Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnám az anyagi feszülts...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám az anyagi feszültséget oldani?

Figyelt kérdés

5-6 éve van egy párom. van két gyerek az előző házaságomból. a kicsi 2.os, a nagy gimis. párommal nem élünk együtt. volt egy probálkozásunk, de állandoan ment a vita az anyagin, én többet kerestem, ő nagyon nem adott hozzá semmit, vagy csak minimálisat az együtt éléshez. gondolok itt anyagi, háztartási dolgok. hozzá tartozik, hogy a munkahely is elég gyatra volt, nem érezte jól magát ott és a fizu is nagyon gynege volt. viszont, ahhoz hogy össze tudjunk költözni, munkát kellett váltani, és sajnos nem volt nagyon miből válogatni, ezért lett az, ami.

1,5-2 évig éltünk együtt. nekem nagoyn nehéz volt eltartani a családot. de lehet nem is anyagilag volt nehéz, hanem az a tudat, hogy NEKEM kell. én olyan családból jövök, ahol minden férfi tudta a dolgát. dolgoztak keményen, a ház körül mindent csináltak. a nők szintén keményen dolgoztak és ugyanugy mindent megtettek mint a férfiak, de tudták hogy van férfi a háznál és "hátra tudtak dőlni", mert biztonságban érezték magukat. ezt az érzést hiányolom a párommal kapcsolatosan. havonta 1-2 hétvégét találkozunk. már régen ide költözött volna vissza, de én egyszerüen nem akarom. pedig így se jó.

ha egyedül vagyok a gyerekekkel sokkal felszabadultabb vagyok. ha ő itt van velünk, akkor viszont nagyon nyugodt tudok lenni, mert jó érzés hogy itt van. szeretem. ezen kivűl minden jó vele. nagyon szereti a gyerekeimet. jól kijön velük. a kicsivel rajonganak egymásért. engem is nagyon tud szeretni, sőt, néha túlságosan is. de sokszor úgy érzem, hogy nem tudja a helyét mint férfi, mint családfentartó.

elmentünk pihenni pár napra. 100ezer ftba volt. ő 20at adott bele a kajába, mondtam tankolja tele a kocsim, mert azzal mentünk, még meglepődött, hogy kértem tőle ezt. számítottam rá, hogy ő azt hitte 20ezerrel ő ezt megússza. ha add pénzt, mert megszorultam, mindig vissza adom nkei, egyszer se mondja, hogy tartsam meg. 10-20ezrekről beszélünk, nem nagyobb összeg. most együtt vagyunk az ünnepekre, 1x se ment még vásárolni. bár kérdezi, hogy menjen boltba? de basszus, látja hogy mi van itthon mi nem, ha nagyon akarna segítani, menne kérdezés nélkül.

több mint egy éve tönkre van mene a konyhába a fiókom, eszébe se jutt, hogy megcsinálja. a szomszéd srácra meg nagyon féltékeny, mert őt szoktam megkérni dolgokra, ami "pasi" munka lenne. nekem ez rohadt kellmetlen a sráccal szemben, mert tudja hogy van párom, de mégis őt hívom. a párom meg vergődik, hogy át hívom (nyilván ha ő nincs itt és nem tudom senkivel megcsináltatni).

szóval annyira összetett ez az egész. olyan mint egy nagy gyerek. én nekem nem erre van szükségem hanem egy társra, egy kézre aki tart, fog és segít. nem még lehúz. mikor mondtam neki, hogy ágyaljon be, olyan hisztit levágott, hogy a nagynak miért nme kell beágyalni, ő még aludhat...akkor a gyerekek kaptak jó minőségü édességet, aminek örülök, mert nem kell vennm, sokat kaptak, eláll. párom meg napi szinten csemegézik belőle. mikor rá szólok, hogy egye már azokat, amiket a gyerekek nem esznek, meg sértődik. tehát gyereknek képzeli magát. vacsiztunk, volt 3 db főtt tojás, a gyerkek ettek 1-1. kérdeztem tőlük, hogy kell e nekik. párom meg rámförmed, hogy mit kérdezem, egyem meg. ők már ettek 1-1. szerintem gyereknek érzi magát azt hiszi hogy neki ezek járnak ami a gyerekeimnek. és hogy nem kell hozzájárulnia az anyagi meg háztartási dolgokhoz 50%-ba, mert pl a nagyobbik gyerek se szokott elmosogatni, akkor neki miért kell? szóval ilyenek vannak...

sokszor beszéltem már vele erről. kb ugyanezeket a szófordlatokat használtam. 1-2 napig rendben van, aztán vissza esik.

a célom nem a szakítás, mert szeretem és tényleg vele szeretnék élni. és ha nem lenne ez a hülye felfogása, a vlágon semmi baj nem lenne vele. nem tudom hogyan tudnám megoldani, vagy rávezetni hogy engem ez teljesen kicsinál. nincs kedvem semmihez, olyan mintha leszívná az enrgiámat.

azt tudni kell, hogy neki van egy lakása messze tőlem. ha én ott vagoyk nála, akkor teljesen más ember. takarít, főz ,mos, vásárolunk a saját pénzéből. mondjuk félévente 1x ha sikerül oda mennem...de teljesen más ember. itt nálam meg egyszerüen elviselhetetlen ez a viselkedése. így hosszú távon biztos hogy nem tudok vele lenni.

2022. dec. 29. 08:24
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
44%

"nem fiók szereléshez kellett ő. szekrnyt én is össze tudok szerelni"

Aham, tehát neked már nem ment, szakember még nem kellett, pont szomszédsrác zaklatós probléma volt.

