Nektek rögtön sikerült a párotokkal megegyeznetek a baba nevét illetően? Mi alapján döntöttetek, milyen nevek tetszettek? És végül mi lett a befutó?
Mi még csak jövőre tervezzük a babát, de már tudjuk a neveket.:)
Nekem már nagyon régóta az egyik kedvenc fiú nevem a Péter, sokáig nem is tudtam más névre gondolni, amikor az jutott eszembe, hogy fiam lesz. Megismertem a páromat és hamar elkezdtünk a nevekről beszélgetni, mert mindketten nagyon vágyunk babára. A fiú névnél szinte egyszerre mondtuk ki, hogy Péter.:)) Nagyon jó volt, hogy egyformán gondolkodunk.:) Neki a legjobb barátját hívták így, aki 18. szülinapján halt meg és ő akkor eldöntötte, hogy a fiát róla fogja elnevezni.
A lány név már kemény dió volt. Nekem nagyon tetszik a húgom neve (Ivett) és neki is tetszik, de a húgom nem rajongott az ötletért, hogy róla nevezzük el a lányunkat, így ezt sajnos elvetettük.:( Kb. 2 éve láttam egy kislányt, aki valami álom szép volt és kis tünemény. Lilinek hívták. Még sosem hallottam ezt a nevet előtte és nagyon megtetszett, viszont a párom vezetéknevéhez egyáltalán nem passzol, mivel L a vége, szóval egybeolvad.:(
Közben sokat beszélgettem édesanyámmal is nevekről és ő mindig oda lyukadt ki, hogy az Anna milyen szép név. Nekem akkor nem tetszett, viszont a dédimet is így hívták, aki a 2. anyukám volt, szóval nem is vetettem el a dolgot. A páromnak addig nem is említettem ezt, amíg el nem kezdtük nézni egyik évben a megasztárt. Abban volt Patai Anna. Hát mindkettőnket elbűvölt az a kislány és minél többet néztük annál többször hangoztattuk a nevét. Egyszer csak a párom megkérdezte, hogy nekem tetszik-e az Anna név? és addigra én is megszerettem.:) Szóval ezzel megállapodtunk, hogy ha lányunk lesz, akkor az Anna nevet fogja kapni.:)
Van másik favorit fiú nevünk is, az Ádám. Ha esetleg 2 fiúnk lenne én nagyon szeretném neki ezt a nevet adni, viszont így hívják a párom féltestvérét is. A párom viszont azt mondta, hogy ha őt nem fogja zavarni akkor adhatnánk, szóval még ez is a tarsolyban van.
Ami még mindkettőnknek tetszett:
Fiú: Zoltán (most már nem annyira), Tamás, László (ez a párom neve, úgyhogy én idegenkedek tőle)
Lány: Emma, Virág
Ami nekem tetszett, páromnak nem:
Fiú: Levente, Máté, Roland
Lány: Sára (szerinte túl bibliai, bár nekem eszembe sem jutott, amíg nem mondta), Abigél, Emili
Ami páromnak tetszett, de nekem nem:
Anita, Eszter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!