Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom meggondolta magát a gyerekvállalást illetőleg?
Sziasztok. Nem tudok aludni, annyira szorongok a kialakult helyzet miatt, hogy inkább kiírom magamból. 30 éves nő vagyok, férjem 32 éves, és 6 éve vagyunk együtt. Azt kell tudni rólunk, hogy a kapcsolat legelején mindketten átbeszéltük, hogy mik a hosszútávú terveink gyerekvállalás kapcsán (ugyanazok voltak), úgyhogy megegyeztünk abban, soha (!) nem fogunk gyereket vállalni, mert az nem nekünk való. Én azóta is 100%-ban tartom magam ehhez, meg sem fordult a fejemben a gyerekvállalás, előbb fekszem be egy koporsóba akkor már. A párom viszont nagyon úgy néz ki, hogy kezdi magát meggondolni, látván, hogy a baráti társaságunkból is sokan családot alapítanak. Mint tudjuk, a nők sokkal nehezebb helyzetben vannak minden téren, ha gyereknevelésről van szó. Ezeket a terheket biztosan nem szeretném és nem is fogom vállalni, több okból kifolyólag sem, de ezt most hosszú lenne részletezni. Pár hónapja elkezdett célozgatni rá a férjem, hogy nekünk is lehetne gyerekünk. Mondtam, hogy tőlem biztosan nem lesz gyereke, ilyenkor általában hanyagolta a témát egy-két hétig mondjuk, aztán valahogy megint előjött. Rákérdeztem nála az utóbbi alkalomnál (tegnap), hogy ő most komolyan gyereket szeretne!? Azt mondta nem tudja még biztosra, de egyre nyitottabb a gondolatra és kezdi úgy érezi, hogy megvannak benne az apai ösztönök.. teljesen elképedtem és egyben levert a víz, mert ebben a kérdésben nincs kompromisszumlehetőség. Nem szeretnék elválni a férjemtől, mert számomra ő a tökéletes férfi, nincs senki másra szükségem, de ha ő gyereket szeretne majd valamikor, akkor én nem fogom tudni neki ezt megadni, mert hatalmas áldozat lenne a részemről. Akkora áldozat, ami az egész életemet örökre befolyásolja, és ráadásul a hátam közepére sem kívánom. Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi fog ebből az egészből kisülni. Kicsit átverve is érzem magam, mivel megbeszéltünk valamit a kapcsolat elején, amihez most a férjem nem tartja magát.
Mit gondoltok, van okom bizakodni, hogy ez csak egy átmeneti fellángolás nála és elfelejti az egészet, úgy ahogy van?
Nekem ezert romlott meg elozo kapcsolatom, o elfogadja, meg nem baj ha nem akarok. Aztan megis ez a kene a gyerek. Otthagytam, talaltam masikat aki teljesen nem akar, hozza is mentem
N
Szerintem meggondolta magát de nem mondja ki nem fog elmúlni vágyni fog rá mivel "tiltott" dolog
Ebből nem lesz megbeszélés :/
Szerintem nem átmeneti és nem fog elmúlni. Egyre többet felhozza majd. Előbb vagy utóbb választanod kell hogy bevállalod vagy továbblépsz.
Sok gyerekmentes pasi van. Találni fogsz magadnak új párt
Mondjuk én is átverve érezném magam. Az elején is tudhatta, hogy vannak apai ösztönei/valamilyen szinten akar gyereket. Aki 100% biztos benne annak nem változik meg hirtelen az elképzelése ilyen komoly témában.
6 évet elbaxott a másik ember életéből, mert nem volt képes azt mondani hogy ő lehet akar majd gyereket. Biztosan azt hitte a nő se gondolja komolyan, csak átmeneti állapot, később majd akar gyereket.
Azért itt van egy kis kettős mérce.
Fordítva: ha a nő akart volna gyereket és a férfi elhitette volna, hogy majd ő is, de mégse:
egyhangúan szidnátok a fickót, hogy miért hitegette, elrabolt ennyi-meg ennyi évet az életéből.
Most meg legyen boldog, hogy ennyi évig legalább együtt voltak?
És csak úgy engedje el?
Nyilván az lesz a vége, hisz egy férfinek baromi egyszerű meggondolnia magát, hisz az ő életére, ha úgy akarja, vajmi kis hatással van.
Két dolog lehet.
Az egyik hogy hirtelen fellángolás a részéről, hiszen ki ne kérdőjelezné meg időnként az életre szóló döntéseit? Pláne hogy kívülről nem tűnik olyan nehéznek, könnyebb a szép oldalát látni. Olyan mint mikor meglátsz egy cuki kiskutyát, egyből eljátszol a gondolattal, hogy megtartanád, de aztán átgondolod hogy nem fér bele az életedbe/lakásodba stb. Egyébként is tapasztalataim szerint a pasik hajlamosabbak a csordaszellemre, ha látják hogy a haveroknak van, akkor jobban elgondolkoznak hogy nekik is kéne.
A másik eshetőség pedig hogy tényleg a tiltott gyümölcs édesebb elve alapján szöget üt a fejébe hogy márpedig ez neki kell, és ha te továbbra sem szeretnél vagy szétválnak az útjaitok vagy pedig valaki enged a másiknak. Egyáltalán nem biztos hogy csak azért szétmegy egy pár mert ebben nem értenek egyet. Simán lehet hogy ha megmondod hogy akkor részedről vége, inkább elengedi a dolgot mert neki is többet ér a kapcsolatotok. Számomra furcsa hogy itt mindenki ennyire könnyen dobálózik a válással apróságok miatt is. Ez például nem apróság, de nem elképzelhetetlen hogy képes legyen engedni valaki főleg úgy hogy eddig nem akart gyereket a pasi se. Nem gondolom hogy hirtelen ez lett a legfőbb vágya.
Nálunk elejétől eltérő volt az álláspont, végül 12 év után lett gyerek, mert belementem. De sokszor előjött a téma és nem tervezett szakítani a férjem akkor sem ha nem megyek bele. Persze ezt előre senki nem tudhatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!