Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet olyan emberrel kezdeni, aki nem hajlandó takarítani?

Figyelt kérdés

A párommal két éve élünk együtt. Húszas éveink közepén járunk.

Általában, amikor valaki nem hajlandó / nem képes változni egy lényeges tulajdonságban, akkor szokták elhagyni azt az embert. Én viszont abban a helyzetben vagyok, hogy találtam benne olyan jegyeket, melyeket másban nem, nekem pedig ezek fontosak és ez társul azzal, hogy szeretem őt. A nagyobb kérdésekben egy irányba megyünk és szeretnék vele érvényesülni.

Itt következik a probléma. Sosem volt egy rendezett ember. Ha szólok, hogy aznap csináljon meg valamit, akkor szó és szajhuzas nélkül megcsinálja, legyen akármennyi a feladat. Viszont magától nem fogja. Ha azt mondom, hogy délután takarítsa ki a fürdőt, akkor megteszi. Ám ha azt mondom, hogy figyelje innentől a jövőben a vízkövet a fürdőben, akkor 100%os az esély, hogy nem fogja. Állandóságra nem tudtam rászoktatni, ilyen példa a függöny behúzása minden nap az ablak becsukása után,hogy ne az asztal közepére lógjon. Én már abban is biztos vagyok, hogy borzasztó a memóriája és csak azt jegyzi meg, amit ő magával közöl. Ha a rokonok kérnek valamit, akkor is elő fordul, hogy napokkal később csinálja meg, mert valaki emlékezteti, ő meg kap a fejéhez szégyenében, hogy nem emlékezett. Rám nézve is így jár el, ismét csak egy példa. Imádom a virágokat. A mai napig az van, hogy ezt elfelejti, de minden más jellegű aprósággal meglep és boldogan hozza elém az ajándékát, hogy ő gondolt rám.

Nyilván ha mondjuk én dolgoznék havi 100 órát és ő 170et, akkor nem foglalkoztatna a takarítás. Egyébként sem esik nehezemre, sőt, jobban örülök, ha én csinálom, mert én ebben nőttem fel, szebb az eredmény. Leginkább az zavar, hogy valóban képtelenség őt állandóságra szoktatni és a szándékot akarom látni, hogy ne kelljen állandóan szólni.

Aki már találkozott hasonló jellemmel, vagy ő maga ilyen, van bármi (hát most szebben nem tudom mondani) betanítási tipp?

2022. szept. 12. 12:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogyha valami nekem fontos megcsinálom én, szó nélkül.

Akár otthon, akár a munkahelyemen.

2022. szept. 12. 14:34
 22/32 A kérdező kommentje:

17es : Rend mániás nem vagyok, csak ne legyen szemét és hatalmas kosz. Ő szereti a kis sörös dobozt és a chipses zacskót letenni az ágy mellé és ott hagyni addig, amíg nem szólok érte.

Irtad a régi házakat. Nálunk sincs sajnos nagyon modernizált rendszer. Egy nagyon régi lakásban vagyunk, kis helyen, ami a hibás építés miatt minden télen penészedik, de annyira, hogy egy 4*3as fal és egy egész fürdő olyan. Itt már alapból nem tudnék "túl tiszta" lenni.

Értem, amit mondasz, igazából jól is esik olvasni, hogy ezt a párom nem tiszteletlenségből csinálja, vagy amiatt, mert nem érdekli semmi, amit kérek.

2022. szept. 12. 14:44
 23/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, segítettetek picit jobban érezni magam :D

Irtatok többen ilyen push notificationt, meg to do listet. Ez valami külön app, ami két telefont össze köt?

2022. szept. 12. 14:46
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj csomó jó dolgot írtál a párodról, hogy megteszi amire kéred, hogy kétkezi ember, megtud oldani, csinálni mindent, szereted.

De nincs tökéletes ember. Az együttélés arról is szól, hogy lesz pár dolog amihez alkalmazkodni kell akkor is, ha annyira nem tetszik a másikban.

Örülj, hogy rendes embert találtál, és ez a legnagyobb gond vele, hogy csak szólásra teszi meg amit kérsz.

2022. szept. 12. 15:07
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Iphone-on is van Emlékeztető app, ami lehet közös. Androidon Google Tasks. De van még Microsoft Todo, Wunderlist, meg kb egy tonna ilyen app.

