Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnám az anyagi feszülts...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám az anyagi feszültséget oldani?

Figyelt kérdés

5-6 éve van egy párom. van két gyerek az előző házaságomból. a kicsi 2.os, a nagy gimis. párommal nem élünk együtt. volt egy probálkozásunk, de állandoan ment a vita az anyagin, én többet kerestem, ő nagyon nem adott hozzá semmit, vagy csak minimálisat az együtt éléshez. gondolok itt anyagi, háztartási dolgok. hozzá tartozik, hogy a munkahely is elég gyatra volt, nem érezte jól magát ott és a fizu is nagyon gynege volt. viszont, ahhoz hogy össze tudjunk költözni, munkát kellett váltani, és sajnos nem volt nagyon miből válogatni, ezért lett az, ami.

1,5-2 évig éltünk együtt. nekem nagoyn nehéz volt eltartani a családot. de lehet nem is anyagilag volt nehéz, hanem az a tudat, hogy NEKEM kell. én olyan családból jövök, ahol minden férfi tudta a dolgát. dolgoztak keményen, a ház körül mindent csináltak. a nők szintén keményen dolgoztak és ugyanugy mindent megtettek mint a férfiak, de tudták hogy van férfi a háznál és "hátra tudtak dőlni", mert biztonságban érezték magukat. ezt az érzést hiányolom a párommal kapcsolatosan. havonta 1-2 hétvégét találkozunk. már régen ide költözött volna vissza, de én egyszerüen nem akarom. pedig így se jó.

ha egyedül vagyok a gyerekekkel sokkal felszabadultabb vagyok. ha ő itt van velünk, akkor viszont nagyon nyugodt tudok lenni, mert jó érzés hogy itt van. szeretem. ezen kivűl minden jó vele. nagyon szereti a gyerekeimet. jól kijön velük. a kicsivel rajonganak egymásért. engem is nagyon tud szeretni, sőt, néha túlságosan is. de sokszor úgy érzem, hogy nem tudja a helyét mint férfi, mint családfentartó.

elmentünk pihenni pár napra. 100ezer ftba volt. ő 20at adott bele a kajába, mondtam tankolja tele a kocsim, mert azzal mentünk, még meglepődött, hogy kértem tőle ezt. számítottam rá, hogy ő azt hitte 20ezerrel ő ezt megússza. ha add pénzt, mert megszorultam, mindig vissza adom nkei, egyszer se mondja, hogy tartsam meg. 10-20ezrekről beszélünk, nem nagyobb összeg. most együtt vagyunk az ünnepekre, 1x se ment még vásárolni. bár kérdezi, hogy menjen boltba? de basszus, látja hogy mi van itthon mi nem, ha nagyon akarna segítani, menne kérdezés nélkül.

több mint egy éve tönkre van mene a konyhába a fiókom, eszébe se jutt, hogy megcsinálja. a szomszéd srácra meg nagyon féltékeny, mert őt szoktam megkérni dolgokra, ami "pasi" munka lenne. nekem ez rohadt kellmetlen a sráccal szemben, mert tudja hogy van párom, de mégis őt hívom. a párom meg vergődik, hogy át hívom (nyilván ha ő nincs itt és nem tudom senkivel megcsináltatni).

szóval annyira összetett ez az egész. olyan mint egy nagy gyerek. én nekem nem erre van szükségem hanem egy társra, egy kézre aki tart, fog és segít. nem még lehúz. mikor mondtam neki, hogy ágyaljon be, olyan hisztit levágott, hogy a nagynak miért nme kell beágyalni, ő még aludhat...akkor a gyerekek kaptak jó minőségü édességet, aminek örülök, mert nem kell vennm, sokat kaptak, eláll. párom meg napi szinten csemegézik belőle. mikor rá szólok, hogy egye már azokat, amiket a gyerekek nem esznek, meg sértődik. tehát gyereknek képzeli magát. vacsiztunk, volt 3 db főtt tojás, a gyerkek ettek 1-1. kérdeztem tőlük, hogy kell e nekik. párom meg rámförmed, hogy mit kérdezem, egyem meg. ők már ettek 1-1. szerintem gyereknek érzi magát azt hiszi hogy neki ezek járnak ami a gyerekeimnek. és hogy nem kell hozzájárulnia az anyagi meg háztartási dolgokhoz 50%-ba, mert pl a nagyobbik gyerek se szokott elmosogatni, akkor neki miért kell? szóval ilyenek vannak...

