Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak engem irritálnak az ilyen beszólások?

Figyelt kérdés

Alig 2 hónapja költöztünk össze és már annyira kiábrándultam belőle, hogy a szakítást fontolgatom, vagy legalább azt, hogy hazaküldöm.

Minden lépésem kritizálja és mindenre odaszúr egy-egy negatív beszólást. Például ha mosogatás közben véletlenül eltörök egy poharat, vagy leejtek valamit, akkor már kapom, hogy "hogy lehetsz ilyen szerencsétlen? Nem tudsz vigyázni?!" Mindezt jelentéktelen filléres dolgokért, vagy akár olyasmiért is amit egy mozdulattal helyre lehet hozni. Komolyan mindenre be tud szólni valamit. Én pont az ellentéte vagyok, az az igazság, hogy ő sokkal nagyobb volumenű dolgokat elszúr és én soha nem teszem szóvá, sőt, vigasztalom, hogy semmi baj. Például az autómat is meghúzta, de még a szemem sem rebbent, csak annyit mondtam, hogy semmi baj, majd megjavítom.

Ma reggel mikor a munkába készültem, öltözködés közben leszakadt a nadrágomról a gomb, és már rögtön jött, hogy "nem értem hogyan tudtad ezt is tönkretenni" szöveggel. Eddig mindent szó nélkül lenyeltem, de reggel már nem bírtam, és erélyesen odaszóltam, hogy tartsa meg magának az ilyen kritikákat, mert én sem ugatok bele, ha ő elkúr valamit. Erre csak annyit mondott, hogy ne legyek már ilyen kis mimóza aki mindent a szívére vesz, mert ő nem úgy gondolja. Semmi jele a megbánásnak vagy bocsánatkérésnek, ezzel is csak támad, hogy én vagyok mimóza.

Most épp a munkában vagyok és azt fontolgatom, hogy mikor hazaérek elküldöm. Azokután, hogy még bocsánatot sem kért, semmi kedvem ezt komolyan megbeszélni vele.

2022. okt. 12. 10:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
21%
Miért dobálsz csokispapírokat 5 méterről? Hány éves vagy?? xd
2022. okt. 12. 11:33
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Pont hasonló nővel találkoztam a napokban. Szintén ez a másikban latjuk a szálkát magukba meg a gerendát sem.
2022. okt. 12. 11:47
 13/36 A kérdező kommentje:
Látom hiba volt itt kérdést feltennem, mert ugyanazok a kötekedős trollok válaszolnak, akivel otthon is találkozhatom. Hálás vagyok a valszokért, de a továbbiakat megtarthatjátok, a jövőben nem vagyok kíváncsi rátok és vissza sem nézek. Pá!
2022. okt. 12. 11:49
 14/36 anonim ***** válasza:
21%
Egyem a kis mimóza szíved, hát megint megsértődtél az igazságon?
2022. okt. 12. 11:51
 15/36 anonim ***** válasza:
23%
Huhh, kezdem érteni mi lehet a gond. Eléggé hiperérzékeny vagy. Nem gond, szerintem ez kezelhető.
2022. okt. 12. 11:55
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű! Beszéljétek meg a kritika kiváltó okát, hátha valamit te is figyelmen kívül hagytál, meg ő is, s hátha változik valami.

Mondd el neki h ez neked rosszul esik, lehet neki is valami s így reagál.

Persze ezt úgy érdemes ha mindketten nyugodtak vagytok.

2022. okt. 12. 11:56
 17/36 anonim ***** válasza:
10%
Dugd meg minden nap rendesen 2-szer,egyből minden jó lesz neki 😃
2022. okt. 12. 12:00
 18/36 anonim ***** válasza:
89%

Hát igaz szeretetben ez úgy működik ha eltörsz egy poharat első kérdés h megsérültél e, második lépés h összeszedjük.

Ha leesik a gombod, reakció"hagyd majd fölvarrom", vegyél föl másikat.

2022. okt. 12. 12:05
 19/36 anonim ***** válasza:
87%
Igazad van kérdező. Ez párkapcsolatban nem normális
2022. okt. 12. 12:12
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

"Például ha mosogatás közben véletlenül eltörök egy poharat, vagy leejtek valamit, akkor már kapom, hogy "hogy lehetsz ilyen szerencsétlen? Nem tudsz vigyázni?!" Mindezt jelentéktelen filléres dolgokért, vagy akár olyasmiért is amit egy mozdulattal helyre lehet hozni. Komolyan mindenre be tud szólni valamit. Én pont az ellentéte vagyok, az az igazság, hogy ő sokkal nagyobb volumenű dolgokat elszúr és én soha nem teszem szóvá, sőt, vigasztalom, hogy semmi baj. Például az autómat is meghúzta, de még a szemem sem rebbent, csak annyit mondtam, hogy semmi baj, majd megjavítom."

Kettős mérce. Ő sokkal nagyobb dolgokat csinál, de a te kis piszlicsáré dolgaidat úgy állítja be, mintha akkora nagy volumennel bírnának. Amit meg ő csinál az nem számít. Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem.

"Ma reggel mikor a munkába készültem, öltözködés közben leszakadt a nadrágomról a gomb, és már rögtön jött, hogy "nem értem hogyan tudtad ezt is tönkretenni" szöveggel."

Direkt provokál.

"ne legyek már ilyen kis mimóza aki mindent a szívére vesz, mert ő nem úgy gondolja. Semmi jele a megbánásnak vagy bocsánatkérésnek, ezzel is csak támad, hogy én vagyok mimóza."

Gázlángozás (Gaslighting)

Vannak olyan jellegzetes mondatok, szófordulatok amelyek gaslightingra utalhatnak. Ha ezek folyamatosan jelen vannak a kommunikációban, ha szinte nap, mint nap elhangzanak akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nem lehet-e, hogy az érzelmi manipuláció ezen formájával állunk szemben.

Például:

„Én nem ezt mondtam. Rosszul emlékszel.”

„Túl érzékeny vagy. Ez nem is olyan nagy dolog, csak eltúlzod az egészet.”

„Nem én vagyok a hibás, hanem te. Miattad van az egész.”

„Azt sem tudom miről beszélsz. Csak kitalálod ezt az egészet.”

„Már megint túlreagálod a dolgokat.”

„Szerintem neked valami komoly problémád lehet, teljesen rosszul látod a dolgokat.”

„Csak vicceltem. Neked semmi humorérzéked sincs.”

[link]

"Az érzelmek érvénytelenítése

A bántalmazó nem ismeri el a másik fél érzéseit, sőt, nevetségessé teszi őt azért, amiért sajnáltatja magát. Az áldozat azt érzi, nincsenek eszközei ahhoz, hogy érvényt szerezzen a saját, jogos érzéseinek. Reménytelenséget, eszköztelenséget és félelmet él át, és azt érzi, hogy ez a rémálom csupán egy vízió, és biztosan vele van a baj. A bántalmazott rendszerint nagy energiákat fektet abba, hogy megértesse a párjával azt, mennyire nehéz érzéseket kelt a viselkedése, de a gázlángozó pont úgy söpri le a szavakat magáról, ahogy a morzsákat az asztalról."

2022. okt. 12. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!