Akinek nem sikerült rögtön teherbe esni, sokat gondolt arra, hogy vajon miért nem "képes" rá?
Hasonló cipőben járunk, ez a negyedik sikertelen hónap, tudom hogy ez még semmi, de titkon én is abban reménykedtem mikor elhagytunk mindenféle fogamzásgátló módszert, hogy rögtön összejön majd! Túl optimista voltam lehet :)
Nekem pl január 6 óta nem jött meg a mensim, már teljesen beleéltem magam hogy most biztos sikerült, de a tesztek azóta is negatívak, mensinek semmi nyoma (ma vagyok a ciklus 43.-ik napján...) így most a következő utam a nőgyógyászhoz vezet mert ezek szerint valami nem okés, lehet hogy hormon probléma, lehet hogy más. Nem örülök neki :/ ki tudja meddig fog elhúzódni.
Tudom, hogy az én esetem nem pont ugyanolyan, de mikor letettem a fogamzásgátlót akkor még anyagi okokból nem vágtunk bele egyből a baba projektbe, viszont úgy voltunk vele, hogy ha becsúszik, akkor nem baj, majd megoldjuk. Persze magamban iszonyúan vágytam már babára, de végül 2 és fél évig védekeztünk, igazából elég lazán értelmezett megszakítással és minden hónapban mikor megjött arra gondoltam, hogy nem is lehet gyerekem (mert ugye a csapból is az folyik, hogy a megszakítás nem védekezés), sokszor teszteltem is mikor késett, de mindig negatív volt. Végül az első éles hónapunk sikeres volt, szinte még most sem fogtam fel, annyira meglepett, pedig már 21 hetes vagyok.
Hogy közben hogyan engedtem el ezeket a gondolataimat? Sehogy. Az első éles próbálkozás utáni első tesztem negatív lett (nemvárt előtt 1 nappal), és emlékszem, hogy sírva fakadtam, majd napokig rágtam magam és a párom nyugtatgatott, hogy szó sincs arról, hogy velünk bármi baj lenne. Nem hittem neki, és mikor még mindig nem jött meg, akkor mikor 4 nappal később újra teszteltem, kb már pisilés közben a könnyeimmel küzdöttem, hogy ez megint negatív lesz. Pedig pozitív volt.
11 hónap után jelentkeztünk vizsgálatokra. Úgy látszik, h úgy bele nyugodtam h végre kiderül mi a baj, h egyáltalán nem gondoltam arra h az a hónap sikeres lesz.
Most kűzdünk a kistesóért. 8. próbálkozós hónapban lettem terhes. Sajnos elvesztettük a babát 😖 azóta 4 hónap telt el, és semmi 😕
Bocsi elküldtem
Nem tudom elengedni.....
Én azzal nyugtatom magam, hogy utánajártam, az életkor függvényében, átlagosan hány hónap a terhesség létrejötte.
20-25 évesen: minimum 4-5 hónap
25-30 évesen: minimum 6 hónap
30-35 évesen: 6,7-10 hónap. Kb. Akkor, ha minden peteérést ki is használ a pár.
Én most vagyok 31 éves, túl 11 sikertelen hónapon, de az első 3-ban még nem is voltunk együtt pont peteéréskor. Így 8 hónap nem jött be. Most azzal nyugtatom magam, hogy az én koromban az is szuper, ha a 10. sikerül. Tehát van még pár hónapom, mielőbb komolyabban el kell gondolkodnom. De 12 hónapon túl biztos kivizsgálás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!