Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom évek óta becsapott. Ezt hogy lehet elkönyvelni?
10 éve együtt vagyunk, 8 éve együtt élünk, házasok vagyunk. Mindig a gyermekvállalás és lakásvásárlás téma hallatán vagy el odázta a dolgot, vagy a nem megfelelő körülményekre és anyagi körülményekre hivatkozott. Többször volt az, hogy félt hogy nem lesz utána alkalom meg pénz xy dolgokat megvenni..pl jobb autó, Ps4, szerszámok stb, mert nagyon szeret szerelni. Ketten kb 550ezer ft-ot keresünk havonta, ami fix. Egy kisvárosban élünk. 70 ezer ft albérletet fizetünk. Mivel mindkettőnknek stabil munkahelye és anyagi háttere van aktuális lenne jövőre a ház és a gyerek. De most nagyobb, jobb kocsit akar, amihez hitelt is venne fel. Azt mondja megint csúsztassuk el a dolgot, de legalább 1 évet. 😭 Annyira becsapva érzem magam. Neki csak a tárgyak és a személyes szükségletei a fontosak,nem a család.
Mit tegyek? Volt már közületek így valaki? Lesz ebből valami?
Így van. Nem tartanék igényt a gyerektartásra. Hártány nem érné a párom. Nyilván ezzel senkinek nem dicsekednék.
De lényeg a lényegben, hogy idővel eldől mi lesz. Nem sok reményt fűzök a kettőnk kapcsolatához. De ennél a verziónál már csak vesztesebben szállhatok ki ebből a kapcsolatból ha oda kerül a sor.
Igen most azt mondod nem kérnéd, aztán ki tudja hogy alakul majd az élet és mikor jönne jól pluszban havi x tízezer Ft. De itt nem csak a gyerektartásról van szó bsszus, nehogy már ez legyen a mentség, hogy ja amúgy nem kérek Gyt-t és akkor máris rendben van az egész…Valakit kvázi akarata ellenére és a tudta nélkül szülővé tenni a lehető legaljasabb dolog. Azt hiszed amúgy egyedülálló anyának lenni akkora buli? Csak mert nagyon nem az, sokszor még úgy is rohadt nehéz, ha ott az apa is, hát még egyedül.
A gyerekednek egyébként mégis mit mondanál, ha érdekli neki miért “nincs” apja? Biztos baromira díjazni fogja a megszületésének körülményeit és azt, hogy teljesen tudatosan és szándékosan szántad neki az apa nélküli létet, csak mert neked gyerek kellett és ahelyett hogy olyannak szültél volna, aki szintén akar, inkább választottad ezt a gusztustalan “megoldást”.
Miért mondanék ilyet a gyereknek? Kitalálok egy normális választ, amivel nem alázom porig sem magam sem az apját.
Miért gondolod hogy csak kitolnék a párommal? Nem hiszem hogy bele rokkanna.
És legfőbbként miért kellene nekem a legrosszabb opciót választanom? Ha elhagy a gyermek miatt, még gyerekkel is tudok párt keresni magamnak. Nem könnyebb a mai világban gyerek nélkül sem normális társat találni az embernek maga mellé.. Sőt.
Ha te ezt az önfeláldozó keserű életet magadnak is el tudnád képzelni (amit felvázolsz nekem) akkor te egy nagyon megkeseredett ember lehetsz és csak gratulálni tudok hozzá.
Eddig én nem szóltam hozzá.
Szerintem azért nem tisztességes, amit tervezel, mert az, hogy a párod évekig hitegetett, nem jogosít fel arra, hiába haragszol rá, hogy az akarata ellenére apává tedd (sőt, inkább csak spermadonorrá).
Értem a gondolatmeneted: becsapott és hitegetett, ezért szerinted megteheted ezt vele, mert ezt érzed igazságosnak, ez kárpótolna a sérelmeidért, az elvesztett évekért. Úgy érzed, neked is jár az anyaság, és nem akarsz lemondani róla, csak mert most a párod hitegetése miatt, a szakítás után elölről kéne kezdened a párkeresést, amitől félsz. Egyszerűbb lenne összehozni valahogy a gyereket.
Csakhogy a saját felelősségedet nem nézed. Igen, ő hitegetett, te pedig hittél neki. Sőt, most is tavaszig adnál ultimátumot, addig meg vagy az ultimátum lejárta után megpróbánál a tudta nélkül teherbeesni. Ebben lenne köszönet? Ha a fenyegetés hatására menne bele, abból bármi jó sülhetne ki?
A leendő gyereked érdekeit nézve is ez mindenhogy önzőség, amit tervezel. Akár együttmaradnátok a pároddal utána, akár nem, csoda lenne, ha ebből egy egészséges lelkű gyerek tudna felnőni. Az egész életére hatással lenne, hogy ilyen ármánykodásban fogant, ebben teljesen biztos vagyok. Akkor is, ha kitalálnál egy nagyon meggyőző mesét az apjáról.
Itt egyetlen tisztességes út van, hogy a TE lelkiismereted tiszta maradjon. Most szakítasz vele, és továbblépsz.
Ha pedig nem találsz megfelelő párt a családalapításhoz, még mindig ott lesz a lehetőség, hogy anonim donorspermával anya legyél. De addig még bőven van időd. Arra viszont nincs, hogy erre a kapcsolatra akár egy napot is pazarolj. A te döntésed volt eddig is, hogy benne maradtál. Hiba volt? Igen. De ahelyett, hogy elégtételt veszel azzal, hogy ilyen módon teherbe ejteted magad, tanulj az esetből, és változtass, minél előbb!
44 Mert talán ez lenne az IGAZSÁG?! De látom neked ez sokat nem jelent, hisz még büszkén le is írod, hogy kitalálnál egy sztorit, magyarul hazudnál neki egy baromi fontos kérdésben. Ehhez meg én gratulálnék neked. Bár aki titokban kívánja a saját sértettsége meg önzősége miatt felcsináltatni magát, attól nem túl meglepő, ha majdan a saját gyerekét is hazugságban akarja tartani egy egész életen át...
Lehet idővel találnál párt magadnak, ilyet senki sem állított, de azért ne ringasd magad hiú ábrándokba, millió az egyhez az esélye annak, hogy egy újszülött mellől te majd találsz magadnak pasit, aki gyerekestül bevállal, plusz az elején időd se sok lesz az ismerkedésre, de mondhat neked bármit az ember, egyik füleden be, másikon ki. Rettentően önző vagy, nem érdekel téged semmi, csak a saját vágyaid kielégítése, még a saját majdani gyerekedet érdekeit is simán “beáldoznád”, ez kristálytisztán látszik a kommentjeidből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!