Nektek rögtön sikerült a párotokkal megegyeznetek a baba nevét illetően? Mi alapján döntöttetek, milyen nevek tetszettek? És végül mi lett a befutó?
Nekunk viszonylag keson (36 hetesen) derult ki, hogy lanyunk lesz. Mar az elejen egyet ertettunk a Lia Nikolett nevparosban. Mind a ketten Lia nevet akartuk adni a lanyunknak vilag eletunkben. Meg ossze se beszeltunk :)))
A fiu nevnel mar kerdes volt.. A ferjem a Sandorra szavazott (osszes felmeno Sandor). Mondtam, hogy biztos nem fogjak igy hivni. Par het alatt belenyugodott, megegyeztunk a Bence Alex parosba.
Megszuletett a lanyunk es Lia Nikolettnek lett anyakonyveze. Par oraval kesobb meghallottam a Luca nevet.
Azota ez jar a fejembe!!! Most ujra varjuk a babat, meg nem tudjuk milyen nemu lesz.
A lany nev: Luca Andrea
A fiu: Mate Alex.
Bencebol mar Dunat tudnek rekeszteni.. Matet pedig ritkan hallom mostansag a kornyezetemben.
Igazabol az a bajom, hogy fiu nevben nem is tudok gondolkodbi. Sosem tudtam.. a lanyunknal is elso perctol ereztem, hogy lanyunk lesz.
A fiu nev annyira mellekvagany volt szamomra, de meg kellett adni kotelezoen ezt is szules elotti par oraban.
Férjem az elsőnél mondta, hogy Levi/Levente lesz. Én azért felsoroltam még pár nevet, bár nekem is tetszett (Bálint, Zsombor, Ádám, Áron, Nándor) Végig hallgatott mondta, hogy jó, majd a másodiknak választUNK belőle. Levente lett :)
A másodiknál egyértelmű volt a Zsombor, de kislányt mutatott az ultrahang. Azt mondta válasszak én, de azért legyen valami vétó joga ha nagyon nem tetszik neki (nekem amit a Levente, amit ő döntött el tetszett). Két név közül nem tudtam dönteni: Léna és Lilla. Ő Lillát mondott. Végül meggondoltam magam és Léna lett :)
Kisfiunknál már elég korán tudtuk a nemét, de elég nehezen hoztuk meg a nevét illetően a döntést. Nekem nem tetszettek az Ő nevei, neki nem tetszettek az én neveim. Végül úgy a 32. hét környékén közös megegyezéssel a Botond nevet választottuk.
Kislányunknál nem sikerült közös nevezőre jutni. Férjem ragaszkodott az Ő általa favorizált névhez, nem zavarta, hogy a nevünkkel együtt túl keményen hangzik, és hogy nekem abszolút nem is tetszik. Az én általam választott név tetszett ugyan neki, de mivel az egész család a nemtetszését fejezte ki, ezért Őt is sikerült lebeszélniük róla. Mivel a szülésig nem sikerült közös nevezőre jutni, ezért az én általam választott nevet diktáltam be.
Megegyeztünk ha lány én keresek ha fiú akkor Ő keres nevet neki.Fiú lett.Összeírt vagy 15 nevet a netről és szépen kiveséztük.
-ne legyen a családban
-ne legyen az ismerős körben
-ne lehessen becézni
-összeillő legyen a vezetéknévvel(mind a kettőnk vezetéknevét kapta)
Csege lett:-)
Mi mindkettőnél 1x lapoztuk át a naptárt, én olvastam és jókat röhögtünk együtt azon, milyen nevek vannak.
Mindkét esetben kb. 5 percnyi töprengés után kisütöttük: Máté és Márton lett (csak egy nevük van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!