Szerintem a srác nem arra gondol, miért nem a pasiddal szereltetsz, hanem miért nem szerelővel. Ezért mondtam a hercegnőséget, mert te sem vagy képes ezekre a dolgokra, de szerelőt meg nem akarsz megfizetni, ezért csóri szomszédhoz rohangálsz folyamat.

Számomra pont ez az életképtelenség fogalma. A norma az, hogy valamit, akármit, vagy megcsinálok magamnak, vagy fizetek valakinek, hogy csinálja meg.

Vagy főzök magamra, vagy rendelek/elmegyek étterembe, de nem kopogok be üres tányérral a szomszédba, hogy enni akarok.

2022. dec. 29. 12:17
 32/44 A kérdező kommentje:

hát szépen kiragadtad a lényeget. fiók szerelés meg szerelő meg szomszéd...nem ez a lényeg, és nem is mérvadó itt most...

nem győzőm hangsúlyozni hogy nem kapcsolatfüggő vagyok. mint írtam nem fekete meg fehér minden.

...mit vártam? csak kiírni magamból vagy fogalmam sincs :(

2022. dec. 29. 12:33
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Kaptál használható, értelmes tanácsokat.

De te nem akarsz azzal szembenézni, hogy alapvetően ott a probléma, hogy inkább nyelsz, mint hogy elmondd, ha valami bajod van, mert attól félsz, hogy inkább szakít veled. Te mindent megteszel, mindent elnézel, semmiért se mersz szólni, hogy ne hagyjon el. Ő meg a legpofátlanabb módon kihasznál, és eszébe se jut, hogy tennie kéne érted valamit, hogy ne hagyd el.

Egyoldalú ez az egész. Ez a probléma alapja.

Innentől meg tényleg csak az marad, hogy ha bármi bànt, akkor írsz egy kis panaszkodást az éterbe, és nyelsz tovább.

Még nem fáj eléggé.

2022. dec. 29. 12:57
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Oké, kiírtad, és akkor most változtatni fog a pasi?
2022. dec. 29. 12:58
 35/44 anonim ***** válasza:
79%

Ez a baj ezekkel az újra kezdésekkel. Összehozzátok a családot, ami valamiért nem működik, szétmentek. Próbálkozol új férfival, de ez már csak ritkán lesz normális család. Magam is elvált férfi vagyok, szóval tudom hogy megy ez.

Manapság elvárni, hogy a hagyományos családfenntartó szerepre találj valakit, még fiatalon csak-csak, de 30 fölött naivitás. Főképp, ha neki is vannak gyerekei.

Ez a modell, amit csináltok akár működhetne is. Érthető, hogy nem hiányzik neked egy nagyra nőtt gyerek. Az anyagi dolgokat tisztázni kell, de más tekintetben nagy csodákra nem érdemes várni. Ő ilyen személyiség, ha nem tolerálod akkor számolni kell azzal, hogy jó ideig nem lesz még az sem, amit nyújtani tudott. Vagy vele maradsz és elfogadod, hogy ennyit tud. Járható út mindkettő, te döntöd el, melyiket járod.

2022. dec. 29. 13:58
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a kérdező döntésképtelen, és mellette még mindig a rózsaszín álmokat nyomja. És akkor is, amikor totál esélytelen a valóra válásuk. Ő sincsen felnőve. És ez is baj. Nem kicsit.
2022. dec. 29. 15:41
 37/44 anonim ***** válasza:
65%

Csak nagyon kevés pasi vágyakozik arra, hogy egy több gyerekes nő mellett ő legyen az eltartó. Őszintén szólva nem is értem, hogy miből gondolod, hogyha ennyi idő után nem mutatott hajlandóságot erre a szerepre, akkor pont most mitől is változtatna.Neki ez így kényelmes, miért is adná fel? Ha neked így nem felel meg, akkor lépj ki belőle. Nem kötelező vele maradnod. A gyakorin való hisztizés meg nem fog vàltoztatni az ő viselkedésén. Akkor változtat csak ha érdekelt lesz benne. De nem érdekelt. Ezt kellene végre felfognod. Ő nem az a kategória amire te vágysz. És a vàgyott kategória megtalálása kva nehéz lesz kérdező. Lutri, hogy találkozol-e majd ilyen emberrel. Nincsen kizárva, hogy soha.

Ha nem vagy kapcsolatfüggő, mint állítod, akkor mi a f.aszért kényszeríted magad egy olyan ember mellé, akivel alap dologban nincs egyezés? Talán mert mégsem tudsz egyedül lenni 5 percig sem? 🤔

2022. dec. 29. 16:05
 38/44 A kérdező kommentje:
hát nem akartam ezt leírni mert ugyis én jövök ki sz@rul...de daganatos beteg volt és infarktusa volt 2 éve. lelkileg nem elég stabil és utálom hogy emiatt se tudok vele szakítani. mert tudom hogy nagoyn maga alatt lenne. tudom nem az én dolgom, de nem egyszer mondta hogy nélkülem nem akar élni. nem félek hogy csinál valamit magával, de felelősnek tartom amgam ha ő ku#@ára maga alatt lesz és depresszióba esik. ha egy erős ember lenne, akkor lehet könnyebb lenne. de így hogy tudom hogy teljesen maga alatt lesz, nagyon nehéz
2022. dec. 29. 16:17
 39/44 A kérdező kommentje:
és nagoyn sajnálom a gyereket, mert annyira ragaszkodik hozzá. az apjuk nem foglalkozik velük, így a kicsi őt tekinti apa potlónak. hiába igyekszem mindent megtenni a gyerekekért, nem én döntöm el hogy kiket kedvelnek. szóval ő miattuk IS probálom ezt menteni.
2022. dec. 29. 16:21
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Azt a rohadt, de mártír vagy...
2022. dec. 29. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!