Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Több részt kell vállalni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Több részt kell vállalni a takarításban annak, aki kevesebb órát dolgozik egy hónapban?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy egyik fél dolgozik mondjuk 160-at, a másik pedig olyan helyen dolgozik, ahol váltott műszakban, 200+ órát dolgozik egy hónapban, de vannak szabadnapjai neki is.

2022. ápr. 11. 08:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
Nem
2022. ápr. 11. 08:52
 2/17 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg igen. Én legalábbis nem bírnám elnézni, hogy a férjem 14 óra munka után megcsinálja a felét, ha én csak nyolcat dolgozok. Már azért sem lenne ez egyenlő, mert közös kasszán vagyunk, és jóval többet ad bele. Ő is csinál valamennyit, de a felét nem varrnám rá.
2022. ápr. 11. 08:57
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért a takarítást emeled ki? A házimunka nemcsak abból áll.

Nagy általánosságban aki munkahelyen kevesebbet dolgozik, annak illik otthon többet, de ha ezt így ki kell dekázgatni, ott már rég nincs szeretet, szóval nem tudom, minek így párkapcsolatban élni.

2022. ápr. 11. 09:01
 4/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem. Max. ha mentünk egymás állásinterjújaira egymás főnökeivel. Semmi köze a munkának az otthoniakhoz, azt szingliként is meg kell csinálni.
2022. ápr. 11. 09:08
 5/17 anonim ***** válasza:
21%
Közös kassza van? Mert ha nem, akkor a házimunka sem közös.
2022. ápr. 11. 09:09
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondom, hogy egyértelműen nem vagy igen. Csupán azt, hogy nekem pl. nem lenne pofám arra, hogy mikor a párom majd összeesik a munkából hazajövet, akkor még odanyomjam a seprűt a kezébe, mert múlt héten az én kezembe volt.

Egyébként nem feltétlenül csak egyfajta munkamegosztás létezik.

Pl. én minden nap elvégzem a mosás-mosogatás-néha felmosás-sepregetés-portörlés, fürdőtisztítás, stb fajta melót, tehát effektív azt ami mindennapra juthat. De a párom viszont főz, ami 3 naponta minimum 2-3 óra. Ezzel meg nagyjából ugyanott vagyunk, hiába, hogy én minden nap teszek a lakásba fél órát, heti energia és időbefektetés szintén majdnem ugyanott vagyunk.

2022. ápr. 11. 09:13
 7/17 anonim ***** válasza:
9%
Alapban igen, de nem mindegy a meló sem. Mert más 200 óra egy laza irodában, mint 40 fizikai munkán.
2022. ápr. 11. 09:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Az iroda sem mindig laza.
2022. ápr. 11. 09:22
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden megbeszélés kérdése. Én kevesebbet dolgozom, ezért igyekszem többet beletenni, de hozzátartozik az is, hogy közös teherviselés van köztünk az élet minden területén legyen szó házimunkáról, anyagiakról, stb. Ha az élet más területén nem lenne közösködés, nem segítenénk ki egymást, én biztos nem mondanék le a plusz szabadidőmről. Mondjuk akkor párkapcsolatot sem akarnék a másikkal, mert az már inkább lakótársi viszony, mint párkapcsolati.
2022. ápr. 11. 10:05
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem igen. Én hat órában dolgozom, férjem nyolcban. Nem lenne pofám, hogy munkából hazaérve még megkérjem arra, hogy porszívózzon, főzzön. A bevásárlást munkából jövet elintézi, és a mosogatást is bevállalja. De az én értékrendem szerint, ha én kevesebbet dolgozom, akkor igyekszem a házimunka nagyobb részét magamra vállalni.
2022. ápr. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!