Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyiért vállalnál takarítást...

Mennyiért vállalnál takarítást családi háznál ha szükséged lenne pénzre?

Figyelt kérdés

Akár pluszpénzre , akár munkanélküliség esetén -mennyi lenne az amiért elmennél takarítani?

Kérlek csak az válaszoljon aki nem keres több mint 200-300ezret, mert nem annak a kategóriának megy a kérdésem.

Hanem reális válaszokat várok, köszönöm a megértést

2021. aug. 23. 17:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
24%

Nem büdös a munka. Most is dolgozom, és annyira szeretem, hogy nagyon kevés pénzért is csinálnám/csinálom. Sőt, túlóráztam annyit másfél hónap alatt, hogy utána két hét szabadságot kivegyek. (Ledolgoztam előre)

Egyetem mellett dolgozom, szeptembertől 2 munkát is. Egyik sem fizet túl, más okból dolgozom. Pl szellemileg kihívás, szakmailag hasznos stb.

A takarítói munka igen, büdös. Szó szerint is 😂. Dolgoztam már valamennyit gyárban gimnazista koromban, nem nézem le azokat, akik ott dolgoznak, és nem büdös az a munka (nem nézem le a takarítókat sem egyébként, csak nem ez számomra az ideális munka. Mint ahogy az orvosokat se nézem le, mégsem szeretnék orvos lenni). Csak ha van rá módom (és van), nem dolgoznék ott.

Egyébként havi kb 50-60 ezer forintból bőven kijövök (koliban lakom, nem tartok fenn autót, főzök magamnak, nincs gyerekem stb)

És mielőtt fizikai munkára kényszerülnék, azért végigmennék a lehetőségeken előbb. Több nyelvvizsgám van, tudok programozni stb. Szóval nem életszerű. Főleg, hogy fél év alatt 3-4 állásajánlatot kaptam (anélkül, hogy egyáltalán állást kerestem volna)

Nem hiszem, hogy elítélendő lenne, ha nem dolgoznék és ösztöndíjból vagy a szüleim támogatásából élnék 18-20 évesen, diákként. De nem ez a helyzet, mert dolgozom.

Ha pedig fizikai munkát kell végeznem előbb megyek mosogatni (ezt is csináltam már), azt szívesebben csinálom, mint a takarítást.

Az extrém fizetéses példát pedig azért mondtam, mert reálisan nézve nem érek rá semennyire jelenleg. És nem fogom feláldozni sem az egyetemet (mivel nagyon imádom amit tanulok) sem a munkámat (mert ezt is nagyon szeretem), sem az egyéb munkákat és projekteket, sem a rendszeres edzést. Úgy érzem, hogy amit csinálok, mind befektetés a jövőbe (plusz élvezem is). Ezzel szemben takarítóként nincs fejlődési lehetőség, messze áll az érdeklődési körömtől, nem végzem szívesen és elvenne értékes időt.

De persze, ha olyan helyzetben lennék, pl utcára kerülök és elvesztem a memóriám (vagy bármilyen módon elvész minden tudásom vagy csak valahogy értéktelenné válik), csinálnám azt is lelkiismeretesen. De nem ez volt a kérdés.

2021. aug. 24. 13:20
 12/24 anonim ***** válasza:
81%

Megdöbbentem a válaszokon, mert hozzánk 1200/óráért jár takarítani egy (50-es?) hölgy nagyvárosban. De én még azt is sokallom, mert kb csak felporszívóz és felmos, a pókhálókat sem szedi le, a felmosás után még koszos marad a padló és a tükrön is fél órát piszmog és elhasznál egy fél tekercs papírtörlőt, míg én 10 perc alatt negyedannyi tisztítószerrel fényesre törlöm ronggyal. Úgyhogy úgyis nekem kell befejezni az egészet, hogy tiszta legyen, ő csak a nagyját elmaszatolja, szerintem nem éri meg ennyiért se, hogy jön, inkább takarítok én. Csak anyám mániája, hogy legyen minden nagyon tiszta. Felporszívózni én is fel tudok annyi idő alatt, mint a takarítónő. (És fel is szoktam, csak én se lakok már otthon többnyire, anyámnak meg sok a dolga. Hetente akar takarítani, de szerinte nincs rá ideje, ezért jut rám vagy hívja ezt a nőt. Ezt csak leírtam, mielőtt nekem esnének egyesek.)

