Mennyiért vállalnál takarítást családi háznál ha szükséged lenne pénzre?
Akár pluszpénzre , akár munkanélküliség esetén -mennyi lenne az amiért elmennél takarítani?
Kérlek csak az válaszoljon aki nem keres több mint 200-300ezret, mert nem annak a kategóriának megy a kérdésem.
Hanem reális válaszokat várok, köszönöm a megértést
Ez a luxuskategória. Pár éve hívtam egy csajt, és 5000 ft-os órabért kért. Magántanár nem kér ennyit!!!
Aztán elmentem otthonról, és 3 óra múlva értem haza, és gyakorlatilag a babaszobát takarította ki, ahol van egy szőnyeg, meg egy ágy. Mondtam a férjemnek, hogy szerintem 5000 ft-ért üldögélt a hölgy, de ő állította, hogy megbízható. 3 óra alatt én kitakarítom az egész házat. Aztán amikor a kolléganője, akinél szintén takarít, is mondta, hogy a hölgy a 40 m2-es panellal nem végzett 4 óra alatt, akkor már elhitte. Nálunk 2-szer volt a hölgyike, de nem kértem belőle többet. Ennyi pénzért én is kitakarítok bárhol.
Dörzsöltebb ismerősöm azt mondták, hogy nem órabért kell kérdezni, hanem vezesse körbe az illetőt, és kérdezze meg, hogy mennyiért takarítja ki a házat. Aztán ha az 3 óra vagy 10 az már az ő dolga.
Nem foltetlen luxuskategória.
Sokan keresnek munkát és elvállalnának megfizethető áron is.
Pl.sokan szükségben vannak vmi miatt(nem részletezem) és azok keresnének takarítót.
Mindkét részről lehet szükség és ezáltal megoldás.
Mi 3500-at fizetünk neki ha jól tudom. És kb 3 órát takarít, 150 négyzetméteres lakás. Hetente egyszer.
Én nem vállalnám, mert nem viszi előrébb a karrieremet és szellemileg sem elégít ki. Nem keresek 200-300 felett (egyetemista vagyok és csak részmunkaidőben dolgozom, ott is kezdő vagyok).
Csak akkor vállalnám, ha a családom meghalna és nem részesülnék a hagyatékból plusz valamilyen okból elveszeném az eszemet, kibuknék az egyetemről (így nem járna semmilyen juttatás, hogy befejeztem azt). Mindezt 2 éven belül, különben elég piacképes diplomám lesz és jó gyakorlatom is hozzá plusz nyelvtudás, ami már van. Bár ha agyi károsodás ér, akkor kényszerülhetek erre diploma, nyelvtudás, tapasztalat ide vagy oda. Bár akkor talán inkább a gyár. (Enyhe porallergia, asztma stb)
Jelenleg (ésszerű határokon belül) kizárt, hogy vállaljam. Mondjuk 10ezer/óra (heti max 2-3 óra, nagyon közel, rugalmas jófej főnökkel) esetén már elgondolkodnék rajta, hogy akkor a sok elvállalt dolog közül (munka, egyetem stb) mi az, ami könnyebben feláldozható. És kb 70%, hogy nem vállalnám. Még szerencse, hogy nem kell ezen gondolkodnom, mert ennyiért senki nem keres takarítót. Ha mégis, gyorsabban talál, mint ahogy én erre rátalálok.
Ha meg nincs más választásom, akkor nyilván elvállalom. Inkább az, mint az éhhalál.
9
Szóval büdös a munka?
Komolyan, azért megnéznélek ha az utcára kerülnél, mennyire tartanád ezt a hozzá állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!