Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnám az anyagi feszültséget oldani?
5-6 éve van egy párom. van két gyerek az előző házaságomból. a kicsi 2.os, a nagy gimis. párommal nem élünk együtt. volt egy probálkozásunk, de állandoan ment a vita az anyagin, én többet kerestem, ő nagyon nem adott hozzá semmit, vagy csak minimálisat az együtt éléshez. gondolok itt anyagi, háztartási dolgok. hozzá tartozik, hogy a munkahely is elég gyatra volt, nem érezte jól magát ott és a fizu is nagyon gynege volt. viszont, ahhoz hogy össze tudjunk költözni, munkát kellett váltani, és sajnos nem volt nagyon miből válogatni, ezért lett az, ami.
1,5-2 évig éltünk együtt. nekem nagoyn nehéz volt eltartani a családot. de lehet nem is anyagilag volt nehéz, hanem az a tudat, hogy NEKEM kell. én olyan családból jövök, ahol minden férfi tudta a dolgát. dolgoztak keményen, a ház körül mindent csináltak. a nők szintén keményen dolgoztak és ugyanugy mindent megtettek mint a férfiak, de tudták hogy van férfi a háznál és "hátra tudtak dőlni", mert biztonságban érezték magukat. ezt az érzést hiányolom a párommal kapcsolatosan. havonta 1-2 hétvégét találkozunk. már régen ide költözött volna vissza, de én egyszerüen nem akarom. pedig így se jó.
ha egyedül vagyok a gyerekekkel sokkal felszabadultabb vagyok. ha ő itt van velünk, akkor viszont nagyon nyugodt tudok lenni, mert jó érzés hogy itt van. szeretem. ezen kivűl minden jó vele. nagyon szereti a gyerekeimet. jól kijön velük. a kicsivel rajonganak egymásért. engem is nagyon tud szeretni, sőt, néha túlságosan is. de sokszor úgy érzem, hogy nem tudja a helyét mint férfi, mint családfentartó.
elmentünk pihenni pár napra. 100ezer ftba volt. ő 20at adott bele a kajába, mondtam tankolja tele a kocsim, mert azzal mentünk, még meglepődött, hogy kértem tőle ezt. számítottam rá, hogy ő azt hitte 20ezerrel ő ezt megússza. ha add pénzt, mert megszorultam, mindig vissza adom nkei, egyszer se mondja, hogy tartsam meg. 10-20ezrekről beszélünk, nem nagyobb összeg. most együtt vagyunk az ünnepekre, 1x se ment még vásárolni. bár kérdezi, hogy menjen boltba? de basszus, látja hogy mi van itthon mi nem, ha nagyon akarna segítani, menne kérdezés nélkül.
több mint egy éve tönkre van mene a konyhába a fiókom, eszébe se jutt, hogy megcsinálja. a szomszéd srácra meg nagyon féltékeny, mert őt szoktam megkérni dolgokra, ami "pasi" munka lenne. nekem ez rohadt kellmetlen a sráccal szemben, mert tudja hogy van párom, de mégis őt hívom. a párom meg vergődik, hogy át hívom (nyilván ha ő nincs itt és nem tudom senkivel megcsináltatni).
szóval annyira összetett ez az egész. olyan mint egy nagy gyerek. én nekem nem erre van szükségem hanem egy társra, egy kézre aki tart, fog és segít. nem még lehúz. mikor mondtam neki, hogy ágyaljon be, olyan hisztit levágott, hogy a nagynak miért nme kell beágyalni, ő még aludhat...akkor a gyerekek kaptak jó minőségü édességet, aminek örülök, mert nem kell vennm, sokat kaptak, eláll. párom meg napi szinten csemegézik belőle. mikor rá szólok, hogy egye már azokat, amiket a gyerekek nem esznek, meg sértődik. tehát gyereknek képzeli magát. vacsiztunk, volt 3 db főtt tojás, a gyerkek ettek 1-1. kérdeztem tőlük, hogy kell e nekik. párom meg rámförmed, hogy mit kérdezem, egyem meg. ők már ettek 1-1. szerintem gyereknek érzi magát azt hiszi hogy neki ezek járnak ami a gyerekeimnek. és hogy nem kell hozzájárulnia az anyagi meg háztartási dolgokhoz 50%-ba, mert pl a nagyobbik gyerek se szokott elmosogatni, akkor neki miért kell? szóval ilyenek vannak...
sokszor beszéltem már vele erről. kb ugyanezeket a szófordlatokat használtam. 1-2 napig rendben van, aztán vissza esik.
a célom nem a szakítás, mert szeretem és tényleg vele szeretnék élni. és ha nem lenne ez a hülye felfogása, a vlágon semmi baj nem lenne vele. nem tudom hogyan tudnám megoldani, vagy rávezetni hogy engem ez teljesen kicsinál. nincs kedvem semmihez, olyan mintha leszívná az enrgiámat.
azt tudni kell, hogy neki van egy lakása messze tőlem. ha én ott vagoyk nála, akkor teljesen más ember. takarít, főz ,mos, vásárolunk a saját pénzéből. mondjuk félévente 1x ha sikerül oda mennem...de teljesen más ember. itt nálam meg egyszerüen elviselhetetlen ez a viselkedése. így hosszú távon biztos hogy nem tudok vele lenni.

