Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
7 év után olyan miatt szakítani mert én gyereket szeretnék o meg nem?
En vagyok a nő, 27 éves. Jelenleg 2 éve dolgozom rendszeresen mesterkepzes után (tolmacskent) ő már régebb óta dolgozik. Az én munkám miatt én elég sokat utazok, ráadásul főleg pont New york és Magyarország között, de azért mindig van elég időm itthon lenni. Én már egy ideje gyereket szeretnék, csak amíg egyetemre jártam az első cél az egyetem befejezése volt, de számomra sose volt kérdés hogy tőle szeretnék mindenképpen. Együtt kezdtük az egyetemet, ott ismerkedtünk meg, együtt fejeztük be, végigmentünk az el caminon, voltunk rengeteg országban, meg a maldiv szigeteken is. Ő volt amolyan igazi pasi az életemben akitől az első pillanatban tudtam hogy ő lesz a gyermekeim apja. De ő nem szeretne gyereket, egyeltalan nem. És ezt megmondta kerek perec, és nem is ertem miert hiszen tökéletes apja lenne a gyerekeimnek, tudom. Egyszerűen nem lehet vele erről beszélgetni. Nyilván meg fiatal vagyok, de azert nem szeretnék én se a végtelenségig várni egy babával, pláne hogy évekig szedtem mind hormonális fogamzásgátló készítményt, majd utána hüvelybe felhelyezkedot is használtam így gyanítom az is sok idő lenne mire egy gyermek megfogan.
Valaki volt hasonló helyzetben? Csak egy ilyen miatt a húgom azt mondta ne számítsak mert mégis csak 7 éve vagyunk együtt, de azt hiszem ez egy elég komoly lépés az emberek életében, és egy férfira nem lehet egy gyermeket rakenyszeriteni.
Tanácsokat nagyon szívesen fogadnék!
#8-as, childfree
Nem zavar, ha valaki gyereket akar, szeretem a gyerekeket nagyjából bármilyen korban, de a kérdező párjához hasonlóan én sem szeretnék soha gyereket.
Más választásod nagyon nincs. Ő akar, te nem. Mellesleg ronda dolog volt tőle, hogy hallgatta az egyenes választ, és így pazarolta az éveidet, mert gyerekvállalás szempontból már nem vagy fiatal.
Én szakítanék. Ezt a két igényt nem lehet összeegyeztetni.
Ezek szerint nincs közös jövőtök.
Cseréljünk. Az én párom akar gyereket, én meg nem. Ja, azóta már exem, de mindegy. Nagyon családcentrikus, minimum 3-at akar, 29 éves fiatalember, bemutassalak neki?
“És ezt megmondta kerek perec, és nem is ertem miert hiszen tökéletes apja lenne a gyerekeimnek, tudom. “
Na itt ülsz fordítva a lovon. Azt hiszed, hogy mivel Ő ilyen meg olyan meg amolyan, jó apa lenne. Nem, nem lenne. Tudod miért? Mert valszeg az apaságot a háta közepébe se kívánja. Átérzem, én se szereték soha. És attól, hogy Te szeretnél, még ha nagyon is, Ő akkor sem fogja akarni. És ezért nincs jogod hibáztatni, senkinek sem kötelező szülővé válnia akarata ellenére.
Ennek ellenére a te vágyad is teljesen normális, természetes.
Ès itt a lényeg: ez egy összeegyeztethetetlen ellentét. Ebben a kérdésben nem létezik kompromisszum, semmilyen. Jobb külön utakon nektek. Te még találhatsz mást, aki akar. Csak arra ügyelj majd, hogy céltudatosan ismerkedj és az elejétől kezdve tedd egyértelművé, mi a cél. Ellenkező esetben magad alatt vágod a fát.
Nagyon számít, hogy azt hallgatta az apjától, hogy ne kérje meg a kezed és ne vállaljon gyereket.
Valószínűleg ezért sem akar beszélni róla, mert nagy kognitív disszonancia van a fejében az egésszel kapcsolatban.
Én is egész életemben ezt hallgattam, nagyon mélyen belém gyokeredzet szinte szégyelltem mikor bejelentettuk hogy osszehazasodunk (persze utána is mit hallgattam).
jajj persze, mert felnőtt ember nem dönthet úgy, hogy nem akar gyereket, csak MERT NEM. miért kell hülye kifogásokat gyártani, hogy biztos az apja miatt. ha meg miatta, akkor végképp ne vállaljatok, mert ezek szerint felőtt ember létére nem jutott tovább gyerekszinten+ feldolgozatlan traumái vannak. ráadásul a kérdezőbe is csak erősíti ez azt a hülyeséget, hogy a párja igazából tudat alatt akarna gyereket, csak dolgozik benne az apja szava.
1. kérdező, jól elcsesztétek azzal, hogy ültetek 7 évig egy kapcsolatban, de a legnagyobb vízválasztót képtelenek voltatok megbeszélni.
2. az, hogy te milyen fantáziákat érlelsz magadban, az csak rólad szól. ugy te sem gondolod komolyan, hogy csak azért, mert te jó apának tartanád a párod, neki apává kell válnia, vagy legalábbis akarnia kell?
3. ne hidd, hogy nem léteznek olyan emberek, akik NEM AKARNAK GYEREKET. nem kell ehhez magyarázatot fűzni, indokolni. nem akanak, és kész, ez az indok.
4. teljesen fölösleges eröltetni, vagy beletörődsz, hogy valószínűleg nem lesz gyerek, vagy elhagyod. neked kell mérlegelned, hogy mennyire ,,éri meg" neked
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!