sokszor beszéltem már vele erről. kb ugyanezeket a szófordlatokat használtam. 1-2 napig rendben van, aztán vissza esik.

a célom nem a szakítás, mert szeretem és tényleg vele szeretnék élni. és ha nem lenne ez a hülye felfogása, a vlágon semmi baj nem lenne vele. nem tudom hogyan tudnám megoldani, vagy rávezetni hogy engem ez teljesen kicsinál. nincs kedvem semmihez, olyan mintha leszívná az enrgiámat.

azt tudni kell, hogy neki van egy lakása messze tőlem. ha én ott vagoyk nála, akkor teljesen más ember. takarít, főz ,mos, vásárolunk a saját pénzéből. mondjuk félévente 1x ha sikerül oda mennem...de teljesen más ember. itt nálam meg egyszerüen elviselhetetlen ez a viselkedése. így hosszú távon biztos hogy nem tudok vele lenni.

2022. dec. 29. 08:24
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%
Azt nem várhatod, hogy vállalja fel a családfenntartói szerepet, " a férfi tudja a helyét" hozzáállást, mert az a hajó a gyerekek apjával elment. Írod, hogy havi 1-2 hétvégét töltötök együtt, úgyhogy ő teljesen jogosan vendégként viselkedik nálad, ezért nem mosogat, nem ágyaz, nem vásárol be magától, és eszi a minőséget a maradékok, meg a sz-.-r helyett. Amikor 4-en elmentetek kirándulni 100 ezerért, akkor miért kellett volna neki 1/4-nél többet beleadnia? Miért felezne, viselné a gyerekeidre eső összeget, nem az eltartója egyiknek sem, ahogy neked sem élettársad, pusztán egy vendég az életedben. Neked kellene eldöntened, hogy akkor most mit is akarsz tőle, mert ő nyilvánvalóan nem akarja anyagilag a nyakába venni anyagilag a te családodat, Te is csak az anyagiakon lovagolsz, hogy amikor együtt éltetek, nem adott bele eleget...Lehet, nem is tudna két gyereket még pluszban eltartani... Ha te egy grál lovagot akarsz, aki mellett hátradőlhetsz, mert FÉRFI, akkor menj vissza az időben, és olyannal alapíts családot, de egy idegentől ne várd már, hogy majd a más gyerekeivel nagylelkűsködik, miközben te is csak azt nézed, hogy biztos nem tartod el!
2022. dec. 29. 09:10
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy ő is olyan, aki annyira be van 💩va, hogy nehogy lehúzza egy nő, hogy észre se veszi, hogy ő húz le téged. Ezt az anyagi részét csak akkor lehet rendezni, ha ebbe beleállsz, és egyenesen elmondod, hogy mi zavar, mit vársz, és lefekteted a pontos szabályokat. Valószínűleg nem lesz egyszerű menet, és igen, elképzelhető hogy inkább szakít, minthogy legalább a saját költségét fedezze.

Azzal nem fogsz tudni mit kezdeni, hogy ő a gyerekeiddel teszi magát egy szintre. Valószínűleg ez is abból fakad, hogy mégsem tudja elfogadni, hogy vannak gyerekeid. Ezért is más akkor, ha te nála vagy, gondolom gyerek nélkül.

Ennek a kapcsolatnak sajnos így nincs sok értelme. Azt szereted csak benne, hogy van melletted egy férfi, de nincs.