Annyi a lényeg h csináljatok egy közös teendőlistát, és lehessen a teendőkhöz emlékeztetőt állítani, rendszeres emlékeztetőt, pl. minden csütörtökön 6-kor pittyeg stb. Ez tök jó mert nem te nyaggatod a párodat onnantól, hanem a telefon. Bejelöli hogy mi az amivel végzett, így te is látod. Szerintem nagyon hasznos és jól működik nálunk.

2022. szept. 12. 15:08
 26/32 anonim ***** válasza:
43%

Passzold át nekem! Mert en pont ilyen pasira vágyom! Én megbecsülném, és nem a gyakori elott sírnek, hogy jajjj, nem tokeletes! Meg nem takarit, csak kérésre! És? Van, aki kérésre sem! Én egyébként, örömmel megcsinálom a házimunka 100%át, ha a pasi meg gondoskodik a pénzkeresésről. (Nem kell eltattani, de az én kis netto 400as keresetem nem sok nyilván)

Amugy meg, aki a tokeletes herceget varja feher lovon, az nem fogja felismerni a Hús-Ver FÉRFIT! akkor sem, ha keresztül esik rajta!

2022. szept. 12. 16:20
 27/32 A kérdező kommentje:

26, Én egyébként, örömmel megcsinálom a házimunka 100%át, ha a pasi meg gondoskodik a pénzkeresésről.

Nem gondoskodik. Fent írtam, hogy én is dolgozom. Sőt, többet nála, mert nekem 3 munkahelyem van, azaz havi kB 200 órát megyek. Épp ezért okoz problémát:)

24, igen, ezeket imádom benne, bár pont ez az igazi kemény stílus tudja azt szülni, hogy időnként az érzelmi problémákban magamat kell támogatnom, mert ő meg sem nyílik, s ezáltal nem tud segíteni ebben. Ez egy fele-fele szitu, mert néha jó lenne egy kis vigasz (mint mindenkinek) , viszont máskor pont ezzel kényszerít arra, hogy én is keményebb legyek, ami meg jó.

2022. szept. 12. 18:58
 28/32 anonim ***** válasza:
18%
Van nő akinek semmi sem jó, másnak a férje alkoholista, nőcsábász,szerencsejàtékos,üti veri a családot mégis jobban megbecsülik,na ha neked ez a FFI probléma kb ilyeneket kívánok neked aztàn rájönnél...
2022. szept. 12. 20:27
 29/32 A kérdező kommentje:

Attól, hogy neked csak a sz*r jutott, nem kell nekem is mindent elfogadni. Értem, neked alacsonyak az igényeid, de valószínűleg magadból indulsz ki és magadhoz mérten választasz párt. Én viszont tisztában vagyok az értékeimmel és ebből kifolyólag szeretnék egyenlő kapcsolatban élni mással:)

Elhiszem, hogy megkeseredett vagy, de semmi szükség arra, hogy itt vezesd ezt le, nagyszerű válaszokat kaptam előtted másoktól és ez bőven ég volt, nyugodtan hagyd abba. Ha nem bánod, én nem kívánok innentől reagálni a kommentjeidre, mivel köze nincs kérdésemhez, itt már csak irigység és frusztráció látszik.

2022. szept. 12. 20:48
 30/32 anonim ***** válasza:
85%

#28 nem vagy normális. azoknak a nőknek sem kellene egy csöppet sem megbecsülniük az olyan alja ffiakat, mint akikről te írsz. az lenne az alap, hogy nincsenek ilyen ,,csomagjai" egy embernek, nem hogy még le kell borulni előtte, mert nem gyepál meg.

igazából kérdező engem rendkívül felbosszantana, ha ilyen lenne a párom, főleg úgy, hogy te többet is dolgozol. fordított esetben már hőbörögnének az emberek, hogy akkor igazából a te dolgod lenne az összes házimunka, mert a párod többet dolgozik.

amit te végzel, azt érzelmi munkának nevezik, te szervezed a család életét, tartod fejben a feladatokat, figyelmezteted a házimunka elvégzésére, írkálod majd a sokak által javasolt listát stb. szerintem olvasgass erről. bocsi, de nekem egy felőtt kapcsolatban nem játszik, hogy én szépen megtervezgetem a feladatokat, kiválaszom, hogy mit csináljon a párom, szólok neki állandóan stb. ezt a kisgyerekekkel kell csinálni, szégyennek tartom ezt felnőtt ffi esetében.

ettől függetlenül te tudod, hogy neked mennyire éri meg ezzel szórakozni, mennyit kompenzál a másik, tényleg csak ennyi a hibája, tudsz-e így leélni egy életet...

2022. szept. 13. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!