Amúgy nem gondolom luxusnak, hogy jön, főleg amilyen munkát végez és többnyire úgyis takarítani kell utána/mellette (ki másnak, mint nekem). Szóval talán egy kis időspórolás, de mire betanul, mit mivel hogyan, meg felügyelni kell... Hát csak akkor éri meg, ha hosszú távon jön valaki becsületes lelkiismeretes és alapos. De hacsak nem kap extrém sok fizetést érte, ki venné a lelkére, ha itt-ott koszos marad a más háza?

Na de hogy válaszoljak: 5000 Ft nettó órabérért elmennék mondjuk hetente egyszer 2-6 órára ha nincs messze és nem undorító a hely. Nálunk pl tényleg rend és tisztaság van, ezért vár el anyám extrém tisztaságot a takarítónőtől. Ha ilyen a munka, az rendben van, hozzászoktam már, inkább ez, mint okádékból okét varázsolni.

Ja és az 5000-et úgy mondom, hogy kolis vagyok és diákmunkában most szellemi munkáért nettó 2000-et kapok. De ha heti 1 alkalom lenne, az még jól is esne kikapcsolódásként. Tanulás és szellemi munka mellett néha kell egy kis fizikai munka, jó látni a kézzelfogható eredményt. Tipikus a koliban hogy vizsga előtt mindenki takarít, mert már az agyunk zombi, de így megnyugtatjuk magunkat, hogy valami értelmeset csinálunk tanulás helyett. :D

2021. aug. 24. 19:16
 13/24 anonim ***** válasza:
35%
Ez nagyon eltérő lehet. Egy idős bácsikànàl, akinek egy közepes nyugdíja van, nem fogsz többet kapni mint 1200-2000 forint. Egy topmanager budai villájába bejárókènt, az 5000 sem irreàlis, hiszen neki ez egy bizalmi àllás is. Nyilvàn egy bácsikánál nem fogsz tipp-toppra nyalni az egészet (ezzel nem mondtam, hogy szar munkát kell otthagyni), míg a budai villába valószínűleg fontos lesz a megbízónak, hogy tip-topp legyen.
2021. aug. 26. 21:22
 14/24 A kérdező kommentje:
Egy átlagos házba ahol pl.baba érkezése miatt kér vki takarítást ott mi a szitu?
2021. aug. 27. 15:45
 15/24 anonim ***** válasza:
4%
Semmi pénzért nem vállalnék takarítást más hazánál. Rongyrázásnak és lustaságnak tartom, akármilyen okból hív takarító embert valaki.
2021. aug. 27. 17:33
 16/24 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem így van . Vannak különböző helyzetek ahol szükség van segítségre és teljesen természetes hogy segítseget kér aki szükségben van.

Adok-kapok elv. Nincs ebben semmi szégyen. Mert ha így lenne, akkor a takarítói munka is szégyen lenne.

2021. aug. 27. 20:40
 17/24 anonim ***** válasza:
52%

Nagynenem 2500 forintos oraberben takarit egy ugyvedjelolt faszinal heti 1szer 3 orat.

Ha ugy van ingeit is vasalja.

Szerintem keves penzt ker ezert, de az o dolga.

En ferfi vagyok de nincs gondom a munkaval, ha jol megfizetnek akar foallasban is csinalnam de annyit nem fizetnek...

2021. aug. 27. 21:20
 18/24 anonim ***** válasza:
82%

A kérdés ha nem tűnt fel úgy szól: ha szükséged lenne pénzre.

Itt többségében nem olyanok válaszoltak ahogy olvastam a kommenteket.

Én órabért kérnék min.1500at de akkor nem 1-2 órát dolgoznék ott hanem 3+ órát hogy megérje az utazás stb.

Most őszintén ki dolgozik 5000,3000, 2500 Ft -os órabérben takarítóként ?

Sokszor egy diplomás sem kap ilyne órabért

2021. aug. 27. 22:09
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

A fb csoportokban majdnem kizárólag otthon unatkozó, vagy bármiheznyúlokletörikakörmöm stílusú nőcskék keresnek takarítót, vagy ahol épp külföldi nyaralásra készülnek és nem fér be hogy takarítsanak.

Biztos hogy van olyan is hogy idős vagy épp terhes vki de nem ez a jellemző.

2021. aug. 28. 14:44
 20/24 anonim ***** válasza:

Én pont ilyen élethelyzetben lévő takarítónőt fogadtam fel 1,5 éve. Férje elhunyt, kisgyerekkel egyedül maradt, munkahelye megszűnt a covid miatt.

Ő akkor 1200 Ft órabért kért a hirdetésben. Persze nem ennyit adtam neki, a második alkalomtól 3500 Ft órabért adok neki. Megérdemli. Gyönyörűen takarít, nem húzza az időt, ragyog minden. (Budapest melletti város)

2021. szept. 8. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!