Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30-35 évesen egy fiú miért akar sakkozni a barátnőjével?
Ne értsetek félre, tisztelem aki ezt a retro játékot mai napig űzi de meglehetősen unalmas és valójában egyéni magányos játék mivel magadban gondolkodsz.
Egy fiú, ha ismerkedik vagy párkapcsolatban van, miért akarja mindenáron a sakkot ráerőltetni egy lányra, például egy strandon?
Nem az a normális, ha egymásról beszélünk, egymást nézzük, sétálunk, eszünk, napozunk??
Általában úgyis fölényben lesz, ami pedig bunkóság egy kedves lánnyal szemben.
Keressen magának vele egyszintű játékost baráti körben szerintem...
Ettől még a rejtvény megfejtése is jobb mert együtt egymás mellett ülünk és segítjük egymást a betűkkel a végén nevetünk a poénon.
De a sakk egy verseny, akárcsak a kártya.
Miért akarnék kártyázni? Miért kell versenyeztetni magunkat?
Nem jön ki jól...most akkor ki hagyja nyerni a másikat, hogy a másiknak imponáljak? Legyen egy jó napja, hogy nyer... Vagy mi???
Köszönöm mindenki válaszát, valóban nem illünk össze, én évekkel idősebb vagyok nála, számos egyéb dologban több a tapasztalatom, tudásom amin többször megsértődött már hónapok alatt és úgy vélem, szeretett volna egyszer legalább valamiben nyerni. Magasabb a felsőfokú végzettségem, több nyelven és jobban beszélek, mint ő, háztartásban, konyhában mindent jobban tudok, mint ő, pszichológiai és egészségügyi témákban is, de sok férfias témában is, tehát összességében kevesebbnek érzi magát. Nyugi srácok, az én önértékelésemmel aztán semmi gond... egyszerűen csak az én koromban már vannak az embernek elvárásai, hogy egy fiú milyen tulajdonságokat hagyjon hátra, amit huszonévesen még megtehet mert ifjú, de 30 felett nekem nem fér bele.
Én gyerekként játszottam sakkot kb. utoljára, ő havonta szokott a mai napig is. Szerintem egyszerűen felment benne a pumpa, hogy még így is döntetlen lett az első játszmánk. Egy elkényeztetett egyke fiúnak, anyuci kicsi fia kategóriának egészen elképesztő személyisége tud lenni, kiderül már számomra is. Na mindegy, már nem érdekel, ez csak megerősített, hogy a kapcsolatunk véges,mert most ebben, máskor másban lesz fura. Azóta nem játszottunk mert nincs itthon játék csak a strandon volt az udvaron, úgyhogy mindegy.
Én nem voltam waldorfos, nem innen jön a dolog. Egész egyszerűen számomra más tartalmi töltete van egy párkapcsolatnak.
Egyébként köszi az egyik kommentet, nem gondoltam, hogy van összefüggés, de tényleg kicsi a farka és rossz az ágyban, csak nekem éppenséggel nem központi téma a szex és ezért bátorkodtam együtt lenni vele. De ahogy látom, előfordulhat, hogy ilyenkor megpróbál az illető mindenféle más tevékenységet erőltetni. Rendben, nincs ezzel baj, tanultam az esetből. Ugyanez a mániája kártyajátékokkal.
Vagy csak szimplán ő szeret játszani, engem meg nem érdekelnek a játékok.
Megmondom őszintén, hosszú évek óta nem találkoztam olyannal, akinek ennyire az élete része lett volna a játék és eszembe sem jutott, hogy egyszer még ezzel a látszólag ártatlan tulajdonsággal kell vitázni valakivel párkapcsolatban.
Én azt hittem a srácok egymással játszák ezeket, és nem csak ez van neki, számos más ilyen játék-szerű, szenvedély-szerű dolga van, amikre mindig mondani is szoktam, hogy miért velem akarja ezeket csinálni...ott vannak a haverjai erre.
Közben látom, kikopnak ezek a haverok, vagy nekik is van már kapcsolatuk. Így meg végülis maradok én neki, mert hiszen kivel mással játszon.
