Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszólhatok? Úgy érzem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszólhatok? Úgy érzem a párom túl sok gyerektartást fizet és költ a gyerekére, ha megyünk nagybevasarlasra akkor nézi mit teszek a kosárba, és mindenből csak egyet vesz, pl:liszt, mivel előbb érek haza főzök mire jon

Figyelt kérdés
És akkor én veszek meg mindent ami hiányzik, és az alap szalámi vaj kenyér stb, havi 1 nagybevasaelas van, de ha kell vmi a gyereknek, roller pl akkor egyből megveszi, én ebbe beleszólhatok? Nekem havi 80ezer ez a mindennapi pár apróság a boltból.

2022. nov. 10. 08:44
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
66%

Vagy szerinted normális, hogy a nő rak bele több pénzt a kapcsolatba, hogy a pasika vasarolni tudjon a kölykének??? Egy idegen nő kölykének?

Igazából ennyi. Egyszerűbben nem is lehetne megfogalmazni.

2022. nov. 10. 12:41
 32/45 anonim ***** válasza:
66%

Érdekes, hogy aki azt mondja nem jönne össze gyerekessel, az mind le van pontozva.

Gondolom a gyerekesek járnak ide sírni.

Gondold végig.

A fizetése nagy része elmegy az előző házasságából született gyerekeire. Tehát ti a közös életetekben nem fogtok egyről a kettőre jutni. A szabadideje jó részét az előző házasságából született gyerekeivel tölti. Az exe állandóan húzza majd a gyereket ellened, tehát ha nálatok lesz a gyerek, akkor csupa konfliktusból fog állni az élet. Ráadásul nem biztos, hogy ezek után akar majd újra családot alapítani.

Értem én, hogy biztos jó ember, meg szép dolog a szerelem, de objektíven mérlegelve ki a fenének kell ez?!

Én szingli koromban kikötöttem, hogy tuti nem jövök össze elvált, gyerekes emberrel. Egyszer tettem kivételt, mert a pasi nagyon futott utánam. Hamar vége is lett a dolognak. Szó szerint csak a második helyet foglaltam el a életében, és akkor még az anyagi problémák fel sem merültek. Értem én, hogy legyek megértő, de miért? Én mit kapok cserébe? Ő milyen kompromisszumot kötött értem? És nem, nem várom el, hogy hanyagolja a gyerekét miattam. Ez nem is várható el. Inkább induljunk egyenlő esélyekkel. Én nem hozok a kapcsolatba gyereket, ne hozzon a párom sem.

Akinek meg van már gyereke, keressen olyat, akinek szintén van, és akkor fifti-fifti.

2022. nov. 10. 13:34
 33/45 anonim ***** válasza:
55%
Nyilvanvalo hogy a ferfinek ki kine fizetnie mindennek a felet,plusz a gyerektartast. Ezen felul kedveskednie kellene egyarant az uj nonek es gyerekenek kabe azonos aranyban. De azert erdekes hogy sokan kepesek " idegen nő kölykének" nevezni eletuk szerelmenek a gyereket, akinek o az edesapja es mindig az elete resze lesz.
2022. nov. 10. 14:12
 34/45 anonim ***** válasza:
78%

"Persze,akinek gyereke van,az már nem is ember,csak mert költenie kell a gyerekre.Undorító ez a társadalom, tisztelet a kivételnek."

Nem, csak ne más pénzéből tegye.

2022. nov. 10. 14:15
 35/45 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy (mondom ezt úgy, hogy nincs gyerekem, nem is vagyok nagy gyerekbarát) nem értem, miért kell ilyen utálkozóan beszélni egy emberről (v kettőről hisz a gyereknek van egy anyja is)? Mi ez a sok frusztráció?

A gyerek miért tehet bármiről is? Miért tehet arról, hogy megszületett, hogy el kell látni, hogy elváltak a szülei??

"Idegen nő kölyke". Bocs, de ez rendkívül lealacsonyító és rosszindulatú (nyilván annak szól aki ezt írta).

A "kölyök" nem tehet semmiről.

