Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan jelezzem finoman a páromnak, hogy a home office-al összekötött "kiruccanásnak" inkább vessünk véget?

Figyelt kérdés

Mindketten lejöttünk Siófokra több, mint 1 hétre, párom szüleinek van itt egy lakása, ami elő és utószezonban teljesen üres. Az alapvető elképzelés az volt, hogy lejövünk ide, innen dolgozunk, munka után pedig elvagyunk itt a Balaton környékén és egy kis környezetváltozással egybekötött kiruccanásunk lesz.

A probléma azonban az, hogy a munkamennyiség, az étkezési időpontok/igények, rengeteg sokminden eltér.

Neki eddig nettó 1 órát kellett kb a 3 nap alatt dolgozni, az ő home office munkája jelenleg nagyon uborkaszezon, így totális szabadsága van, míg nekem a napi 8 óra szinte teljesen be van telítve + további órák kellenének ahhoz, hogy munka mellett a tanulmányaimmal is foglalkozzak. A gond azonban az, hogy nekem elengedhetetlenül fontos lenne, hogy ne egy pici laptop monitorral dolgozzak, hanem (épp ellenkezőleg) 1, vagy akár 2 monitorral is, a munkám jellege miatt. Ezért a napból majdnem 10 óra, ami produktív időtöltéssel megy el, fejfájdítóan pocsék, mert egy kis monitoron minőségi munkavégzés nagyon nehéz, neki (szerencsére) emiatt semmilyen értelemben nem fáj a feje.

Másik, hogy én 8-kor kelek, ő pedig fél 10-kor, de mindenképp szeretne együtt reggelizni, ami egy kiadós sajtos melegszendvicses, rántottás, zöldségtálas "fullos" reggeli, ami délre van kész. Ő ezzel teljesen rendben van, én viszont reggel kb csak valami kis apróságot "ehetek", hogy a közös reggeli-ebéd, a közös vacsora, minden egyes étkezés is közös legyen. Amikor otthon vagyok, akkor én ébredés után készítem is a reggelim és a kávém, ő pedig kiskirály étkezéseket tart, rengeteg elő és utómunkával, ami miatt több órás csúszások vannak az étkezéssel. Azt is nehezteli egyébként, ha 1-nél több kávét iszom (igen, tudom).

Szóval így a munkával egybekötött vakáció elég pocsék. Ami nekem ebből lejön, hogy itt van velem szemben a nyugodt, szép Balaton, ami nagyon kellemes, de a munkámmal és a tanulásommal nem tudok normálisan haladni, mert a megszokotthoz képest harmadakkora monitorral kell beérnem. Sajnos máskor azonban nem tudtunk lejönni, neki most 2 hétig van "nyugi", utána munkahelyváltás, nyári szezon, amikor a Balatonpart egy lepratelep lesz a sok túrista miatt..

2022. máj. 11. 13:01
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem mégis az lenne a megoldás, hogy lejuttatjátok a monitort hétvégén.

A párodnak meg elmondhatod, hogy téged zavar, hogy ennyire nem dolgozik. Nekem a férjem, amikor lazult, akkor főzött, mosott, takarított helyettem is és elémrakta a kész ebédet.

Jelezted már neki, hogy zavar, hogy délben reggelizned kell? Mond meg, hogy mikorra időzítse, hogy tényleg közös legyen, te meg reggelizz normálisan.

Szerintem nem azt kéne mondanod, hogy nem érzem jól magam, mennyünk haza, hanem azt, hogy ezért és ezért nem érzem jól magam. Abból tud tanulni, később tud hozzád igazodni, hogy neked is jó legyen. Ha csak magadban szenvedsz, abból nem lesz előrelépés.

2022. máj. 11. 13:13
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Guilt trip?

Az nem baj, hogy te szívsz, ő meg nyaral és téged b*szogat, hány kávét iszol? Azt is megszabja esetleg, hányszor mehetsz ki pisilni, miután elköltötted vele a kötelező villásreggelit? Ne már...

2022. máj. 11. 13:14
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

De azt, hogy most nehezebb lesz a meló a monitor miatt azt előre tudtad, nem?

Nagyon kis dolgokat fújtok fel.

Kelj fel, egyél, dolgozz és amikor megébred és csinál kaját az már úgyis szinte ebédidő. Biztos tudsz enni vele is valamennyit.

Tudtátok, hogy nem nyaralni mentek, hanem dolgozni is kell. Persze, hogy nem olyan, mint egy pihizos nyaralás, ha egyszer nem az.

2022. máj. 11. 13:15
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Szar látni ,hogy az emberek még nem tudnak egymással beszélni , effektíve probléma megoldás helyett panaszkodva térítik ki a közös szennyest.

Lépni gyávák , változtatni meg butàk.

Kérem a következőt

2022. máj. 11. 13:19
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne panaszkodj ha neked jó egy ilyen kapcsolatban, ahol te nem mered őszintén elmondani a véleményedet. Gondolom be vagy fenyítve hogy vagy úgy van ahogy ő akarja, vagy szakítás lesz. Csinálj mindig mindent úgy ahogy neki jó, és szenvedj szótlanul továbbra is. Tipikus társfüggő viselkedés, amikor valaki szarul érzi magát valamilyen szempontból de nem meri elmondani őszintén a véleményét (felnőtt ember létére), hanem csak szenved szótlanul. Próbáld meg külső szemlélő szemével nézni, hogy te milyen alárendelt szerepet vállalsz ebben a kapcsolatban (nem sértésként írtam amit írtam, de szerintem te is érzed a szíved mélyén).
2022. máj. 11. 13:20
 16/36 A kérdező kommentje:
Mert a párom nagyon jól érzi magát. A munkája alapvetően stresszes, most van néhány hét nyugija, és nem szeretnék annyira tapintatlan lenni, hogy bedobnék egy ilyet. A probléma viszont az, hogy ha ő is látja rajtam, hogy valami nem oké, csak rövid ideig tudom az ellenkezőjéről bizonygatni.
2022. máj. 11. 13:27
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

A párod jól érzi magát. A párod meleg reggelizni akar veled. A párodnak most alkalmas. A párod nem nézi jó szemmel a kávézásodat.

Rajtad meg még csak ne is látsszon, hogy nem ok, márpedig a te szempontodból az egész rohadtul nem ok.

Szerinted ez így jó? Neked nem lehetnek szempontjaid?

2022. máj. 11. 13:33
 18/36 anonim ***** válasza:
69%
Tudtad elore, hogy mennyi munkad lesz. Monitort lehetett volna vinni borondben is a vonaton. Most mar igy jartal
2022. máj. 11. 13:49
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

De mi a túróért akarsz bizonygatni bármit?? Megmondod hogy ez van, ha neki nem tetszik akkor elmehet a sóhivatalba aztán kész.

2022. máj. 11. 13:57
 20/36 anonim ***** válasza:
13%

First world problems....

Nem eleg nagy a monitor :D :D :D

37F incel

2022. máj. 11. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!