Például a jelenlétemben simán elkezd játszani azzal a full régi zöld hátterű gagyi programmal,ami már 25 éve is volt számítógépeken kártyajáték, römi talán. Gyerekként játszottam én is, mikor nagy szám volt, dehát ma.... igen értem,velem akarná ezt is, de könyörgöm, ezt amúgy ő viszont évek óta tudja magáról, hogy kvázi jàtékfüggő... talán akkor ezt finoman közölni kéne ismerkedéskor mert most meg már annyira benne vagyunk más dolgok miatt a kapcsolatban, hogy gyakorlatilag mindenki kiröhögne, hogy azért szakítottam vele, mert nem voltam a játék partnere.
Családilag örökölt egyébként függőségre hajlamosító genetikát, de akkor nála ezek szerint nem alkohol lesz a bűnös, hanem a játékok. Most realizálom csak. Ha vendégek jönnek, akkor is többször erőltet rá az asztaltársaságra pókert, römit, én ezt is rossz szemmel nézem.
Na mindegy, elnézést mindenkitől, ezt inkább egy hozzánk közel álló személytől kellett volna megkérdeznem,mert minket nem ismerve, sok irányba elment a téma, de legalább érdekes volt a megnyilvánulásotok! :)
Nem kicsit süt a sértettség a válaszodból, ne haragudj.
Mintha bűn lenne, hogy valaki szeret játszani, társaságban pedig sokkal nagyobb buli.
Jobb lenne, ha keresnétek mindketten számotokra megfelelő partnert, nem foglalkozva mások véleményével, mert ez így csak kínlódás mindkettőtöknek.
Fhú... :D
Ez azért így erős volt. :D
Bizonygatod, hogy te mennyire klasszisokkal több vagy nála, aztán lazán elver sakkban. És te ugye annyira több vagy nála, hogy ahelyett, hogy ezt értelmes ember módjára elfogadd, dedós hisztibe kezdesz. :D
Most az önfényezésed vagy egyáltalán nem igaz, vagy egyszerűen csak ismét láttunk egy példát arra, hogy a diploma nem jelent többet annál, mint hogy egy adott szakterületen teljesítetted a megszerzésének a követelményeit. De ettől még nem leszel jobb ember, nem leszel jobb társaság, nem lesz jobb a személyiséged, sőt, még az sem biztos, hogy más területeken okosabb, értelmesebb leszel.
"én évekkel idősebb vagyok nála"
És amikor összejöttetek, nem voltál évekkel idősebb nála?
Mondjuk ahogy nézem, ennek ellenére ő az érettebb.
"számos egyéb dologban több a tapasztalatom, tudásom amin többször megsértődött már"
Bocsánat, de ezen hangosan felnevettem. :D Miután te eljátszod a nagy sértődöttet, mert sakkban kikaptál, te beszélsz arról, hogy a másik sértődős? Sőt, nem csak egyszerűen megsértődtél, de szabályosan bekattantál tőle.
"Magasabb a felsőfokú végzettségem"
És?
"több nyelven és jobban beszélek, mint ő"
És?
"háztartásban, konyhában mindent jobban tudok, mint ő, pszichológiai és egészségügyi témákban is"
Oké, most te tényleg nagyon elszakadtál a valóságtól, vagy ez egy ordas nagy kamu.Te a pszichológiai témákban még egy molylepkénél sem vagy jobb, ezt 4 oldalon át bizonyítottad.
"összességében kevesebbnek érzi magát"
Nem ő érzi magát kevesebbnek. Te vagy az, aki betegesen dominálni akar, amibe még az sem fér bele, hogy egy játékban kikapjon.
"Nyugi srácok, az én önértékelésemmel aztán semmi gond.."
Dehogynem!
Te, kedves pszichológiai témák királynője, jobb, ha tudod, hogy komoly önértékelési problémáid vannak. Az interperszonális készségeid egy óvodás szintjén vannak, a konfliktuskezelést hírből sem ismered, az empátia és az elfogadás pedig ismeretlen fogalom számodra. Emellett beképzelt is vagy.
"az én koromban már vannak az embernek elvárásai"
Az elvárások nem korfüggőek.
"amit huszonévesen még megtehet mert ifjú, de 30 felett nekem nem fér bele"
Például az, hogy ne legyen egy megkeseredett, befásult, svanyú ember? Jaa, hogy neked ezt jelentik az elvárások? Így már mindent értek!
"Én gyerekként játszottam sakkot kb. utoljára"
Egyéni probléma.
"ő havonta szokott a mai napig is"
Jól is teszi. Képzed, Kaszparov pedig már jócskán nyugdíjas, és napi szinten sakkozik.
"Szerintem egyszerűen felment benne a pumpa"
Nem, nem benne.
