Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért vannak emberek párkapcso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vannak emberek párkapcsolatban olyannal, akit nem szeretnek?

Figyelt kérdés
Miért ragaszkodik valaki egy kapcsolathoz és nem engedi elmenni a másikat, ha nyilvánvalóan nem szereti? Én korábbi kapcsolatomban inkább szakítottam azzal, akit nem tudtam úgy szeretni, ahogy azt mindketten megérdemeljük. Én sem akartam olyannal lenni, akit nem tudok igazán szeretni, csak mondjuk barátként kedvelem és a másik életét sem akartam tönkretenni.
2022. márc. 24. 09:30
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

10-es hát nem tudom, szerintem a szeretői kapcsolat egy színtiszta érdekkapcsolat, hiszen semmi mást nem akarok a másiktól, csak szexet, kb használom, mint egy tárgyat. Ha a másik is ugyanúgy használ engem, akkor pariban vagyunk, de pont az a buktatója, hogy általában itt is összemosódnak az érdekek, hiszen pl a ők hajlamosak érzelmeket belevinni és akkor máris borul a képlet. Tkp minden kapcsolat akkor működik, ha egy költség-haszon elemzés alapján nagyjából egyensúlyban vagyunk. Ha nem, akkor biztos, hogy elégedetlenség lesz.

Az lenne a legtisztább, ha a két ember már a kapcsolat elején tisztázná, hogy mik az elvárásai, feltételei és ebben meg is állapodnának. Persze, ez sem garancia semmire, hiszen pl a vonzalom, érzelmek nem állnak tudatos irányítás alatt.

Abban teljesen egyetértek, hogy az is durva felismerés, ha a saját érdekeimre ránézek és rájövök, hogy pl egy kapcsolatban motivál az, hogy kívülről hogyan látnak az emberek, hogy a párom vonzó külseje, jó egzisztenciája egy olyan tényező, ami engem is fényez.

2022. márc. 25. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!