Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet olyan emberrel kezdeni, aki nem hajlandó takarítani?

Figyelt kérdés

A párommal két éve élünk együtt. Húszas éveink közepén járunk.

Általában, amikor valaki nem hajlandó / nem képes változni egy lényeges tulajdonságban, akkor szokták elhagyni azt az embert. Én viszont abban a helyzetben vagyok, hogy találtam benne olyan jegyeket, melyeket másban nem, nekem pedig ezek fontosak és ez társul azzal, hogy szeretem őt. A nagyobb kérdésekben egy irányba megyünk és szeretnék vele érvényesülni.

Itt következik a probléma. Sosem volt egy rendezett ember. Ha szólok, hogy aznap csináljon meg valamit, akkor szó és szajhuzas nélkül megcsinálja, legyen akármennyi a feladat. Viszont magától nem fogja. Ha azt mondom, hogy délután takarítsa ki a fürdőt, akkor megteszi. Ám ha azt mondom, hogy figyelje innentől a jövőben a vízkövet a fürdőben, akkor 100%os az esély, hogy nem fogja. Állandóságra nem tudtam rászoktatni, ilyen példa a függöny behúzása minden nap az ablak becsukása után,hogy ne az asztal közepére lógjon. Én már abban is biztos vagyok, hogy borzasztó a memóriája és csak azt jegyzi meg, amit ő magával közöl. Ha a rokonok kérnek valamit, akkor is elő fordul, hogy napokkal később csinálja meg, mert valaki emlékezteti, ő meg kap a fejéhez szégyenében, hogy nem emlékezett. Rám nézve is így jár el, ismét csak egy példa. Imádom a virágokat. A mai napig az van, hogy ezt elfelejti, de minden más jellegű aprósággal meglep és boldogan hozza elém az ajándékát, hogy ő gondolt rám.

Nyilván ha mondjuk én dolgoznék havi 100 órát és ő 170et, akkor nem foglalkoztatna a takarítás. Egyébként sem esik nehezemre, sőt, jobban örülök, ha én csinálom, mert én ebben nőttem fel, szebb az eredmény. Leginkább az zavar, hogy valóban képtelenség őt állandóságra szoktatni és a szándékot akarom látni, hogy ne kelljen állandóan szólni.

Aki már találkozott hasonló jellemmel, vagy ő maga ilyen, van bármi (hát most szebben nem tudom mondani) betanítási tipp?

2022. szept. 12. 12:53
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
53%
Semmit,ha ez akkora probléma el kell hagyni...
2022. szept. 13. 15:51
 32/32 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nálad ez a módi, 31es, de amint írtam, én megoldani szeretem a problémákat és nem kidobni mindent, ami nem tetszik. Nem véletlen erre kérdeztem rá és nem arra, hogy el hagyjam vagy seem.
2022. szept. 13. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!