"Egy elkényeztetett egyke fiúnak, anyuci kicsi fia kategóriának egészen elképesztő személyisége tud lenni"
Mondja ezt anyuci elkényeztetett, nagyképű kislánya, aki bevágja a durcit, ha kikap sakkban. :D
"Én nem voltam waldorfos"
Nem. Te annál rosszabb voltál.
"Egész egyszerűen számomra más tartalmi töltete van egy párkapcsolatnak."
Igen. Bambulni egymást, miközben lángost zabáltok, és bárgyú keresztrejtvény-poénokon röhögcséltek.
"tényleg kicsi a farka és rossz az ágyban"
Érdekes, mégis széttetted neki a lábad.
Szerintem ha őt megkérdeznénk, biztos lenne pár keresetlen szava az ágyban nyújtott teljesítményedre.
"hosszú évek óta nem találkoztam olyannal, akinek ennyire az élete része lett volna a játék"
Egy normális embernél pedig ez így van. Játszani jó. Főleg, ha az a játék a szellemi képességeket karbantartja és fejleszti. Tudod, nem mindenki egy keserű hárpia, akinek a kapcsolat alfája és omegája egymás bámulása.
"Én azt hittem a srácok egymással játszák ezeket"
És ezt egy "diplomás" ember írta le.
Akkor most lassan írom, hogy a diplomás kisasszony is értse! Az egyes szórakozási formák nincsenek nemhez kötve. Szerinted Magnus Carlsen bedurcizott, amikor Polgár Judit kihívta egy partira?
"ott vannak a haverjai erre"
Igen. Itt derül ki, hogy egy kapcsolat mennyire életképes. Ahol a dugáson, meg egymás bambulásán kívül nem lehet mást csinálni, mert "arra ott vannak a haverok", az egy tartalmatlan, életképtelen kapcsolat.
"amúgy ő viszont évek óta tudja magáról, hogy kvázi jàtékfüggő"
Nem az.
Hadd ne kelljen elmagyaráznom, kedves diplomás, jó képességű kisasszony, hogy az addikció, és a kedvtelés között komoly különbségek vannak. A te logikád szerint mindenki függő, aki szeret valamit csinálni. De várjunk csak! Akkor te keresztrejtvényfüggő vagy?
" talán akkor ezt finoman közölni kéne ismerkedéskor", hogy te egy megkeseredett, savanyú boszorka vagy, aki dugáson kívül másra semmire nem való.
"mindenki kiröhögne, hogy azért szakítottam vele, mert nem voltam a játék partnere"
És nem esik le, hogy miért röhögne ki ezért mindenki? Na, tényleg nem? Ehhez kevés a diplomád?
"Ha vendégek jönnek, akkor is többször erőltet rá az asztaltársaságra pókert, römit"
Ha keresztrejtvényt fejtetne velük, az mindjárt más lenne, igaz?
Nah...
Akkor hadd mondjam el, hogy ezek a dolgok normális körökben hogy működnek!
1. Normális körülmények között két ember kapcsolatának alappillére a kölcsönös megbecsülés, tisztelet, és szeretet. Ez nálatok (nálad) a legkisebb mértékben sincs meg. Te lenéző vagy, kötekedő, és azt keresed, hogy hogy mocskold be azt, akivel együtt vagy.
2. Normális körülmények között az embernek természetes szükséglete a játék. Hogy aztán ezt ki milyen formában valósítja meg, az egyénenként nagyon eltérő lehet. Valaki például dartsozni szeret. Valaki csocsózni. Valaki videojátékozni. Valaki sakkozni. Valaki társasjátékozni. Valaki a labdajátékokat szereti. Stb, stb. Ezen nincs mit fennakadni, az embernek szüksége van a kikapcsolódás ezen formáira. Ja, hogy régen az volt a sztereotípia, hogy játszani csak a gyerekeknek lehet? Ez már számtalanszor megcáfolt baromság. Igazolt tény, hogy akik nem játszanak, azok átlagban sokkal boldogtalanabbak, akik pedig boldogtalanabbak, azok nagyobb valószínűséggel nyúlnak alkoholhoz, vagy droghoz.
3. Normális körülmények között a szerelmesek igyekeznek megismerni egymás szokásait, kedvteléseit. Ez persze nem jelenti azt, hogy egymás minden szokásást imádni kell, de törekedni kell annak elfogadására, és legtöbbször szórakoztató annak megismerése.