Azt sem értem, hogy tudsz rá ezek után férfiként tekinteni. Tényleg úgy viselkedik, mint egy gyerek.
Te meg ennyi év alatt bizonyítottál már, hogy nem a pénzre hajtasz. Nem hiszem, hogy ezek után a bizalom hiánya a gond. Inkább csak neki így kényelmes ez a kapcsolat, hogy anyagilag is megéri neki. Amikor nálad van, gyakorlatilag nulla forint kiadása van. Persze, hogy nem akar belefizetni semmibe, akkor már anyagilag nem jár jól.
Szép dolog a szerelem, de neki valószínűleg nincsenek annyira mély érzései. Inkább hasznos vagy, mint élete szerelme. Ezt vedd számításba, mikor vàltozást akarsz. Neki nem érdeke többet rád költenie, számára ez a kapcsolat romlása. Eddig se tett bele mást a szexen kívül. Semmiben nem segít, nem veszi ki a részét. Egy fiókot se hajlandó megcsinálni, mert nem az övé, neki nincs belőle haszna.
Próbáld meg kicsit kívülről nézni ezt az egészet. Tudom, hogy nehéz az érzelmeket félretenni. De ha kivonod belőle, hogy "de én szeretem", akkor mit ad az életedhez?
Más meg a csillagokat lehozná neked, csak szeresd, nem hogy egy fiókot megszerelni.

Szerintem a jelenlegi egy faramuci helyzet, mert bár értem mire vágysz és miért, ha havi 1-2 hétvégét találkoztok, nem csoda, hogy nem otthonaként kezeli a lakásotokat. Ebben a helyzetben szerintem belefér, ha nem azt várod, hogy vegye észre a szekrényt és javítsa meg, hanem megkéred kerek-perec, hogy csinálja meg, mert neked is kellemetlen a szomszédot megkérni rá. Most írj neki bevásárlólistát, küldd el a boltba. Én is a falra mászok attól, hogy ha a párom tőlem kérdezi, hogy mi van a hűtőben (mi együtt élünk), de most ez a ti helyzetetekben szerintem belefér.
Ami tényleg aggasztó az a korábbi tapasztalat, és az egyéb jelek (pl. tojás és ágyazás), de próbáld meg "megnevelni" hátha az, hogy már nem együtt lakva is férfias viselkedést vársz tőle a gyerekszerep helyett, előre visz titeket.

Akkor ültesd le, és szegezd neki a kérdést, hogy miért nem veszi ki a részét legalább olyan mértékben, mint amennyibe neked kerül? Azt hiszi, hogy neked a minőségi édesség ingyen terem a hűtőben? Vagy miért nem ad bele egy közös nyaralába annyit, hogy neked az ő jelenléte ne jelentsen plusz kiadást? Belegondolt, hogy te egyedül nevelsz két gyereket, és van képe ennek ellenére lehúzni anyagilag?
Persze, hogy hozzád költözne! Egy kis aprót odadob nagy kegyesen, te úgyse mered szóbahozni se, ha nem elég. Cserébe van tiszta otthon, főtt kaja, meleg punci, meg gondolom ki tudja adni a lakását, amit félretesz. Pár év alatt megspórolja rajtad egy második lakás árát.
Egymás nemi szervét nyalogatni nem ciki, de nem mered felhozni, hogy neked ez a kapcsolat pénzbe kerül? Miért nem? Pont azért, mert pontosan tudod, hogy el fogja játszani a sértődöttet, téged nevez pénzéhesnek, aztán nagy duzzogva hazamegy.
Valójában ez csak azt jelenti, hogy te addig vagy jó neki, amíg anyagilag megéri.
Az is szép kis kapcsolat, ahol 5-6 év után nem lehet nyíltan beszélni az anyagiakról.

Az a baj az ilyen kérdésekkel, és gyakorlatilag az összes párkapcsolati kérdéssel, hogy ezekre nem lehet válaszolni.
Mit vársz tőlünk? Mondjuk meg, hogy mit csinálj?
Azokat, amiket itt leírtál, mondd el neki is, és beszéljétek meg.
Ülj le vele, kettesben, és komolyan beszélj neki erről, adj ki mindent magadból, hogy mit érzel és mi bánt.
Hiába hibás Ő, ha te nem beszélsz vele erről, akkor lényegében Te vagy a legnagyobb hibás ebbe, mert beletörődsz.
Egy kapcsolat alapja a kommunikáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!