Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kinek van igaza? Milyen elvek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek van igaza? Milyen elvek szerint kell nevelni a gyereket?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez ide vagy a gyerekvállalásba tartozik, de nagy a probléma.

21 hetes várandós vagyok, és 3 napja szóbakerült az óvoda, iskola.

Én nagyon ragaszkodom ahhoz, hogy napi ingázással, külföldön tanuljon, óvodába német - magyar kéttannyelvű óvodába járjon, legyen nyitott a világra, ismerje a különböző kultúrákat, stb.

A férjem meg a hazaszeretetet, és bocsánat a kifejezésért, de az előítéletet szeretné belenevelni, és neki nem tetszene, ha a lányunk "holmi csadorossal" járna egy iskolába, mert még a végén beszippantják maguk közé.

Én leteremtettem emiatt, 3 napja nem beszélünk.

Mit tudok tenni? Nem szívesen engednék a terveimből, határmentén lakunk.

2022. nov. 30. 12:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, en inkabb azon akadnek ki, hogy egy rasszistaval jottem ossze.
2022. nov. 30. 14:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Erről még valóban korai beszélni, viszont gyerekvállalás előtt nem ártott volna, ha megismeritek egymást, mert láthatóan nagyon más a világnézetetek.
2022. nov. 30. 15:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk szerintem a sok utazgatás is nagyon megterhelő. De ezen összeveszni nincs sok értelme, mindkét helyen felnő a gyerek és minden rendben lesz.

Ha határmentén éltek, akkor nem tudom, hogy mennyi németet fog tanulni az oviban amúgy.

2022. nov. 30. 20:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Nyelvtanárként írok: tanítottam olyan nyelviskolában, ahol csak angolul lehetett szólni gyerekeknek, akkor is, ha még semmi nyelvtudásuk nem volt. Néhányan, a kisebbség képes volt kihívásként felfogni ezt a helyzetet, de a legtöbb gyerek arckifejezéséről azt olvastam le, hogy jobban örülnének annak, ha helyben felszántaná őket egy traktor. Másrészt ahhoz képest kevés volt az óraszám, hogy otthon ugye mindenki magyarul beszélt, és hiába kellett volna végig angolul beszélni az órán, hiába volt anyanyelvi nyelvtanulásként hirdetve, nagyon nem azon a szinten volt. Érdemes figyelembe venni, hogy egyrészt mennyi tudás ragadna rá a gyerekre, másrészt pedig, ami még fontosabb, mennyire sérülne a lelkivilága. Mert ha becsöppen egy közösségbe, ahol mindenki beszéli a nyelvet őt kivéve, nagyon könnyen elkezdhet szorongani, butának érezni magát, nehezebben tud szocializálódni, nem tudja elmondani az óvó néniknek, ha valami gond van, stb., kivéve, ha már 3 éves kora előtt jól tud németül. Szerintem nagyon fontos, hogy egy gyerek a saját tempójában ismerhesse meg a nyelvet, és ne a szülei elvárásainak a tempójában, mert rengeteg olyan gyereket láttam, aki úgy járt kéttannyelvűbe vagy rengeteg magánangolra, hogy a szülő forszírozta az egészet, ő meg kínok kínját élte át közben. Sok szülő jót akar a gyerekének azzal, hogy Vekerdy szavaival élve már gyerekkorában "topmenedzserképzésnek" veti alá, csak az a baj, hogy ebben a legtöbbeknek tönkremegy a lelkivilága. A világra nyitott, nyelveken beszélő, különböző kultúrákat ismerő gyerekeket pedig lehet nevelni topmenedzserképzés nélkül is.

Amit viszont komolyabb problémának látok, a pároddal a különböző világnézetetek. Mennyire lehetne kompromisszumot kötni a két nézőpont között? Nem zárja ki egymást pl., hogy a gyereketek nyitott legyen a világra, és a saját hazáját is szeresse.

2022. dec. 1. 01:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!