Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért vannak emberek párkapcso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vannak emberek párkapcsolatban olyannal, akit nem szeretnek?

Figyelt kérdés
Miért ragaszkodik valaki egy kapcsolathoz és nem engedi elmenni a másikat, ha nyilvánvalóan nem szereti? Én korábbi kapcsolatomban inkább szakítottam azzal, akit nem tudtam úgy szeretni, ahogy azt mindketten megérdemeljük. Én sem akartam olyannal lenni, akit nem tudok igazán szeretni, csak mondjuk barátként kedvelem és a másik életét sem akartam tönkretenni.
2022. márc. 24. 09:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
lakhatás, számlák, csicska lélek, nő, szex, ...
2022. márc. 24. 09:33
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Félnek, hogy nincs jobb. Vagy túl sok szál köti össze az életüket, amit mind elvágni nagy áldozat lenne.
2022. márc. 24. 09:34
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Azt hiszik, hogy csak az az ember, akinek van párja.
2022. márc. 24. 09:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit sokszor látok itt a gyk-n is:

- a szex által kötődők (azért hogy meglegyen a heti szexadagja), esetleg szexfüggő

- társfüggők (csak akkor lépnek ki a kapcsolatból, ha már megvan a következő jelölt)

- nincs hová menni, nincs annyi keresete, hogy fenn tudjon tartani egyedül egy albérletet, nincsenek szülők vagy nem akar hozzájuk visszamenni

- anyagiak miatt nem szakít/válik. A vagyonmegosztás miatt mindkét fél rosszabbul járna.

- vannak akik a gyerekekre hivatkoznak (de ez csak félelem a jövőtől)

- félnek attól, hogy nem találnak másik párt, mert esetleg nem néznek ki jól, és tudják magukról, hogy nehezen jönne össze egy másik.

- beletörődő típusok, nekik mindig minden mindegy, vagy csak annyira buták, cselekvésképtelenek, hogy ezért nem változtatnak

- nyitott kapcsolatban élők vagy aki szeretőt tart, azért nem akar szakítani, mert neki ez az állapot megfelel

- valamilyen pszichés betegsége van, és azért nem tud kikeveredni egy rossz kapcsolatból

2022. márc. 24. 10:07
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon sokaknak nem a szerelem kell egy kapcsolatbol.

Számtalan, főleg ferfi simán elvan egy nővel évekig is csak legyen szex, kaja es sör a hűtőben és így teljes is az élet.

Sőt elvileg szeretetéhesnek lenni es ez miatt párkapcsolatban lenni, nem is mentalisan egeszségesekre vall. Asszem Csernust írt valamit a szeretetqrvákról is.

2022. márc. 24. 12:10
 6/11 anonim ***** válasza:
60%

Meg van valahol olyan mondás is, "senki nem azért született l, hogy téged szeressen".

A szeretet szereleméhség is egyfajta egoizmus valahol.

Nyilván ha kolcsonos, akkor oda vissza "üzlet" mert egymás igényeit elégítik ki. Pont passzol is ha két kapcsolatfüggő kerül össze pl.

Es vannak akik pénzre mennek, más meg a pénzéért akar nőt kapni. Ők is üzletben vannak csak.

Nem olyan egyszeru egy parkapcsolat mozgatorugoja, mint gondolnánk.

2022. márc. 24. 12:16
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Szoval akik más miatt vannak egyutt es nem épp a szeretet miatt az is csak egy opcio.

Nem becsesebb szerelem miatt egyutt lenni annál mint mások penz miatt.

Minden kapcsolatban a 2 fél igényéről van csak szo hogy azt a másik kielégíti vagy nem. Azaz üzlet az egesz.

Irto ritka az amikor mentálisan egeszségesek (nem szerelem vagy kapcsolatfüggők es nem pénzcentrikusak stb)kerülnek össze.

2022. márc. 24. 12:18
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen, így tkp nekem is az jön le, hogy a párkapcsolat egy üzlet - nem feltétlenül pénzügyi, de mégiscsak az. És tkp akkor működik, ha a kereslet és a kínálat passzol. Tehát lehet, hogy abban a kapcsolatban, ahol én nem érzem magam szeretve, de a másik fél mégis bennemarad, csupán arról van szó, hogy mások az igényeink - én szeretetre, szerelemre vágyom, ő meg társaságra, a háztartásban munkamegosztásra, beszélgetőpartnerre, néha szexpartnerre. Ha valakinek kb ugyanerre van igénye, akkor ők boldog pár lehetnek.

Hát, durva felismerés nekem azért. Én eddig azt gondoltam, természetes, hogy a szerelem és a szeretet a kapcsolatok összetartó ereje.

2022. márc. 24. 15:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Pénz, eltartás, tarhálás, lakhatás, stb.
2022. márc. 24. 18:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, ezek durva felismerések. Az pedig különösen fájdalmas, amikor azt hiszed, ő is szerelmes, amikor kétségeid támadnak, mellébeszél, aztán az évek alatt rájössz, hogy soha nem volt beléd szerelmes. Talán kedvelt, mint embert, de igazából érdek volt az elejétől fogva. Az is durva, amikor felismered a saját érdekeidet és akkor sem lépsz ki, amikor már te sem szereted. És hogy mennyiféle érdek van...Hajaj...

Lakhatás, anyagiak, nem akar hétvégi szülő lenni, más módon nem jut rendszeres szexhez, stb...

Hogy őszinte legyek, talán az egyetlen érdektől mentes kapcsolat a szeretői kapcsolat, amikor sok mindent veszthet az ember a szerelemért. Már persze, ha szerelemről van szó. Abban az egy kapcsolatban nagyon sok minden forog kockán, igazából a felsorolt összes érdek. Mondjuk ezek erősebbek maradnak általában, hiszen pont ezek miatt nem lesz felvállalva a szerető szinte soha.

2022. márc. 25. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!