Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A feleségem engem okol azért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem engem okol azért mert császáros lett mindkét gyerek. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés

Sürgősségi császárral született meg az első gyerekünk. A második, az orvos tanácsára szintén császáros baba lett. Mind a kettő kicsattan az egészségtől..A kórház választásában ki lett kérve a véleményem, én azt javasoltam, hogy válasszunk közelit.. ezzel nem is volt baj de amikor túl voltunk a második szülésen én lettem az oka a császáros szüléseknek mert rossz kórházat javasoltam.. a kedves feleségem állítása szerint soha nem fogja megbocsátani nekem ezt.. szerintem ez nagyon gáz. A kapcsolatunk megromlásának egyik oka ez.

Szerintetek hol lehet az igazság?

2022. okt. 9. 19:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
33%
Ilyesmin vitatkozni? Fura párod lehet. Hogy bírod te szegény? Nem mindegy hogy szült?! Lényeg, hogy egészségesek a gyerekek. Ennek örüljetek. Megkimélték egy csomó szenvedéstől, és minden rendben ment.
2022. okt. 9. 20:37
 12/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A szituáció és a kérdés is annyira gáz, hogy itt névtelenül mertem feltenni.

2022. okt. 9. 20:42
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
#11 az anyuka egészsége is ugyanolyan fontos, ne szarjuk már azt le, csak mert egészségesek a gyerekek
2022. okt. 9. 20:44
 14/34 anonim ***** válasza:
79%

Nem, nem automatikusan császár, hogyha a kismama nem szeretné. Olvass utána a vbac szülésnek! Egyre többen akarnak így szülni és ha adott minden, akkor engedik is. A kórházzal kapcsolatban is rossz infód van, ugyanis általában oda mehetsz szülni, ahová bejelentett lakcím alapján tartozol, mivel fogadott orvos már nincs. Lehet, hogy a kérdező x évvel ezelőtt szült, azonban pár éve ezt a lehetőséget megszüntették. Annál szülsz, aki éppen akkor ügyel. Tervezett császár pedig hivatalosan nincs Magyarországon. Kell szerezned egy szakorvosi ellenjavallatot, és csak akkor lehet császár, illetve, ha a baba faros vagy a méhlepény beleér a méhszájba (placenta praevia) egyébként nincs ilyesmi, max magánkórhazban 2 millióért. Én is azért véreztem el majdnem a szülőágyon, mert a kislányom végig tartotta a szívfrekvenciát, hiába vajúdtam már 12 órája. Nem toltak be a műtőbe, mert a standard a hüvelyi szülés, sürgősségi császár pedig csak akkor, ha valóban indokolt az. Egyébként előszeretettel szeretik a szülést megindítani, mintsem felvágni és kikapni onnan.

Ha a kérdés nem troll, hanem valós, akkor csak szakember segíthet. Én perinatális szakembert kerestem fel a védőnőm javaslatára. A császár alatt végig ébren van a kismama, nem tudni, hogy milyen negatívan élte meg és az élményt nem sikerült feldolgozni. Ha nem a védőnő mondja, el se hiszem, hogy ilyen van. Ha perinatális tanácsadó nem tud segíteni, akkor tovább kell menni - pszichológus, pszichoterapeuta, aki segít feldolgozni. Az én élményem friss, 3 hónapos még csak, de én nem a férjemre vetítem ki. A te esetedben a feleséged valószínűleg annyira traumatikusnak élte meg, hogy könnyebb valaki mást (jelen esetben téged) hibáztatni. Üljetek le, beszéljétek meg. Mi többször átrágtuk, hogy mi történt, beszéltünk róla, nyíltan, mert kell. Én elszenvedtem, a férjem meg végig nézte szinte az egészet. Gondolhatod mit érzett, mikor a gyereket a kezébe nyomták és azt látta, hogy literszámra ömlik a vér belőlem. Sajnos őt meg később küldték ki, olyanokat látott, hallott amiket egy hozzátartozónak nem lenne szabad. Mivel ápolónő vagyok én is, tudom. A férjem feldolgozta az élményt, de én még nem teljesen. Ehhez sok idő kell szerintem. Egyelőre rettegek a szüléstől, pedig 2 gyereket terveztünk. A férjem pedig mondta, ha egy lesz csak, az sem baj. Nem erőlteti rám, ha nem akarom. Kommunikáljatok nyíltan, másképp nem fog menni.

