Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elváthatom tőle az anyagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváthatom tőle az anyagi segítséget?

Figyelt kérdés

lehet hosszu lesz, próbálom tömören megfogalmazni, az is lehet kusza lesz...

5 éve van párkapcsolatom, nem élünk együtt, neki van egy, nekem kettő gyerekem. 1,5 évig együtt éltünk, de munka miatt mégis vissza költözött a házába. nekem is van egy saját házam, neki is. ő a szüleivel lakik (a saját házába).

én egyedül vagyok 8 éve a gyerekekkel, ebből 5 év vele, bár abból csak 1,5 volt együtt élés.

azt tudni kell, hogy én nagyon nehezen fogadok el segítséget bárkitől. sokáig egyedül voltam a gyerekekkel, megtanultam egyedül boldogulni, elintézni, túlélni.

havonta 2x találkozunk, több napot, akkor jön hozzánk. én anyagi okokból nem megyek hozzá, mert sok a benzinköltség, inkább költöm a kirándulásra a gyerekekre.

mire mindent kifizetek, marad talán 50ezer ftom kajára meg szotakozásra, vásárlásra. mire ő mindent kifizet, marad neki 150 ezer, úgy hogy az anyja főz rá (persze szokott vásárolni a párom), moss rá meg hát minden. tehát neki bőven marad pénze "magára" meg a gyerekére, aki 3 hetente van ott 1-2 napot. ne értsetek félre, nem sajnálom a pénzt a gyerektől, meg hogy az aja viszi ide-oda. mindjárt kifejtem, miért bánt most ennyire a szitu...

a munkahelyemen már idegroncs voltam, kevés volt a fizetés, váltanom kellett. megkértem a párom, hogy anyagilag segítsen. legalább a hitelt vagy a rezsit fizesse. az kb 100-150 ezret jelentett volna 1 alkalommal. mert már volt új munkahelyem, de amíg beindul minden, kellett a kis segítség. csak akkor mertem volna váltani, ha van egy biztos háttér mögöttem. bíztatott, hogy persze, segít, váltsak. na hát a nagy segítségből 2 db számla kifizetés lett. már msot ott tartok, hogy 150 ezer ft kölcsönt kértem barátnőmtől, hogy tudjam ezeket fedezni. és akkor ott tartok, hogy rettegek mit főzzek a gyerkekenek, meg egy nyamvadt fagyira nem tudom őket elvinni. párom meg sorolja, hogy most voltak fürdőbe, most mosatta le a kocsit, közben fagyiznak, kalandpark, stb. értem, most ott van nála a gyerek. vigye, de én meg számítottam a segítségére. szokta kérdezni, hogy kérek pénzt? olyankor felmegy bennem a pumpa és elutasítom, mert nagyon dühös és csalódott vagyok. tudta, hogy bajba leszek, vagyok és ha valaki segíteni akar, azt szó nélkül teszi, nem kell neki könyörögni.

mikor a legnagyobb kaki közepén voltam, akkor akart elvinni nyaralni 3 napra, ő fizetett volna. nem értette, hogy miért nem akartam.

szóval nem tudom, hogy én vagyok e a hibás, hogy nem szólok neki, nem mondom neki, hogy segítsen. de úgy vagyok vele, hogy ezt teljesen megbeszéltük, mégis mintha tudomást se venne arról, hogy nekem most segtségre volt szükségem anyagilag.

vagy egyáltalán "elvárható" egy "társtól" akivel lassan 6 éve vagy együtt és igazából nagyon nehezen viselem a hiányát, meg ha együtt vagyunk minden tökéletes (lenne), csak ez a fránya pénz. 2 hónapig tart ez a nyomiság nálam, mert a következő fizetéssel kilábalok belőle, illetve még egy darabig fizetem a kölcsönt, mert egybe nem fogom tudni vissza adni a bnőmnek.

én úgy vagok vele, hogy megállok a saját lábamon, nevelek 2 gyereket, van egy házam, kocsim, munkám, stb. viszont jól esne, kicsit "hátra dőlni" és az anagiakat egy kicsit a férfira bízni, nem aggódni a jövőn. de mellette ez lehetetlen :( tényleg egy ok lenne a szakításra a pénz?

igazából itt a bizalom tört meg egy kicsit, hogy nem fogta a kezem, mikor megkértem rá, sőt még ő bátorított...

amúgy talán még annyi, hogy ami pénzbe kerül és nem "róla szól", akkor az olyan mintha nem is lenne. pl az én házamba már 1000 éves a kádhoz a csap. egyszerüen odáig nem jutok anyagilag, hogy vegyek egyet. mert egy normális 10+ ezer ft. és mindig másra kell a pénz...meg hát nem tartom olyan fontosank a csapot. mikor itt van mindig panaszkodik, hogy sz@r, meg le kéne cserélni. de minden alkalommal mikor itt van. mondom vegyél egyet...

szóval itt nálam "mint férfi a háznál" nem csinál semmit, meg mikor itt lakot se nagyon, csak mikor már én kezdtem neki, akkor kivette a kezemből. pl fűnyírás.

azért egy pasinak észre kéne venni, ha pl a fiók sz@r. és meg javítani. áá kicsit magam alatt vagyok és most minden negatívum eszembe jutt róla :(

szóval én reagálom túl vagy avan alapja ? :( ne legyetek rosszindulatuak, inkább kérdezetek és válaszolok ha valami nem egyértelmü.

2022. júl. 25. 08:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem még mindig jogosabban várható el a gyerekek apjától az anyagi segítség, mint egy random idegen embertől, akinek tényleg az ég adta világon semmi köze a két gyerekhez. Azért apuka is kellett, hogy az a két gyerek a világra pottyanjon. Ő hol van? Miért ez ettől a fszitól várja a megoldást a kérdező? Én ugyan nem vagyok egyedülálló anyuka, de előbb verném az asztalt a gyerekek apjánál.
2022. júl. 25. 16:06
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Leirnad tisztabban? Egyreszt kerdezi, hogy kersz-e penzt, masreszt azt mondod, hogy nem ad penzt?

Ez mas-mas idoszakban tortent?

Vagy azt szeretned, hogy ne kerdezze, csak adjon?

2022. júl. 25. 16:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj kérdező de olyan vagy mint egy hisztis gyerek. Pénz kéne de amikor felajánlja nem kell ?😂 akkor minek hisztizel hogy nem adott pénzt? Az ember azt hinné ha már 5 éve együtt vagytok ugye akkor bensőségesebb a kapcsolat köztetek vagy közvetlen tudtok lenni egymással de te még kérni sem tudsz tőle. Amúgy meg nem laktok együtt még is miért költene a te házadra? Nem kötelessége. A barátnődtől tudtál kölcsön kérni a pasidtól meg nem....érdekes.
2022. júl. 25. 16:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!