Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Aki szintén ilyen, az tudna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki szintén ilyen, az tudna mesélni?

Figyelt kérdés

Az én párom olyan, hogy szélsőséges 2 személyisége van, az egyik olyan, hogyha sikerült kibillenteni és felidegesíteni, akkor olyan gonosz módon beszél, hogy nehéz száraz szemmel bírni. Amikor viszont nyugalom van, akkor gondoskodó, édes, kedves, közeledő, szeretettel teli. Nyilván ilyenkor egy morgós alkalom után nehéz már elhinni, hogy a kedvesség igaz.

Van itt szélsőséges ember, aki el tudja mondani, hogy hogyan működik ez?

2022. dec. 26. 11:57
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Egyik nap megbeszéltük, hogy a kötelező, este 11ig tartó rokonos program után "együtt leszünk". Ő viszont úgy állt neki, hogy láttam, hogy nincs kedve. Szóvá tettem, majd mondta, hogy csináljuk. Nem hagytam ismét szó nélkül, mondom látom, nincs itt fejben. Akkor mondta, hogy igen, fáradt nagyon. Én kiborultam, mert egész nap ezt vártam, nem is egyszer beszéltük meg, hogy ez lesz a "napzáró esemény". Ilyen már volt azon a héten egyszer, ugyanúgy késő este végeztünk az építkezéssel, pedig aznap is nagyon rá voltam készülve. Ezért rosszul érintett, hogy a héten már kétszer is előfordult. Szó szót követett, szerintem én már az idegtől be is könnyeztem. Ő hajtogatta, hogy ő oda jött és miattam akarta csinálni, én meg hajtogattam, hogy nem miattam kellett volna, ha egész nap akarta, akkor most is kellett volna akarnia. Tehát lényegében túlcsordultam, mondtam neki a dolgokat, ő pedig kevésbé kedves hangon (nem karomkodva)mondta az ő részét, én meg erre érzékeny vagyok, mivel volt egy gonosz apám és nem reagálok jól erre a stílusra. Sírtam, az biztos. Ez ment egy óráig, majd fel akartam hozni valami tök mást, mondom, "beszelhetünk rólam kocsit?,, ő pedig hozzám vágta, hogy nem, már két órája is aludni akart, és sose lesz vége.
2022. dec. 27. 00:26
 22/27 anonim ***** válasza:
54%
Hát, te se vagy gyenge, de a pasid attól még bolond.
2022. dec. 27. 07:58
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Huh, hát itt a kommunikációval mindkét oldalról komoly gondok vannak. Egyikőtök sem figyel arra, amit a másik mond, nem is nagyon vagytok tekintettel a másikra, mindenki csak a maga igazát hajtja. Végül te kiborulsz, ő meg feldühödik a szituációtól.

Hát ezen talán segíthetne egy alapos párterápia, de akár azzal is lehetne kezdeni, hogy mindketten elolvastok pár hatékony könyvet asszertív kommunikáció témakörben. Nameg az sem ártana, ha a múlt traumáit nem egymáson vernétek el. Arra ott a pszichológus.

2022. dec. 27. 18:30
 24/27 A kérdező kommentje:
Tehát akkor velem isgond van? Nem bánom, ha valaki a szemembe mondja, mert legalább tudok vele kezdeni valamit.
2022. dec. 27. 23:05
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem veszed figyelembe az ő igényeit és ragaszkodsz valamihez, amihez neki nincs kedve, akkor igen. Kicsit onzo kisgyerekként viselkedsz, aki, ha nem kapja meg, amit akar, akkor érzelmileg zsarol, sír.
2022. dec. 28. 08:38
 26/27 A kérdező kommentje:

Félig egyet értek. Igazából mindennel a zsaroló síráson kívül. Utálok sírni. Pont, hogy vissza fogni próbálom,mrrt úgy érzem, gyenge vagyok, ha sírok.

De az önzőségben igazad lehet

2022. dec. 28. 13:31
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

"úgy állt neki, hogy láttam, hogy nincs kedve"

Akkor nem kellett volna továbbvinni a témát.

Mind a ketten fáradtak lehettek - építkezés, kötelező rokon-program. Ezeket kéne redukálni, hogy ne legyetek nagyon fáradtak, és legyen időtök egymásra.

2022. dec. 29. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!