Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan jelezzem finoman a páromnak, hogy a home office-al összekötött "kiruccanásnak" inkább vessünk véget?

Figyelt kérdés

Mindketten lejöttünk Siófokra több, mint 1 hétre, párom szüleinek van itt egy lakása, ami elő és utószezonban teljesen üres. Az alapvető elképzelés az volt, hogy lejövünk ide, innen dolgozunk, munka után pedig elvagyunk itt a Balaton környékén és egy kis környezetváltozással egybekötött kiruccanásunk lesz.

A probléma azonban az, hogy a munkamennyiség, az étkezési időpontok/igények, rengeteg sokminden eltér.

Neki eddig nettó 1 órát kellett kb a 3 nap alatt dolgozni, az ő home office munkája jelenleg nagyon uborkaszezon, így totális szabadsága van, míg nekem a napi 8 óra szinte teljesen be van telítve + további órák kellenének ahhoz, hogy munka mellett a tanulmányaimmal is foglalkozzak. A gond azonban az, hogy nekem elengedhetetlenül fontos lenne, hogy ne egy pici laptop monitorral dolgozzak, hanem (épp ellenkezőleg) 1, vagy akár 2 monitorral is, a munkám jellege miatt. Ezért a napból majdnem 10 óra, ami produktív időtöltéssel megy el, fejfájdítóan pocsék, mert egy kis monitoron minőségi munkavégzés nagyon nehéz, neki (szerencsére) emiatt semmilyen értelemben nem fáj a feje.

Másik, hogy én 8-kor kelek, ő pedig fél 10-kor, de mindenképp szeretne együtt reggelizni, ami egy kiadós sajtos melegszendvicses, rántottás, zöldségtálas "fullos" reggeli, ami délre van kész. Ő ezzel teljesen rendben van, én viszont reggel kb csak valami kis apróságot "ehetek", hogy a közös reggeli-ebéd, a közös vacsora, minden egyes étkezés is közös legyen. Amikor otthon vagyok, akkor én ébredés után készítem is a reggelim és a kávém, ő pedig kiskirály étkezéseket tart, rengeteg elő és utómunkával, ami miatt több órás csúszások vannak az étkezéssel. Azt is nehezteli egyébként, ha 1-nél több kávét iszom (igen, tudom).

Szóval így a munkával egybekötött vakáció elég pocsék. Ami nekem ebből lejön, hogy itt van velem szemben a nyugodt, szép Balaton, ami nagyon kellemes, de a munkámmal és a tanulásommal nem tudok normálisan haladni, mert a megszokotthoz képest harmadakkora monitorral kell beérnem. Sajnos máskor azonban nem tudtunk lejönni, neki most 2 hétig van "nyugi", utána munkahelyváltás, nyári szezon, amikor a Balatonpart egy lepratelep lesz a sok túrista miatt..

2022. máj. 11. 13:01
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
73%
Te a lány vagy a történetben?
2022. máj. 11. 16:02
 32/36 anonim ***** válasza:
2022. máj. 11. 17:13
 33/36 anonim ***** válasza:
85%

Finoman jelzem, hogy lassan belecsúszol egy bántalmazó kapcsolatba. Nem minden esetben bánt fizikailag. De ez már red flag: elnyom, egyedül te alkalmazkodsz, és lelki terrorral büntet, ha nem teszel a kedvére. Gyakorlatilag csak egy divatos kiegészítő vagy a számára. De te, mint ember, mint nő, egyáltalán nem érdekled. Nem érdeklik a fizikai szükségleteid, a munkád, a karriered, a pihenésed, a jóléted. Ő csak azt akarja, hogy tűnj boldognak, és ne rontsd el a kedvét.

Te meg akkora birka vagy, hogy meg is akarsz mindennek felelni.

Hát mit mondjak? Remekül egymásra találtatok.

2022. máj. 11. 18:43
 34/36 anonim ***** válasza:
90%

De miért nem vettél ki szabadsagot, ha ugyse fogtok tudni máskor nyaralni?? Nem értem.

A múltkori kérdesnél is csak azt tudtam mondani, hogy egyél, amikor akarsz és kesz. Közös kajálást akar? Alkalmazkodjon. Guilt trip, jaj, ne már, megtanultad ezt a kifejezest es ismetelgeted, mert jobban hangzik, mint az, hogy a páromat nem erdeklik az én igenyeim, úgy csinál, mintha olyan nem is létezne. Neked ebben mi a jó??

2022. máj. 12. 08:38
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként tényleg ilyen a párod vagy csak kivetíted rá a félelmeid? Ha pl. szomorú amiatt, hogy elaludt és lemaradt a veled való reggeliről, akkor ezzel szerinted elítél téged, kevesebbre tart, meg akar büntetni? Mert nagyon nem mindegy, hogy a) tényleg ennyire kontrollmániás és ilyenkor egy hétig hozzád se szól, vagy b) te vagy annyira szorongó, hogy minden kis sóhajába vagy nem tökéletes jókedvébe már világvégét képzelsz bele, és te akarod ezért tökéletesen kiszolgálni még olyan dolgokban is, amikre ő nem is gondol. Ha meg mindkettő, hát abba tuti bele fogsz roppanni. Ilyenkor szokott az lenni, hogy tényleg beteg leszel, csak végre "szabira" mehess.
2022. máj. 12. 09:32
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha nekem ilyenen kéne aggódnom már rég kibxtam volna őt.

Egyébként már a kajakontrollból lerítt, hogy beszolgulsz neki (sajnos).

2022. máj. 16. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!