Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem irritálnak az ilyen beszólások?
Alig 2 hónapja költöztünk össze és már annyira kiábrándultam belőle, hogy a szakítást fontolgatom, vagy legalább azt, hogy hazaküldöm.
Minden lépésem kritizálja és mindenre odaszúr egy-egy negatív beszólást. Például ha mosogatás közben véletlenül eltörök egy poharat, vagy leejtek valamit, akkor már kapom, hogy "hogy lehetsz ilyen szerencsétlen? Nem tudsz vigyázni?!" Mindezt jelentéktelen filléres dolgokért, vagy akár olyasmiért is amit egy mozdulattal helyre lehet hozni. Komolyan mindenre be tud szólni valamit. Én pont az ellentéte vagyok, az az igazság, hogy ő sokkal nagyobb volumenű dolgokat elszúr és én soha nem teszem szóvá, sőt, vigasztalom, hogy semmi baj. Például az autómat is meghúzta, de még a szemem sem rebbent, csak annyit mondtam, hogy semmi baj, majd megjavítom.
Ma reggel mikor a munkába készültem, öltözködés közben leszakadt a nadrágomról a gomb, és már rögtön jött, hogy "nem értem hogyan tudtad ezt is tönkretenni" szöveggel. Eddig mindent szó nélkül lenyeltem, de reggel már nem bírtam, és erélyesen odaszóltam, hogy tartsa meg magának az ilyen kritikákat, mert én sem ugatok bele, ha ő elkúr valamit. Erre csak annyit mondott, hogy ne legyek már ilyen kis mimóza aki mindent a szívére vesz, mert ő nem úgy gondolja. Semmi jele a megbánásnak vagy bocsánatkérésnek, ezzel is csak támad, hogy én vagyok mimóza.
Most épp a munkában vagyok és azt fontolgatom, hogy mikor hazaérek elküldöm. Azokután, hogy még bocsánatot sem kért, semmi kedvem ezt komolyan megbeszélni vele.
Miért nekem kellene varrogatnom, ha a párom letép valamit a ruhájáról? (És ugyanez fordítva) :D
Főleg ha történetesen nekem van kevesebb időm? :DDD
Ez még kimaradt:
Ma reggel mikor a munkába készültem, öltözködés közben leszakadt a nadrágomról a gomb, és már rögtön jött, hogy "nem értem hogyan tudtad ezt is tönkretenni" szöveggel.
Eddig mindent szó nélkül lenyeltem, de reggel már nem bírtam, és erélyesen odaszóltam, hogy tartsa meg magának az ilyen kritikákat, mert én sem ugatok bele, ha ő elkúr valamit.
Erre csak annyit mondott, hogy ne legyek már ilyen kis mimóza aki mindent a szívére vesz, mert ő nem úgy gondolja. Semmi jele a megbánásnak vagy bocsánatkérésnek, ezzel is csak támad, hogy én vagyok mimóza.
Még ő szól be neked, aztán mikor már sokadik alkalommal megismétlődik és már nem bírod cérnával (ami normális!) , akkor vissza szólsz erre meg túl érzékenynek titulál.
Fókuszváltás
A bántalmazó bumeráng módjára az áldozatot gyanúsítja azzal, hogy túlérzékeny, és túlreagálja a dolgokat. Neki bezzeg semmi problémája nincs, az egész cirkusz természetesen a partner műve.
21!Ez egy példa volt. Mert ugye egy szeretetben lévő kapcsolatban ilyenek a helyes reakciók, a megoldások, nem kritizálás megoldás kibúvás. Ráadásul a párod "támogatod" amiben tudod, nem lealázod mint a sz@rt!!!!!
Ja de ha csak kihasználod, lesz@rod, s swmmi nem jó
Ha tönkreteszek valamit, akkor alap hogy nem a páromat nyaggatom vele hogy oldja meg. Nekem itt kezdődik az hogy nem használom ki, nem sz@rom le. :D
Amit a #18 is ír, hogy nem b_gatni kell a másikat meg kioktatni hanem segíteni.
Így működik, ha valóban igaz szeretet meg tisztelet van.
"Aki ítélkezik mások felett, bármilyen formában teszi is, az teljesen biztos, hogy nincsen kibékülve saját magával. Ha rendben lenne belül, akkor nem türemkedne ki belőle folyamatosan az az égető vágy, hogy mások felett pálcát törjön, és kifejtse a szerinte helyes és sohasem építő véleményt."
Itt nincs nyaggatás, ne úgy nézd.. Önzetlen szeretetből van felajánlva a segítség.
Önzetlen szeretetből nem várom el a páromtól hogy utánam "takarítson" mintha a kisgyereke lennék.
Persze, meg lehet érteni a te nézőpontod is. Azt vallod, hogyha valamit tönkreteszel, akkor az a minimum, hogy te teszed rendbe, nem a párodtól várod el, hogy majd ő takarít el helyetted. Ez így rendben is van, korrekt. De itt a #18 arra próbált rávilágítani, hogy szeretettel közelítés még mindig jobb, mintha azt kapja a kérdező, hogy "hogy lehetsz ilyen szerencsétlen? Nem tudsz vigyázni?!", "nem értem hogyan tudtad ezt is tönkretenni" és társai.... Ez elfogadhatatlan. Aztán, hogyha a kérdező megelégeli és szóváteszi, hogy mi ez a hangnem még azt kapja, hogy ő a túl érzékeny kis mimóza. Ezt te is beláthatod, hogy ilyen környezet romboló hatású.
Én ahhoz tartom magam amit először írtam a valahányas válaszomban: a kérdező túl érzékeny, a párja meg túl kötekedő a leírtak alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!