2022. okt. 9. 20:55
 15/34 anonim ***** válasza:
70%

Nem gáz, csak kicsit se életszerű.

Konkrétan mi baja a feleségednek a császáros szüléssel? Mi volt sz oka elsőre? Ha az nem viselte meg, egy tervezett császármetszést miért nem tud feldolgozni? Őt kérdezte a doki, nem téged.

Ha elsőre csalódott a kórházban, másodiknak miért ment oda?

2022. okt. 9. 20:58
 16/34 A kérdező kommentje:

14.

Köszönöm a választ!

Az első sürgősségi volt 5 éve, a második pedig program császár volt amit az orvos rendelt el az előző heg miatt. A vád pedig az, hogy én ezt hagytam és ezt soha nem fogja megbocsátani. Nem is tudom… talán az orvos véleményével kellett volna szembe menni?…

2022. okt. 9. 21:06
 17/34 A kérdező kommentje:

15.

Köszi a választ!

Az, hogy elvettem a természetes szüléstől a lehetőséget és a gyerek ennek kárát fogja látni… lehet, hogy így van, én nem tudom.

Elsőre nem tudott lejönni a baba és elfolyt a magzatvíz.. így lett a sürgősségi császár.

Többször próbáltam ész érvekkel elmondani, hogy az orvos döntését nem tudom megkérdőjelezni de ezt nem érti..

2022. okt. 9. 21:17
 18/34 anonim ***** válasza:
86%
Akkor a vbac nákatok nem volt opció. Az orvos dönti el, hogy lehet vagy nem lehet, nalatok kontraindikált volt. Van ilyen is. Mivel az apuka nem lehet bent a műtőben, nem tudhatod, hogy pontosan mi az ami kiváltotta ezt. Én semmiképp sem nevezem a feleségedet idiótának, elmeroggyantnak, mert nem az. Ptsdje lett egy orvosi beavatkozástól, és ehhez szakember segítsége fog kelleni. A szakemberrel nem mehetsz szembe, mert ő az orvos. Az orvos érted, értetek van. Megvolt az oka amiért nem engedte a hüvelyi szülést. Az, hogy téged hibáztat, az azt sejteti, hogy az élmény traumatizálta. Nekem csak természetes szülésem volt, de az emlék egyelőre nem szépül. A nyers, fájdalmas valóságra emlékszem belőle. Persze amikor megpillantottam a kislányomat, az csodálatos érzés volt, de többször a rossz jut az eszembe. Beszéljetek róla, nyíljon meg. Ő magába fojtja az egészet, és ez rombolja a kapcsolatotokat.
2022. okt. 9. 21:19
 19/34 anonim ***** válasza:
82%

#18:

Oké, de ezt, hogy császár lesz, gyakorlatilag a terhesség előtt is tudta a nő.

Első császár után reális lehet, hogy traumaként élte meg, és fel kell dolgoznia. De a második gyereknél már kész tények vannak.

Abszolút irreális a gondolkodása.

Amennyiben tényleg valós a probléma, akkor pszichológus kéne neki, de azonnal. Nem a gyakorin ötletelni.

Az is lehet, hogy teljesen más baja van a kérdezővel, és ez csak kifogás.

2022. okt. 9. 21:28
 20/34 anonim ***** válasza:
40%
Vannak nők, akik nagyon meghülyülnek a szüléstől. De azért általában már előtte sem volt minden rendben a toronyban.
2022. okt. 9. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!