Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha van gyereked és elváltál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha van gyereked és elváltál az új párod hogy kezeli a helyzetet? Van amikor kompenzálni kell őt valamiért? Vannak sérelmei vagy ami nem tetszik neki? Ha neki nincs gyerek és nem volt házas

Figyelt kérdés

2023. febr. 16. 10:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

10#

Te most a fèrfi vagy akinek nincs gyereke?

Nem kell kompenzálnia. Nem mindenkinek való hogy gyerekes nővel/fèrfivel kezdjen.

2023. febr. 16. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

Páromnak van gyereke az előző kapcsolatából, igaz ő házas nem volt de egyszer sem éreztem magamat sem másodiknak sem utolsónak a gyerekkel szemben. Nem érzem sem ellenfélnek sem riválisnak. Teljesen más a két szeretet amit a párom érez irántam és a gyereke iránt, teljesen más miatt vagyunk elsők számára, de egyikünk sem másodikként. Szerintem sok múlik azon ki hogyan áll a szituációhoz és a helyzethez. Mivel nálunk ez nagyon jól működik a párom részéről is, és a gyerek is szeret és elfogadott így abszolút nem érzem azt ,hogy a páromnak kompenzálnia kellene engem. Elfogadtam ,hogy minden második hétvégén jön a gyereke és akkor az a 2-3 nap róla szól leginkább, de azt is közösen töltjük el. Ilyenkor a gyereket nézzük ,hogy mit szeretne programozni. A többi napon hétköznap és a szabad hétvégén pedig teljes mértékben tudunk kettesben lenni, és a párom is igényli azt ,hogy legyenek közös programjaink, emlékeink, utazásaink. Ha esetleg közbe jön valami és egymás után jön két hétvégét a gyerek akkor sem csapok patáliát mert a hétköznapok akkor is ott vannak nekünk arra ,hogy elmenjünk vacsorázni vagy csak sétálni egyet a városban. Igaz nálunk messzebb lakik a gyerek így nincsenek olyan helyzetek ,hogy váratlanul jönne hozzánk ezzel áthúzva a tervezett programokat, mindig előre meg vannak beszélve a hétvégék. Bár tény és való ,hogy sok helyen szerintem nem kezelik jól a felek az ilyen kapcsolatokat, nekünk szerencsénk van mert az ex sem zavaró tényező, nem tesz keresztbe úton útfélen. Szerintem ha a gyerekkel rendelkező nő/férfi normálisan áll a dolgokhoz és nem nyilvánítja ki a másik fél részére ,hogy a gyerek az első és a mindenség hanem próbál a gyereknek és a párjának is megfelelni, éreztetve azt ,hogy mindkettejüket nagyon szereti és fontosak számára akkor nem hiszem ,hogy a másik felet kompenzálni kellene bármiért is. Ezt a kompenzálás dolgot akkor tudom elképzelni ha az új pár leszarva, elhanyagolva érzi magát, vagy a párja nem törődik vele eleget. Viszont ha erről van szó akkor úgy gondolom nem kompenzálást kellene várni hanem meglépni jó messzire és keresni egy másik párt..

N

2023. febr. 16. 12:38
 13/15 anonim ***** válasza:
35%

4 vagyok......

Nem mindegy hogy ezt a kérdést női szemszögből tetted fel vagy férfiként, már egészen más a helyzet a 2 szemszögből.

Férfiként biztosan állíthatom, hogy soha nem kezdenék elvált gyerekes nővel ha képben van a férje, mert nem fog működni. barátnőnek, szeretőnek működhet, más esetben tapasztalatom szerint nem.

Női szemszögből az tiszta sor, hogy az elején ki kell teríteni a kártyákat és érthetően fel kell hívni a partner figyelmét, hogy amíg a gyerek nem önellátó addig csak második lehet a sorban. Bármit is állítsanak a női kommentelők akkor is így van, ha ők nem látják be. Szeretik a gyereküket mindent meg akarnak adni neki, ezen nincs is mit vitatkozni. Az már egy másik szituáció amikor a gyerek 14év felett van és gyakorlatilag pénzelni kell, illetve ha szarba kerül akkor jó egy férfi a háznál aki kirángatja onnan. Volt benne szerencsém, nem szívesen emlékszem rá vissza.

Még valami.....azért azt is érdemes kihangsúlyozni, hogy 2 gyerek dupla rizikó, három vagy több gyerek egy fejbe lövéssel ér fel, ott nincs nyugalom, önként beállsz a sor végére és imádkozol, hogy egyszer kettesben maradjál a szerelmeddel úgy hogy ő is éppen rád figyel.

Női kompenzáció? Amikor férfiként jót cselekszel és elviszed a gyereket játszóra vagy vásárolni, állatkertbe és van ideje magával foglalkozni, nos akkor jó esetben tud nőként viselkedni, ha el tud menni egy fodrászhoz, kozmetikushoz akkor meg pláne nőnek érzi magát. Ehhez kell némi szabadidő, jó sok pénz és ügyes szervezés.

