kapcsolaton.

Én pl a jelenlegi páromnak sokáig nem mertem elmondani, higy milyen különleges fétiseim vannak a szexben.

Aztán egyszer úgy döntőttem, hogy elmondom.

Jól tettem, mert kiderült, hogy ezeked a dolgokat ő is imádja, úgyhogy azóta minden sokkal jobb.

2023. márc. 21. 20:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Jól működik valóban ha beszélnek róla. Ha megtudják értetni a másikkal, hogy mi, mikor, miért, hogyan, merre, meddig kell és jó. Ott van az a szó, hogy HA. Tehát a kérdés igen HA...
2023. márc. 22. 08:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!