4. Normális körülmények között a felek fel tudják fogni, hogy a játék az játék, és nem valami vérre menő dolognak tekintik. "Jaj, elvert a szerelmem sakkban, most mit tegyek??" Semmit. Én barátnőmmel ha kikapok valamiben, vagy megdicsérem, hogy milyen jól játszott, vagy simán csak örülök annak, hogy játszottunk egy jót.
5. Ha meg valami konfliktus van, azt normális körülmények között le szokták rendezni érett emberekhez méltóan. Ha pedig olyasmi a konfliktus oka, ami egy pitiáner semmiség, abból nem szoktak problémát csinálni. Ha szexuális problémák vannak, azt is jobb helyeken megbeszélik, hiszen rengeteg dolgon lehet változtatni. Ha pedig szerinted a péniszméreten múlik, hogy milyen lesz a szex, akkor mind a szexuális kultúrád, mint a párkapcsolati intelligenciád a béka popója alatt van.
Egyébiránt:
- A játék kikapcsol, és egész jó stresszoldó.
- Egy játék értékét nem a kora határozza meg. Nem tudom, mi ez a hülye mánia nálad, hogy csak azt vagy hajlandó elfogadni, amit 2-3 éven belül találtak ki, de ez nagyon torz értékrendre utal. (Hadd ne mondjam, az, hogy te már 40 körül vagy, akkor ezen elv alapján már értéktelen is vagy? :D)
- A sakk nem csak simán egy játék. Ez egy rendkívül jó agytorna. Különösen a harmincas évektől kezdve lényeges, hogy az ember rendszeresen karbantartsa az agyát. Túl azon, hogy ezzel sok időskori mentális betegség (demencia, alzheimer) kockázatát csökkenteni, vagy a majdani lefolyását enyhíteni lehet, az életminőséget is javítja, ha az ember nem butul el.
- A függőség nem azt jelenti, hogy az ember szeret csinálni valamit. Addikcióról akkor beszélünk, ha az jelentős mértékben, negatívan befolyásolja az ember életvitelét. A függőség egyik fő jellemzője, hogy mellette az élet más területeit teljesen leépíti az ember. Leépíti a szociális kapcsolatait, a munkája, és a kapcsolatai kárára megy, stb. Tudom, hogy most mire gondolsz, de neeeem, attól, hogy egy finnyász hisztigép a barátnője, aki emiatt szakít, az nem jelenti azt, hogy a srác építette volna le a kapcsolatát. Azt te tetted meg. És neeem, az, hogy másra kevesebb idő jut, az attól még nem függőség. Hiszen ez alapján mindent annak tekinthetnénk, és egész nap csak céltalanul bambulni szabadna.
A függőség másik lényeges jellemzője, hogy azt már megszokásból, "muszájból" csinálja az ember, és nem azért, mert örömét leli benne. Nekem nem tűnt úgy, hogy ez lenne a helyzet.
Egy kérés: legközelebb azért ha ismerkedsz, már a legelején tudasd a potenciális partnereddel, hogy csak 20 centis farok felett vagy hajlandó ismerkedni, és csak akkor, ha egy keserű, befásult ember.
Köszi 43-as ismét a kimerítő választ, azért a valóság tudod, hogy árnyaltabb. Valójában egy közös barátunkat vagy egy rokonát fogom a jövőben ilyesmi dolgokról kérdezni, aki mindkettőnket ismer, mert így idegenként nem lehet reális választ adni erre az egészre, és alapjában véve jó dolgokat írsz le, ami a nagy átlagra sokszor is vonatkozik, de pár dologban sajnos nem látsz jól dolgokat, velünk kapcsolatban. Hiba volt kiírnom a kérdést, nyilván ahhoz nekem is regényt kellett volna írnom, hogy teljesen érthető legyen a sztori.
Mindenesetre köszönöm, hogy ennyi időt szántál az írásra, azt legalább megtudtam, hogy teljesen normális valakiknél,felnőttként különböző játékokért rajongani. Elhiszem, hogy Te és a baráti köröd ilyen, nyilván összehozza az élet egy idő után a közös érdeklődésű embereket. Lehet nekem vannak unalmas barátaim, vagy más régiókban éltem eddig, más korosztály, más érdeklődés, de komolyan mondom nekem eddig nem volt ilyenre példa. Ettől színes a világ. Nekem ez teljesen új dolog és új szituáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!