Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30-35 évesen egy fiú miért akar sakkozni a barátnőjével?
Ne értsetek félre, tisztelem aki ezt a retro játékot mai napig űzi de meglehetősen unalmas és valójában egyéni magányos játék mivel magadban gondolkodsz.
Egy fiú, ha ismerkedik vagy párkapcsolatban van, miért akarja mindenáron a sakkot ráerőltetni egy lányra, például egy strandon?
Nem az a normális, ha egymásról beszélünk, egymást nézzük, sétálunk, eszünk, napozunk??
Általában úgyis fölényben lesz, ami pedig bunkóság egy kedves lánnyal szemben.
Keressen magának vele egyszintű játékost baráti körben szerintem...
Ettől még a rejtvény megfejtése is jobb mert együtt egymás mellett ülünk és segítjük egymást a betűkkel a végén nevetünk a poénon.
De a sakk egy verseny, akárcsak a kártya.
Miért akarnék kártyázni? Miért kell versenyeztetni magunkat?
Nem jön ki jól...most akkor ki hagyja nyerni a másikat, hogy a másiknak imponáljak? Legyen egy jó napja, hogy nyer... Vagy mi???
Elfogadom, hogy kíváncsi a gondolkodásomra, reakcióimra de ezzel, hogy a nyilvánvalóan megfakult sakk tudásommal kényszerített játszani, így éppen semmit nem tudhatott meg rólam.
Igen, tudom, erélyesebben kellett volna mondanom, hogy nem akarok. Természetesen mondtam neki, többször is, de nyaggatott mint egy óvodás. És úgy voltam vele, jó...csak legyünk már túl rajta aztán csak békén hagy végre.
Én kedves akartam vele lenni, egyértelmű volt, hogy vesztek, de mivel felnőtt vagyok, nem hat meg, mindegy is. Ő is tudta, hogy nyerni fog, teljesen felesleges és bunkó húzás volt egy általam nem ismert trükkel elverni és utána örült magának, hogy legyőzött.
Lehet én vagyok érzékeny, de számomra ez őt is jellemzi, ahogy ő esetleg kíváncsi volt a reakcióimra, úgy ő is megmutatta magát rossz értelemben véve. És ez nem az első negatív tulajdonsága, összeáll majd a kép...
De mit számít milyen jelenleg a sakktudásod? Odamész, játszol ahogy tudsz, aztán majd a játék közben felelevenednek a szabályok, meg majd jönnek a stratégiák. Tényleg, minek így ráfeszülni egy h*lye sakkjátszmára, a US Openre készültök vagy mi?
Ha ő meg nem is képes veszíteni állításod szerint, meg nem is szimpatikus a viselkedése úgy egy az egyben, akkor minek erőlteted ezt a kapcsolatot? Hagyd ott a h*lyegyereket játszogasson el magában, te meg lazíts végre egyet.
Hát nem tudom. Kicsit túltolod, de a párodnak se kéne erőltetni, pláne h mondtad nincs kedved.
Amúgy engem se venne rá senki sakkra meg pókerre pl. Nekem azok unalmasak, pl a horgászat is.
Nem zavar ha a párom szereti és játszik, de engem hagyjon evvel pl. Van számos más program, amit jobban szeretek és eddig úgy is választottam párt, aki szintén szereti ezeket és együtt is tudjuk csinálni.
N 30
1) ne foglalkozz a sok negativ hozzaszolassal. Mar a kerdes megfogalmazasan is latszik, hogy nem vagy sotet, hiszen probalod megoldani a helyzetet
2) valoszinuleg azert akar veled sakkozni, mert
a) szeretne megtanitani teged is sakkozni
b) o nagyon szereti ezt es szeretne, ha te is megertened, miert, esetleg jobb lennel benne
c) igy akar dominalni feletted - ezt onnan veszed eszre, hogy nem turelemmel tanit, hanem ahogy te is irtad, piti modon elver, utana meg tele lesz onbizalommal
d) nem jo az ágyban.
en 30-35 évesen inkabb szexelni akartam a csajommal, nem sakkozni :D
bocs.
ettol fuggetlenul, ha neki ez tenyleg ennyire fontos teged meg nem erdekel, akkor mondd meg neki, hogy te meg kártyázni/filmet nezni/d.gni szeretnel es 2 sakkmeccs után mast csinaljatok. kompromisszum.
ha a C) vagy D) opcio nyert, akkor meg keress mást, hosszutavon jobban jarsz :)
amugy szerintem ez ilyen alap emberi tulajdonsag, hogy a sajat hobbinkat szeretnenk a masikkal megismertetni, megszerettetni, mert ugy gondoljuk, ha nekunk oromet okoz, biztos neki is + neha jo erzes atadni, tanitani a masikat, de ez sajnos nem mindig van igy.
En pl szerettem bowlingozni, elmentunk az egyik exemmel egy helyre, ahol volt bowling palya.
