Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ekkora probléma, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ekkora probléma, hogy nem akarok elmenni nyaralni velük?

Figyelt kérdés

Nem szeretek nyaralni. Pont. Nekem ebben semmi szórakozás nincs, ráadásul elmegy rá több értékes szabadnapom is, amit tölthetnék azzal, amit szeretek csinálni.

Barátnőm pedig hív a családi nyaralásukra, de úgy, mintha kötelező lenne. És amikor elmondom, hogy nem szeretnék menni, akkor egyszerre látok rajta haragot, megsértődést, hasonlókat. Mintha megbántanám azzal, hogy nem akarok a családjával együtt tölteni egy hetet. A másik fele pedig az, hogy kellemetlenül fogja érezni magát, ha én nem vagyok ott vele egy ilyen alkalommal.

Miért ekkora tragédia ez?

2023. febr. 16. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
#6-os vagyok. És nőként mondom, ebben az esetben én sem mennék. Minek? Valószínűleg azért akarja így, mert ezesetben a szülei állnák az ő részét és kevésbé lenne kellemetlen neki. Ha te is szivesen viszed kettesben nyaralni és nem kéred rajta számon, hogy te fizetted, akkor ennek nem sok értelme van. Már csak pár év és neki is lesz önálló keresete, akkor változni fog ez a helyzet, addig meg bírja már ki valahogyan.
2023. febr. 17. 08:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez a másik oldalról is tud kellemetlen lenni, csak gondolj bele.

A szülők terveznek mondjuk egy tengerparti nyaralást, ahova meghívnak, négy fővel számolnak, a lányukon látják mennyire örül, nyilván jól esik, ha a párját is hívják, ez valahol az elfogadás jele is, ami jó. Majd egyszercsak hazaállít a lányuk és közli, hogy Józsi köszöni, de nem akar velünk tartani. Miért? Legyen őszinte? Mert nem akarja az idejét vesztegetni számára sz*r nyaralásokkal. Már meg is alapoztad a családi jó viszonyt a barátnőd meg érezheti magát két szék között. Szóval ezért is lehet ez "akkora tragédia". A lány szeretné, ha beleillenél a családjába, szeretnének és te is kedvelnéd őket. Azzal, hogy egy ilyen alkalomra nemet mondasz, a nyakamat rá, hogy az ő fejében gyakorlatilag erre a képre mondasz nemet.

Merthogy ezekszerint nem nyaralni nem szeretsz, hanem úgy nem szeretsz nyaralni, ahogy ők.

Le kell ülni, átbeszélni és közös nevezőre jutni, ahogy a felnőttek.

2023. febr. 17. 10:01
 13/17 A kérdező kommentje:

#12: Értem, de ugyanezt csinálja velem a saját családom, nekik is nemet mondok. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy van két ünnep között 3-4 nap, amit azért illik kivenni, meg évente 2-3 kötelező elfoglaltságom, amit nem jókedvemből veszek ki, akkor a két családi 5 nap szabival számolva a 21 napból marad 4 nap, amiről én rendelkezem.

Végigdolgozom egy évet, és a 21 szabimból csak 4-et töltsek azzal, amit igazán szeretek? Éveket töltöttem el azzal, hogy azért nem éltem a saját életemet, mert "ki mit gondolhat", és mindig magamtól vettem el a boldogságot és az időt. Egy életem van, köszönöm szépen, k*vára leszarom mit gondolnak rólam.. emiatt hagyjam magam belekényszeríteni valamibe, ami nekem nem jó?

2023. febr. 17. 10:28
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a másik oldalról nézve is az az első, hogy megkérdezzük Józsit, egyáltalán ráér-e, van-e kedve..stbstb és csak utána tervezek 4 főre, ha igent mondott.

Én se mennék így el, pedig nálunk is volt már téma sógorékkal közös nyaralás. Ugyanúgy gondolom, mint a kérdező. Nem fogom az egy hét szabimat "beáldozni" egy kényszer nyaralásra. Nyaralni azért megyek, hogy jól érezzem magam és azt csináljak, amit akarok.

Nyugodtan meg lehet ezt beszélni és lehet csinálni mondjuk egy közös családi kirándulást egy szombati napon. Az, hogy elfogadom-e a lányom választottját egyáltalán nem függ attól, hogy az illető eljön-e velünk nyaralni

2023. febr. 17. 10:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
12 vagyok, úgy látom ez egy picit félrement. Én csak próbáltam felvázolni a másik oldalt. Nem azt mondom, hogy "kényszerítsd bele magad ebbe a helyzetbe, mert ettől függ, hogy jóban leszel-e anyósékkal", azt mondom, hogy próbáld meg megérteni ezt az oldalt és ennek fényében empatikusan leülni a barátnőddel és megbeszélni a miérteket. Ha ő is elmondja nyitottan a miértjeit, akkor már egy lépcsőfokkal közelebb is kerültetek a megoldás felé és esetleg tudtok kompromisszumos megoldást találni, ami egyik félnek sem fáj.
2023. febr. 17. 13:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
És az nem opció, hogy mondjuk te egy hétvégére csatlakozol hozzájuk? Mondjuk az utolsó 2 napon, és utána a pároddal meg tovább álltok a közös utazásotokra. 1 hetet én sem töltenék el úgy, hogy utálom az egészet, de 2 napot azért ki lehet bírni azért az emberért, akit szeretünk
2023. febr. 17. 15:21
 17/17 A kérdező kommentje:
#16: ez egy jó ötlet
2023. febr. 17. 15:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!