Miért kell rögtön elkönyvelni hogy ez a hónap nem sikerült?
Szerintem meg le kene szokni, hogy azelőtt tesztelnek, hogy megjönne. Sokat segítene mindenki lelki állapotán. A korai negatív és pozitív sem jelent SEMMIT. Nem tudom, ezt miért nem lehet végre elfogadni...
Lehet 10 év múlva már más lesz a helyzet, de jelenleg ez van.
Ez itt igazából nem arról szól hogy hány napra előre hatékony a teszt. A barátnőd valamiért nagyon frusztrálja a sikertelenség, rá van görcsölve, ennek pedig lelki oka van.
Mióta próbálkoztok és hány éves? Ha régóta (főleg ha már a vége felé jár az ideális éveknek vagy közelít a kor ami előtt akart szülni) akkor megértem hogy frusztrált, mert nem csak azt realizálja ilyenkor hogy ez a hónap nem sikerült, hanem hogy sorozatban a tizensokadik sikertelen hónap. A nőkön pedig nagy a nyomás és még mindig rengeteg stigma és tévképzet létezik a teherbeesés körül. Esélyes hogy ilyenkor az is kirobban belőle hogy úgy érzi kifut az időből, hogy “selejtes” a teste, nem működik úgy ahogy kellene, hogy biztos elront valamit, vele van a baj. Ez nyilván nem igaz, de a folyamatos sikertelenség nagyon nyomasztó tud lenni, ilyenkor nem statisztikák meg észérvek szerint gondolkodik az ember.
Ha tényleg régebb óta próbálkoztok akkor érdemes lenne felkeresni egy orvost legalább tanácsadás céljából. Az interneten sok hülyeséget lehet olvasni, az orvos ellenben tud szakértő tanácsot adni, reális elvárásokat vagy terveket állítani és vizsgálatokat elrendelni ha úgy érzi itt az ideje, és amúgy is mindig megnyugtatóbb egy szakembertől hallani azt is ha baj van meg azt is ha nincs. Igazából ha nem régen próbálkoztok akkor is lehet hogy hitelesebb egy orvos szájából hallani hogy még semmi rosszat nem jelent ha két hónap után nem terhes és ne görcsöljön rá, de akkor egy pszichológussal sem ártana ketten leülnötök hogy miért érinti ennyire rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!