44F

2023. febr. 16. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

13-as:

Miért kell rangsorolni a személyeket egy ember életében? Első, második, huszadik, századik.. Egy normális ember jobb esetben a szülei között sem rangsorol ,hogy anya első apa csak második. Eleve minden ember ismeri a saját partnerét, illetve a kapcsolatukat. Mi erről sokat beszélgettünk már a párommal aki egy elég határozott személyiség és a legkevésbé sem befolyásolható de ha egyszer ő úgy gondolja ,hogy az ő életében nincs egy kifejezett sorrend hanem próbál maximálisan helytállni apaként és társként egyaránt akkor azt miért ne hihetném el? És itt egyáltalán nincs arról szó ,hogy én nem akarom belátni ,hogy csak "második" lehetek. Miért higyjek olyat amit a párom sem erősít meg bennem soha, sőt.. Arról nem beszélve ,hogyha nekem szükségem van a páromra akkor úgyanúgy teljes vállszélességgel ott van és támogat, segít mindenben. Ugyanúgy ha a gyerekének van szüksége rá akkor is ott van mellette mint apa. Innentől fogva miért is kéne magamat másodiknak éreznem? Én ezt az első második rangsort maximum adott helyzetekben tudom elképzelni ,hogy éppen kinek van a legnagyobb szüksége rá vagy hol kell helytállnia. Most csak egy nagyon szélsőséges példaként ha a gyereke kórházba kerülne nyilván abban az adott helyzetben a gyereke lenne az első velem és mindenki mással szemben. Viszont tudom azt is ,hogyha velem történne valami akkor abban az adott szituációban a gyerekkel és másokkal szemben én lennék az első és ugyanúgy ott lenne mellettem. És ez szerintem így is van jól.

Nyilván ha szó van valamilyen iskolai előadásról, vagy táncversenyről az is teljesen érthető ,hogy abban az adott szituációban azt nézzük ,hogy a gyereknek szüksége van az apukájára ,hogy ott legyen. Ettől még mindig nem fogom magam másodiknak érezni, hanem elkísérem én is az előadásra például. Mindig mindenhol kelleni fog kompromisszumot kötni, nem csak az ilyen kapcsolatokban. El kell fogadnunk ,hogy a világ nem körülöttünk forog csak.

Egyebek iránt pedig továbbra is azt gondolom ha az új pár megkapja a kellő törődést, odafigyelést, szeretet, megbecsülést a gyerekkel rendelkező nőtől/férfitól akkor nincs oka másodiknak és szarul éreznie magát. Tudjuk jól ,hogy nincs tökéletes kapcsolat, de ha a felsoroltak megvannak akkor minden nehézségen átlehet lendülni közösen. Viszont sajnos itt gyakori kérdéseken is sok olyan kétségbeesett kérdés van ahol az elvált vagy gyerekes nő/férfi nem tudja normálisan kezelni a helyzetet. Érdekes mivel nekünk tud működni ez így ebben a formában, sosem kellett kérdést kiírnom ide ezzel kapcsolatban és szerintem más sem itt keresi a megerősítést aki rendben van a kapcsolatával. Mi már több éve vagyunk egymás mellett tehát nem a semmiből beszélek, de ez köszönhető annak is ,hogy a párom így kezeli a helyzetet.

N

2023. febr. 16. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 12-es és 14-es hozzászólással. Nagyon jól leírta és összefoglalta a dolgokat, és szerintem is sok múlik azon ,hogy a felek hogyan kezelik a helyzetet legyen szó gyerekes nőről vagy férfiról. Nincs szükség semmiféle kompenzálásra ha az új pár nem érzi azt ,hogy le van tojva magasról. Ha meg így érzi az új pár akkor tényleg nem kompenzálásra kell várni hanem elköszönni ahogy fentebb is írta az egyik hozzászóló.

Viszont abban is van igazság ,hogy gyerekes nőként sokkal több figyelem megy el a gyerekre/gyerekekre mivel általában az anyákkal maradnak. El kell őket látni nap mint nap, ovódába, iskolába, külön órákra vinni stb. Így valóban nem összehasonlítható a két helyzet gyerekkel rendelkező nőként és gyerekkel rendelkező férfiként. Mondjuk itt hozzátenném ,hogy nem mindenhol 2 hetente megy a gyerek az apjához hanem heti váltásban vagy heti több napra. Úgy gondolom ,hogy a férfinek sem kell másodiknak éreznie magát ezek miatt, nekik is ott van a szabad hétvége amikor a gyerek az apukájánál van, nekik is ott a lehetőség ,hogy kettesben legyenek. Ha esetleg van rá mód 1-1 estére vigyázhatnak a gyerekre a nagyszülők is, minden csak megoldás kérdése. Sőt van ahol nem is csak két hetente van a gyerek az apánál hanem esetleg váltott hétben, vagy heti több napot. Nem minden nő pótapát és pénzautomatát keres maga és a gyereke mellé, szerintem egy nő is tud tiszta szívből szeretni egy férfit a gyereke mellett és igyekszik a férfire is időt, energiát fordítani. Hiszen egy nő is szeretne nő lenni nem csak anya..

2023. febr. 16. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!