Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá,hogy felvállaljon?
Sziasztok! Pár hónapja kapcsolatban élek az egyik munkatársammal, nagyon jól működik köztünk minden egy dolog kivételével.Sajnos nem hajlandó felvállalni bent a munkahelyen. Amikor felhoztam neki a témát akkor az volt a válasz, hogy: Ne
mert attól fél,hogy mindenki rólunk fog pletykálni...
Én elmagyaráztam neki az én nèzeteimet,hogy szerintem "minden csoda 3 napig tart",
Néhány napig menne a kèrdezősködés meg ilyesmi aztán természetessé válna a kolegák számára,hogy egy párt alkotunk.
Ráadásul ígyis gyanakodnak már... Szerintem jobb lenne,ha tőlünk tudnák meg és nem innen-onnan.
Hogyan vegyem rá, hogy elmondjuk a kolegáknak ? Engem zavar,hogy folyamatosan titkolózni kell.
Ráadásul hamarosan összeköltözünk ,ami pedig szintén feltűnő lesz,hogy együtt jövünk reggelente dolgozni.
Ez akkor szokott ciki lenni, ha szakítotok. Valószínűleg ő nem az összeköltözést tervezi, hanem azt, hogy szakít.
Ha az zavarná, hogy kollégák vagytok, akkor nem eltitkolna, hanem keresne másik állást. Főleg, ha hosszú távon tervez veled.
Amennyiben nincs kifejezetten tiltva, hogy kollégák kapcsolatban legyenek, úgy baromság az egész, amit művel. A legtöbb munkahelyen még házaspárok is vannak. Senkit se érdekel.
Szerintem egyelőre tényleg ne verjétek nagy dobra. Ha jól értem még nem vagytok régóta együtt, együtt se éltek. Aztán ha esetleg az összeköltözés után kiderül, hogy mégse megy a dolog köztetek és szétmentek, akkor meg rögtön azon fognak csámcsogni.
Szerintem várj még, összeköltöztök, meglátjátok hogyan megy, aztán ha stabil a dolog akkor esetleg.
De szerintem felesleges ezt úgy "bejelenteni". Ha bent nem titkolóztok majd, hanem természetesen kezelitek, akkor mások is szerintem inkább fogják természetesnek venni.
A bejelentést nem konkrétan értettem,hanem természetesen kezelni a dolgot.
Egyébként nem annyira friss a kapcsolat csak most jutottunk el az összeköltözésig.
A családjának már elvitt bemutatni és gyakran találkozom is velük mert a szülei nagyon kedvelnek engem,illetve a barátait is ismerem már egy ideje.
Szerintem is várd meg az összeköltözést, ki tudja, hogy mit hoz ki a kapcsolatotokból.
Mióta vagytok együtt?
De hogy gondolod a felvállalást? Mert nyilván nem vagytok tinik, nem fogtok kézenfogva a folyosón mászkálni, vagy a sarokban smárolni a munkahelyeteken...
Ha valaki direktben rákérdez, elmondanám, hogy igen, együtt vagyunk, kész. És a páromnak is elmondanám, hogyha valaki rákérdez én nem fogok hazudni és nem fogom letagadni. (Ennél megalázóbb amúgy szerintem nincs is az ember párjára nézve.) Ennyi. A nagy bejelentés meg szerintem nevetségessé tenne, tehát tényleg nem értem a kérdést.
Majd ha együtt mentek dolgozni és ez valakinek feltűnik, rákérdez és válaszolsz, ennyi.
Akkor van baj, ha összeférhetetlenség miatt nem lehettek együtt. Akkor ha biztosnak tűnik a kapcsolat első körben a vezetőkkel beszélnék a helyetekben, hogy ez van. De akkor fel kell készülni, hogy vagy áthelyezik valamelyikőtöket, vagy mennie kell valamelyik félnek. Esetleg mindkettőnek.
Hozzáállás kérdése, szerintem nem kell feltétlenül bejelenteni, nekem is voltak olyan kollégáim, ahol a nő terhes volt a férfitől, de nem tudták egy csomóan azt sem, hogy együtt vannak, sőt talán a hatodik hónapig azt sem tudta 5 emberen kívül senki (olyan huszan-harmincan jártunk együtt ebédelni, ketten észrevették a három vezetőnek meg szóltak), hogy a nő terhes. Amíg nekik így jó addig rendben van.
Voltak olyan kollégáim is, akikről már mikor flörtöltek mindenki tudta, hogy össze fognak jönni, és azt is tudtuk mikor összejöttek. Szerintem bizonyos keretek között ez is rendben van.
Ami viszont fontos, hogy itt mindkét esetben mindkét félnek megfelelt a helyzet. Szerintem a pároddal le kell ülni és megpróbálnotok megérteni a másik nézőpontját. Mi találgathatjuk itt a fórumon, hogy mi a helyzet, de ha tőle hallod, az fog igazán segíteni. Ez azért szerintem nem egy annyira kardinális dolog általában, hogy ne lehetne valamilyen megoldást találni, amivel mindketten együtt tudtok élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!