2022. dec. 29. 09:13
 13/44 A kérdező kommentje:
azért lovagolok az anyagi dolgokon, mert csak ott vannak problémák amik engem kiborítanak. simán fent tudok tartani egy jó életminőséget hármonknak, de még 4nek is, de ehhez jó lenne, ha partner is lenne ebben.
2022. dec. 29. 09:17
 14/44 anonim ***** válasza:
78%

Keress egy életképes, nem csóro pasit

Szivesen

2022. dec. 29. 09:22
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

"de ehhez jó lenne, ha partner is lenne ebben."

Nos, ez a partner nem lesz az a partner, akire vàgysz. Ideje ezzel szembenézned.

2022. dec. 29. 09:24
 16/44 anonim ***** válasza:
79%
Igen, ő ebben nem lesz partner. Azt írod, hogy egyébként a tiedből jutna neki is. Valamennyit ő is belead, de nem annyit, amennyi a saját részét fedezné? Vagy csak ez zavar téged ennyire, hogy nem felel meg az ideálodnak? Hát, biztos ő sem egy gyerekes anyával képzelte el az életét, aki folyton beszól neki, és ráförmed, hogy vendégségben miért nem mosogat, ágyaz, meg enni mer a jobb falatokból... valami csak melletted tartja, te tudod, hogy az érdek vagy érzelem...Ha meg ennyire nem oké már 5-6 éve, akkor keress mást! Mindenkiben lesz valami hiba, ahogy nyilván benned is biztosan van. Az ilyen jellegű anyagi dolgok meg nem fognak nála megváltozni, ezt te is tudod, úgyhogy a kérdésedre a válasz: nem tudod feloldani. Te nem szponzorálod őt, ő meg nem tud/akar felérni hozzád anyagilag.
2022. dec. 29. 09:30
 17/44 A kérdező kommentje:
nem minden fekete és fehér. mint mondtam ez összetettebb. szeretném megmenteni ezt a kapcsolatot, de nem tudom hogyan. de lehet tényleg üres köröket futok. csak sajnálnám az egészet, mert a gyerekek is ragaszkodnak hozzá. és hiába el vagyok egyedül, nem vagyok kapcsolatfüggő, tényleg el tudom képzelni, hogy mi ketten megöregedünk. de ez a gyerekes viselkedés nagyon fárasztó és elszomorító
2022. dec. 29. 09:31
 18/44 A kérdező kommentje:
16os tudom hogy mindenkiben van valami hiba. idáig életem során 3 kapcsolatom volt. a férjemmel "csak" elmúltak az érzelmek 15 év után. a volt párom hazudott össze vissza, csalt , átvert, becsapott. a mostani meg mindenben jó, csak ez a gyerekes viselkedés, nem tudok rá támaszkodni sehogy sem. és igen nyilván érzelmek is vannak. anyukájával sokat besézlek, mondja hogy nagyon szeret, csak sajnos ő sose fog felnőni. tehát ha már az anyja mondja, akkor nem tudom van e értelme, "megváltoztatni". meg nem akarom formázni az én igényeimre, csak kicsit több segítséget, támogatást várok tőle
2022. dec. 29. 09:35
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen esély a változtatásra, a kapcsolat megmentése is csak úgy valósítható meg, ha elfogadod, hogy ő ilyen marad. Egy ember nem olyan, mint egy kapcsoló, hogy tetszésed szerint ki és bekapcsolhatod, ahogyan neked éppen megfelelne a viselkedése. Ha képtelen vagy ezt elfogadni, mint ahogyan ő is azt, hogy a saját elképzeléseid szerint akarod formálni, akkor engedd el. Felesleges időpocsékolás az egész kapcsolat, ha ez neked így nem teljesen felel meg, csak részben.
2022. dec. 29. 09:44
 20/44 anonim ***** válasza:
75%
A pasival leírták, mi a baj, nem ismétlek, de nekem a te oldalad is életképtelen, csak nem az anyagiakban. Egy konyhafiókot a szomszéddal megcsináltatni is elég gáz. Nem kell ennyire halálosan komolyan venni a nemi szerepeket, hogy teljesen kis elveszett hercegnő legyél, ha valamihez csavarhúzó kell.
2022. dec. 29. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!