Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
Egy olyan felállás van köztem és a barátnőm között, hogy heti 2-3 napot albérletben van, a többit nálam tölti. Ő még tanul, az albérlet a szomszédos városban van, közel az egyetemhez. Van több bevételi forrása is: egyrészt támogatják a szülők, kapja a szoctámot, van tanulmányi ösztöndíja és dolgozik diákként. Én is voltam egyetemista, tudom, hogy ez azért édeskevés, főleg a mostani helyzetben, de akkor sem 0.
A gondom az, hogy kvázi én tartom el. Az otthoni költségekbe (k.költség, internet, víz, fűtés) nem száll be, de ez nem is gond. Viszont a közös programok, vagy bevásárlás esetén is 10-ből legfeljebb egyszer fizet ő, ami már kicsit zavar. Viszont ami teljesen átlépi a határt az az, hogy egy közös bevásárlásnál berak a kosárba egy 5-10 ezres bort az apjának ajándékba, amit én veszek, és ő ad át egyedül, ha hazamegy.
A gond az, hogy nekem nincs pofám szólni, mert jól keresek (nettó 1 millió körül), és furcsán érezném magam, ha bármit is ki akarnék így fizettetni vele. Viszont még csak 10 hónapja vagyunk együtt.. itt az én pénzem még nem közös pénz.
Jogosan zavar ez egyáltalán?
Ez a pénz dolog sokaknál kiverte a biztosítékot látom,...
Ha valaki elkezd többet keresni, akkor növeli az életszínvonalát. Elhiszem, hogy te megélsz havi 200-ból, de ugye te sem gondoltad, hogy nekem is ennyi a kiadásom? Most ott tartok, hogy vagy kevesebb pénzt rakok félre és ezzel távolabb kerülök a céljaimtól, vagy lejjebb adok az életszínvonalamból. Nem az zavar, hogy nem fele-felében állunk mindent. Én csak azt várnám el, hogy amit előttem magának fizetett, azt most is magának fizesse. Ez elvi dolog.
Hát vedd észre, hogy lehúz:D És ha most ilyen, akkor később is ilyen lesz:D
De hát próbálj meg vele beszélni: "Hajni, tudom, hogy te még tanulsz, én pedig dologozom és jóval több a bevételem, mint neked. Természetes, hogy így nem egyenlően osztozunk a költségeken, szívesen vállalok nagyobb részt a kiadásokból, de kérlek, hogy a privát dolgaid fizesd magadnak, ahogy akapcoslatunk előtt."
De nyilván meg fog sértődni. Mert normális embernek ez alapvető, nem kell rá felhívni a figyelmet, hogy "figyelj má, mi lenne, ha nem húznál le anyagilag???"...
Mielőtt téged megismert hogy oldotta meg a pénzügyi dolgait?
Oldja meg most is úgy mint előtte, te meg hozzáadsz annyi pluszt amennyit gondolsz (meghívod ide-oda ahová gondolod).
Ilyenkor szokott az következni, hogy te nem mersz ezért szólni, mert akkor jön a szakítás, és oda a barátnő. Így lesz ez egy ördögi kör, ahogy az lenni szokott. Az okos csajok meg ezt pontosan tudják.
Én is kb.3-4 napot töltök barátomnál. Még gimisek vagyunk mindketten, végzősök. Ő most kapott egy lakást apukájától, de nem költöztünk össze, csak sokat vagyok ott. Nagyon tehetősek a szülei, de nekem eszembe sem jutna, hohy más pénzén vegyek ajándékot apámnak.
Szoktunk közösen bevásárolni, megbeszéltük, hogy egyszer én fizetem, maskor ő.
De én ilyen vagyok, kellemetlenül érezném magam.
Szüleim is szoktak küldeni baráomnak is gyümölcsöt, ezt-azt, anyum főzni is szokott, olyankor viszek neki, ha éppen megyek hozzá.
Szerintem szóljál, beszéljétek ezt meg, mert benned marad a tüske, és egyszer ki fog robbanni belőled.
"A gond az, hogy nekem nincs pofám szólni"
Ha zavar valami, azonnal tisztázni kell, különben később minden sokkal rosszabb lesz.
Pl. gyűlik a sérelmed, nem ismeritek meg egymást igazából, kihasználás, sértettség stb.
És más dolog az, hogy valamit meg tudsz venni, hogy meg akarod venni vagy hogy valaki más természetesnek veszi, hogy te fizetsz, és gátlástalanul csak pakolgatja a dolgokat a kosárba.
Persze, hogy jogosan zavar. De igaza van 14-nek. Azért ehhez pofa kell, hogy simán az apja borát veled fizettesse ki. Szerintem is tudatosan húz le téged. Jól nevelt ember nem élősködik így a randi partnerén.
Az a megoldás, hogy szólsz neki, hogy nem te vagy a Róbert bácsi.
Te sem vagy 30 éves 1 milliós fizetéssel. Vagy nem ennyi a fizud, vagy jóval idősebb vagy. A lány meg benned látja a támogatóját.
Mert valljuk be őszintén igen sok lány van ilyen kapcsolatban, ahol el van várva hogy mindent IS finanszírozzon neki az aktuális pasija. A szülők meg örülnek hogy mást pumpol a lányuk és nem őket.
Csakhogy a férfiak (nem mindegyik) általában ezt tűrik, mert ha nem, akkor oda a fix p*nci. Te sem mered megmondani a véleményedet, mert ha te nem fizetsz mint a katonatiszt, akkor majd fizet más.
És bizony az ilyen lányok haladnak igazán előre az életben. Akik már így szokják meg tini koruk óta, hogy a pasik mindig fizetnek mindent. Élelmesek, és ki is használják az esetleges jó adottságaikat.
És nem kell azt mondani hogy irigy vagyok, mert nem. Sosem fizettettem ki senkivel sem a kajámat, de semmi mást sem...
Sokan elítélik a "támogatói kapcsolatokat", de ha jobban megnézzük némelyik "párkapcsolat" semmiben sem különbözik egy támogatói kapcsolattól, ahol szexért cserébe egy csomó mindent finanszíroznak a nőnek. Én nem ítélek el senkit. Aki kicsit is leleményes, élelmesebb az használja ki nyugodtan amit lehet. Mert ha a férfinek annyi esze van hogy hagyja magát, akkor meg is érdemli, így járt.
A normálisabb, nem lehúzós csajok, meg itt panaszkodnak az oldalon, hogy nem találnak "normális" pasit. Hát igen, aki nem a pénzéért szereti a másikat, az meg el van utasítva. Bolond egy világot élünk...
N40+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!