Azt hittem, milyen jo buli lesz, jot nevetunk egyutt, kellemes randi lesz, erre kb osszevesztunk, mert annyi hajlandosag nem volt benne, hogy megtanulja, hogy kell fogni a golyot. Kb mintha egy majommal jatszottam volna, latszott rajta, hogy abszolut nem erdekli.
ezen aztan Jol osszevesztunk es szakitottunk :D szoval nem kell mindig raeroltetni a sajat hobbinkat.
Őszintén fogalmam sincs, mit rinyálsz.. én 31 vagyok, szeretek sakkozni, annakidején a korosztályomban egész jó voltam suli szinten, pedig nem tanultam. Nem elavult játék, mivel logikai gondolkodást fejleszt, képzeld, mióta befutott nálunk Polgárjudit, azóta a lányomnak is tanítják például suliban, és mik vannak, jobban játszik a fiúk nagy részénél, pedig ők már tavaly is tanulták. Ez egyszerűen logikus gondolkodáson alapuló játék, mondjuk figyelemből sem árt bele, a gyerekemnek pl ezért megy lassabban. Simán lehetett volna esélyed.
A játék típusától eltekintve.. Minden sport, minden társas versengésről szól, sőt, a videójátékok egy része is. Te valami waldorfos voltál, hogy ezt elítéled? Vagy csak az nem tetszik, hogy úgy érezted veszteni fogsz? Szerintem a játékok szórakoztatóak, nyilván egy felnőttet(jobb esetben) sem vág haza a vereség. A felnőttek is szoktak játszani, úgy bármit, és azért, mert a játék izgalma, a másik új oldalának megismerése fontos. Én nagyon szerettem minden exemmel, és szeretek a mai napig játszani.. bármit. Újat tanulni pedig szuper, ha esetleg versenyszerűen játszott, komolyan elutasítanál egy új ismeretet?
Egyébként meg mutasd meg te, miben vagy hazai pályán, mi az, amiben te tudsz tanítani neki valamit. Akár csak annyit, hogy vágja fel gyorsabban a krumplit, vagy hogy ne vegyen fekete cipőt barna nadrághoz, vagy origamit, vagy mittudomén, miben vagy jó.
Ja és harmincasok azok már bőven férfiak, már 5 éve is azok voltak.. Felszedtek 20 körül/alatt? Jajj kislány. Már azelőtt kikaptál, hogy egyáltalán játszottál volna.
Az az "általam nem ismert húzás" kezd kíváncsivá tenni. Szerintem a sakk szabályai tiszták és világosak. Nem a bonyolult szabályokon van a hangsúly, hanem a gondolkodáson.
Nem is férfi dolog. Nő vagyok, és imádom.
Szerintem eléggé túltolod a dolgot. Ha valamit nem akarsz, az legyen nem, és a másik hiába erőszakoskodik, akkor sem kell belemenni a vitába.
Lehet susztermatt volt, és elmondta, hogy csinálta, mire megsértődött a lányka..
Vagy rosálás(sánc) volt, azt kevesen ismerik, bár azzal nem lehet mattot adni, csak nagyon körülményesen.
Amúgy, ha nem játszott versenyszinten(valódin, nem ilyen kamu iskolain), akkor tökre egy szinten vagytok. Amatőrök.
"jajj, olyat akart játszani velem, amiben úgy gondolta nyerni fog, ez nem sportszerű".. Bizonyám, csak olyat sportszerű játszani, amiben úgy gondolod egyformán bénák vagytok, vagy te fogsz veszteni! Ja, nem.
Ráadásul ez tényleg nem olyan játék, hogy fejlődsz x óra gyakorlástól, mint labdajátékokban mondjuk, minimálisan tudsz csak elmozdulni a szintedről. Szerintem ez hiszti, amit levágsz, azért, mert valamiben kevésbé vagy ügyes, és zavar, hogy rávilágított. Szépen rejteni akarsz mindent, amiben ügyetlenebb vagy. Nem mered vállalni. A vállalás nem azt jelenti, hogy elmondod, hanem meg is mutatod..
Amúgy az első döntetlen lett, szóval nem tudom, miért gondolod, hogy nem vagytok egy szinten. Mind a ketten kezdők vagytok, egyszer döntetlen lett, egyszer ő nyert.
Semmit sem szeretsz játszani/sportolni? Mostmár igazán érdekel. És az is, hogy waldorfos voltál-e, ott ültetik a gyerekbe ezt a fajta látásmódot, hogy amiben a legkisebb versengés lehet, az "káros". Ha magadtól fejlesztetted ki, akkor szerintem önbizalomhiány, semmi baj nincs azzal, ha valamit úgy csinálsz, hogy nem vagy kifejezetten jó benne, fejlődni mindig lehet, és új dolgokat tanulni/új területeken fejlődni pedig élvezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!