Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám a páromat rávenni arra, hogy ne vegyen minden dolgot közösnek?
"Kiderült, hogy azokból nem egyet elajándékozott a nővére gyerekeinek, de felhozhatnám példának azt is, amit a munkahelyemen kaptam ajándékot, azokat is szó nélkül tovább ajándékozta, mert szerinte nekünk nem volt rá szükségünk."
Nah jó hagyjuk a gyrost, a probléma mélyebben gyökeredzik, mint azt első ránézésre gondoltam. Ez nagyon csúnya dolog. Nálam ez nem férne bele.
"Így ajándékozta el azt kis ajándéktárgyat is, amit még nagymamámtól kaptam annak idején és bár nem volt drága, de nagyon közel állt hozzám."
Egyértelmű, szakítóok. Mivel nem tiszteli a másik ember érzéseit, szemtelen nagyon. Ez már nagyon szint alatti viselkedés. Pfujjj
Igen, igy ez gaz. Az, hogy kozosen hasznaljatok a dolgokat, meg hogy a sajatjanak tekinti oket, ket kulon tema. Az elajandekozott targyakat en visszakernem es megmondanam mindenkinek, hogy tevedes tortent.
De beszelgetesen kivul nincs mas megoldas, meg kell neki mondani, hogy semmit nem adhat oda senkinek, ami a tied es pont. Ha erre magyaraz, hogy de kozoooos, akkor megmondod, hogy nem es kesz, nem kell neki engedni.
26-os válaszoló vagyok. Sejtettem, hogy itt nem csak csip-csup dolgok miatt írsz ki egy ilyen kérdést és azt is látom, hogy kompromisszumra törekszel. Üljetek le és beszéljétek meg, hogy amiért együtt laktok és esetleg használjátok egymás dolgait, az nem azt jelenti, hogy az tényleg közös. Mondd meg neki, hogy nincs azzal baj, ha a laptopodat használja, csak akkor kérdezze meg, de te is tégy így, hogyha az övét szeretnéd használni.
A tárgyaid elajándékozásáról mindenféleképpen beszélnetek kell, mert ha tényleg olyanokat ajándékoz el, ami neked emlék valakitől, az nagyon nem jó. El kell fogadnia, hogy attól, mert együtt éltek, az nem lesz az övé is egyből. Illik azért ezeket tiszteletben tartani. Az én feleségemnek babagyüjteménye van gyerekkorából. Ő a garázsunkban levő vitrinbe rakta ki őket és akármennyire is nekem nem tetszik, nem nyúlok hozzá, mert tudom, hogy neki az sokat jelent.
Ez hihetetlen, hogy némelyiknek magyarázni kell, hogy "figyelj már ne add el az emléktárgyaim, mert azt már nem tudom pótolni."
Elég szomorú. Valahogy nem lehetne vissza szerezni őket? Megmondani, hogy te erről nem tehetsz, magadtól nem adtad volna oda. Legyen szíves vissza juttatni hozzád.
Ha tényleg mindenképp ragaszkodsz a megbeszéléshez, akkor le kell ülni nincs mese és közölni vele a szitut.
"Nekem ezek a dolgok értékesek, fontosak. Nem akarom, hogy önkényeskedj és az én tudtom nélkül add el a dolgaim. A tiédet eladhatod. Maximális Tiszteletlenség és az érzéseim semmibevétele, ahogy viselkedsz. Rám mondtad, hogy önző vagyok, pedig inkább nevezhetjük ezt önzőségnek. " valami ilyesmi. Határozottan kózölni, ha nem változik, akkor vége.
Szerintem ti direkt nem akartátok megérteni. Már az elején is nyilvánvaló volt, hogy a csaj enyhén szólva túltolja ezt a közösködést. Pl.a gyros, amin lovagoltok. Nekem mondjuk úgy tűnt, hogy amikor rendelte, a barátnő nem volt otthon, ezért nem is rendelt neki. Nehogy már fel kellett volna hívnia, hogy drágám, ha hazajössz, szeretnél kihűlt gyros tálat enni? Mert akkor rendelek neked is, nehogy az én maradékomat edd meg🙄Nonszensz.
Kérdező! Tök igazad van! El kell neki magyarázni, hogy párkapcsolatban is vannak az embernek személyes dolgai, amiket a másik nem kezelhet sajátjaként. Ha nem érti, nálam lapát lenne. (Nő vagyok, mielőtt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!