A másik, hogy itt az anyákat (akik a volt partnerek) nagyon divatos lehúzni a másik oldalról, csak kérdés hogy mennyire jogos. Nekem is elváltak a szüleim (igaz én akkor kamasz voltam). Egy kívülálló, egy "második nő" (csúnyán mondva) valszeg csak azt látta, hogy anyám mennyi gyerektartást kér (igen, sokat) és milyen anyagias.

Arról ugye ilyenkor nem szól a fáma, hogy ő volt az aki a váláskor jobban meg lett kopasztva anyagilag és már a házasságba is ő hozott többet. Na mindegy.

Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy rendszeresen olvasom itt is, hogy a volt feleség mekkora perszóna, de mindenki nagyon könnyen ítélkezik és azért a gyereknevelés nagy részben egy váláskor mindig az anyára hárul. Holott az apa is pont ugyanannyira szülő.

Aki nem tudja elviselni, hogy a párjának van gyereke, az ne jöjjön össze gyerekessel. Pont. Ilyen egyszerű. De a szerelmed gyerekére úgy hivatkozni, hogy "idegen nő kölyke" szerintem marha gáz és kívánom, hogy ezt a pár/férfi bárcsak látná, hogy a gyerekéről a párja így ír...

Az meg, hogy egy háztartásban hogyan vannak intézve a költségek, az meg mindig csak megegyezés kérdése. Erről lehet és kell is kommunikálni, de értelmesen.

2022. nov. 10. 14:27
 36/45 anonim ***** válasza:
63%
Attól, hogy gyerekes pasival jött össze a kérdező, még nem kötelező beszállnia a gyerek költségeibe. Márpedig itt ha kimatekozzuk, ez megy.
2022. nov. 10. 15:22
 37/45 anonim ***** válasza:
96%

"Ja és mennyi is az a sok gyerektartás?"

Szerintem teljesen mindegy, mennyi, ha a pasi nem tudja/akarja mellette a saját részét (50%-ot) beleadni a kettőjük közös életébe.

2022. nov. 10. 15:32
 38/45 anonim ***** válasza:
69%
ma 14:27 - fordítva ülsz a lovon! Itt az élettárs van tulajdonképpen lehúzva, mert a pasas azon az áron költ a gyerekére, hogy a saját maga költségeinek egy részét az élettársára terheli, méghozzá sunyi módon. Nincs itt semmiféle megbeszélés, gyakorlatilag olyan helyzetbe hozza őt, hogy kénytelen egymaga finanszírozni közös dolgokat is, amibe a hapsi nem ad pénzt. Én sem tolerálnám, hogy az én kontómra költ a gyerekére. Költsön, amennyit akar, de saját magát is tartsa fenn, ne mástól várja, hogy kvázi eltartsa! Ha a kettő együtt nem megy, akkor bizony valamin faragni kell: vagy a gyerekre kötlött pénzből (aminek nyilván a kötelező gyerektartás a korlátja) vagy a saját igényein, de ő ehelyett a barátnőjét használja ki... Én dobnám a francba, élősködjön valaki máson!
2022. nov. 10. 15:55
 39/45 anonim ***** válasza:
64%

A kérdező eltűnt.

Én biztos nem lennék olyannal, aki a a saját megélhetését sem tudja finanszírozni, mindegy milyen okból (átmeneti betegség, munkanélküliség persze belefér).

Kérdező, ha ide nézel még : ti sose szórakoztok, utazok, nyaralok? Vagy azt mind te fizeted?

2022. nov. 10. 16:15
 40/45 anonim ***** válasza:
53%

37! Neked mindegy én meg kíváncsi vagyok! Van akinek a szaros 20ezer is sok...

Nem picsigni kell, hanem megbeszélni és ha nem tetszik (joggal) akkor tovább állni és ennyi! Mi olyan nehéz ebbe?!

Nekem csak az szúrja a szemem, h úgy beszélnek itt emberek egymással mondtha ő nem is tudom ki lenne. Meg általánosítás megy meg a többi...

Senki nem köteles olyannal lenni, akinek van gyereke! Ez ilyen egyszerű!

2022. nov. 10. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!