Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg jogom van töröltetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg jogom van töröltetni a másikkal a facebook képeit amik nem tetszenek nekem?

Figyelt kérdés
Pl töröltethetem a párom összes olyan képét amin együtt szerepel az exével?

2022. júl. 26. 08:54
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

10. Nem a facebookon élem az életem. Képek egyáltalán nem zavarnak. Persze értem én hogy más meg igen. De ettől még nem lesz igazad.

Én se szabom meg hogy mi legyen kinn, ő se tegye pont

És nincs olyan hogy de ekkor meg akkor jogosan sért.

Az csak féltékenység.

2022. júl. 26. 10:28
 12/47 anonim ***** válasza:
83%

Dee igazam van, a Te nézőpontod szerint meg Neked van igazad.

Leírtam a véleményem, nekem senkinek nem kellett ezt "szóvá tenni", mer senkinek nem voltak kinn ilyen képek nyilvánossan.

Joga nincs, de ha nem tetszik Neki az is érthető.

2022. júl. 26. 10:35
 13/47 anonim ***** válasza:
21%

A linkelt kérdés nem egészen erről szól. Ott közös képekről van szó. Én nem vagyok híve "a múltat végleg eltörölni" elvnek, ha mondjuk nem valami túl intim képről van szó, hanem mondjuk egy sima nyaralós kép (nem, nem olyan, ahol egymást nyalják-falják), vagy valami hasonló, annak azért ne kelljen már még a megtörténtét is letagadni. Most őszintén: én sem azzal töltöm a napjaimat, hogy az X éve feltöltött képeimet nézegetem mániákusan. De mindegy, ez nem ennek a kérdésnek a témája.

Sem jogod, sem erkölcsi alapod nincs töröltetni mással a neked nem tetsző képeit. Ezt egy esetben teheted meg: ha te szerepelsz rajtuk, és a továbbiakban nem járulsz hozzá, hogy nyilvánosak legyenek. Ezt jogilag megteheted. De innentől semmibe nincs jogod beleszólni. Esetleg kérheted tőle, de ha nem olyan jellegű képről van szó, ami számodra kellemetlen tartalommal bír, akkor még erkölcsi alapod sincs beleszólni, hogy mit tesz ki, és mit nem. Jogod meg egyébként sem. Nem tudom, lehet, hogy le vagy maradva kicsit a történelemben, de jó, ha tudod, hogy attól, mert valakivel párkapcsolatban vagy, te még nem leszel sem a gazdája, sem a gyámja. Te legfeljebb kérhetsz, de nem követelhetsz. Persze, neked meg jogod van eldönteni, hogy akkor most jársz-e vele.

Egy biztos: olyannal nem lennék együtt, aki irányítgatni akarna.

2022. júl. 26. 10:52
 14/47 A kérdező kommentje:

12# Én a te véleményeden vagyok.

Csak vannak páran pl 12# aki meg akarják magyarázni hogy nekik jogos.

2022. júl. 26. 11:08
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Töröltetni senkinek nincs joga a másik képeit, de mindenesetre kérdéseket vet fel ha már valaki új kapcsolatban van benne, akkor miért kell még mindig az exével kitapétáznia a facebookot?

Miért nem lehet a szép emlékeit lementeni a saját számítógépére egy mappába vagy valahogy archiválni?

Miért akarja még napi szinten nézegetni valaki az exét, ha új kapcsolatban van?

Talán azért mert nem zárta le a múltat?

Semmit NEM kell törölni, de lehetne valahogy achiválni, és a JELENBEN élni, úgy hogy közben megadom a tiszteletet a jelenlegi páromnak és nem alázom meg azzal, hogy még minden ismerős az exemmel készült képeket nézegeti. Ez alapvető tisztelet a jelenlegi párom iránt.

Még mielőtt leírnátok én nem vagyok fent semmilyen közösségi oldalon, de nekem alapból rosszul esne, ha a párom az exével készült képekkel tenné tele a közösségi oldalát, úgy hogy közben már velem van.

Törölni nem kell, mentse le a gépére és nézze meg ha nagyon nosztalgiázni akar.

2022. júl. 26. 11:34
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavarna ha lenne ott kép.

DE! soha nem töröltetném erőszakkal. Esetleg rákérdeznék/megemlíteném hogy láttam ezt vagy azt és zavar.

Aztan a másik fél eldönti majd, hogy őr érdekli-e a dolog. Csak ilyen miatt nem veszekednék/szakítanék.

Nyilván ha érezném is a másikon, hogy nem lépett túl az exén akkor Facebook fotók nélkül sincs értelme a kapcsolatnak.

2022. júl. 26. 11:36
 17/47 anonim ***** válasza:
78%

Öcsisajt, úgy látom nagyon rá vagy kattanva erre a témára, pedig fogadok, neked még nőd sincs. :D

Normális emberek eleve törlik a képeiket az exeikkel a Facebookról, nem kell kéregetni őket, hiszen mi értelme lenne ott lenniük, ha valakinek már más a párja. Az emlékeket nem lehet törölni, de itt mindenki ilyen Facebook mániás hogy az emlékek miatt nem törlik az ilyen képeket?

Kínos ha pl. a másiknak már az új párjával vannak fent képek, miközben az exnek még fent vannak a képek. De az is ha valakinek új párja van, és úgy vannak fent közös képek.

2022. júl. 26. 14:39
 18/47 A kérdező kommentje:

17. Értem én a megalázási szándékodat. Sőt vagyok olyan papucs hogy még engednék is a zsarolásnak. De attól hogy nincs csajom nem lessz igazad. Ilyet nem kérhetsz a másiktól és pont.

Nincs tovább, de, ha, kivétel……

2022. júl. 26. 15:24
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

1.A linkelt kérdés baromira nem arról szól, amire te kihegyezed a témát.

2. A kérdésed eleve úgy van megfogalmazva, hogy persze hogy szinte mindenki egyet ért vele.

3.Nagyon sok embernek tényleg fáj érzelmileg, ha mással látják együtt a párjuk, ez nem jogi kategória, hanem lelki, érzelmi, egyéni mindenkinél.

Hiába bizonygatod, hogy nincs joga hozzá, attől még eshet nagyon rosszul valakinek és rámehet a kapcsola

t.

4. Utálom, amikor a magánéleti kérdésekbe (ami teljese szubjektiv, mnindenkinél más) jogászkodást kevernek.

5. Lehet, hogy szerinted nem kérhet ilyen tőled a potenciális jövőbeli csajod, feleséged, de ha egyszer odajutsz, lehet nem is fogsz tudni senkit megtartani ezzel a jogászkodó szemlélettel.

2022. júl. 26. 21:27
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Töröltetni nem töröltetném, de vagyok annyira neurotikus, hogy ez esetben magamat törölném az életéből - magyarázatként szolgáljon a social media-s ex-szentély.
2022. júl. 26. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!